Transparent
Inloggen
Sluiten

Akpom loodst Ajax met 2 goals langs PEC

31 maart 2024 14:12
Foto: Pro Shots

Akpom loodst Ajax met 2 goals langs PEC; image source: Pro Shots

Op Paaszondag heeft Ajax met 1-3 gewonnen in Zwolle. Tegen PEC werd al om 12:15 afgetrapt. Chuba Akpom maakte twee doelpunten, het andere doelpunt was van Kristian Hlynsson. Door de overwinning komt Ajax weer terug op plek 5 en passeert het NEC weer.

Na de interland break mistte Ajax een paar spelers door blessures. Brian Brobbey, Jordan Henderson en Josip Šutalo werden toegevoegd aan de lijst, die al wat namen kenden. Daarnaast was Ahmetcan Kaplan geschorst na zijn rode kaart tegen Sparta.
Steven Bergwijn begon weer in de basis. Er werd vastgehouden aan de 3-4-3 van de laatste tijd, waar Mannsverk centraal stond naast Rensch en Hato. Tahirović en Van den Boomen waren het verdedigende blok daarvoor. Taylor en Hlynsson stonden wederom aan de zijkant, maar nu meer als wingback dan als aanvallende middenvelder. Voorin startten Bergwijn, Akpom en Godts.

Na een aftastend begin, waarin PEC vooral wachtte op Ajax kwamen de Amsterdammers bij de eerste kans direct op voorsprong na 12 minuten. Een slimme pass van Tahirović bracht Hlynsson in stelling en de IJslander verschalkte Schendelaar en zo kwam Ajax op 0-1.

Namli kreeg de eerste kans voor Zwolle, maar Taylor wist het schot te blokken.

Na doorkoppen van Thy en wegglijden van Rensch kon Reijnders vrij doorlopen op Ramaj, maar de Ajax verdediger wist hem nog te achterhalen en de bal te ontfutselen.

Bergwijn kreeg een goede kans om de voorsprong te vergroten na een pass van Branco van den Boomen. Echter redde Schendelaar en wist Lam weg te koppen, voordat Akpom erbij kwam. Maar een minuut later stuurde Mika Godts een dieptebal weg, waar Akpom rekening mee hield. Akpom schoot de 0-2 binnen via een voet van Kersten na 24 minuten spelen.

10 minuten voor rust had Ajax een paar hachelijke momenten. Na een voorzet van MacNulty liet Ramaj de bal los en kreeg Lam de kans op een rebound, maar dit schot werd geblokt door Mannsverk. Bij het volgende schot van Lam een goede redding van Ramaj.
Namli kreeg een vrije schotkans en kon de hoek uit zoeken, maar schoot naast. Vlak voor de rust kreeg routinier van Polen een vrije kans, maar hij schoot over.

In de tweede helft een steekbal van Bergwijn op Godts, maar Schendelaar was op tijd zijn doel uit.

De eerste Zwolse kans was voor Velanas, nadat de scheidsrechter de voordeelregel toe paste. Maar de middenvelder schoot ongecontroleerd naast.

Ajax zocht voornamelijk gevaar via rechts, maar Godts vaak uitkwam en aantal keer Akpom. Op de voorzetten van die kant kwam Bergwijn net te kort en was Schendelaar attent.

Na iets meer dan een uur spelen de eerste wissel bij Ajax. Anton Gaaei kwam voor Mika Godts.

Akpom leek op weg naar een derde Ajax goal na de bal gekregen te hebben van Hlynsson, maar de spits schoot naast.

Aan de andere kant was een aanval via Van de Water en Vellios dichtbij de aansluiting, maar de bal ging naast. Na 72 minuten vond PEC Zwolle alsnog de aansluiting. Krastev mocht lang doorgaan en kapte Rensch en Tahirovic uit en schoot via de handen van Ramaj de 1-2 binnen.

Weer leek Ajax een voorsprong weg te geven tegen PEC toen Thy inschoot, Ramaj redde en Van de Water de rebound binnenschoot. Maar Van de Water stond buitenspel.

Tien minuten voor tijd een dubbele wissel bij Ajax. Bergwijn en Van den Boomen gingen naar de kant en Sosa en Silvano Vos kwamen in de ploeg.

Na 83 minuten zette Akpom met zijn tweede goal Ajax weer op een marge van 2 goals. Met een mooie bal van Tahirović werd Gaaei diep gestuurd. De Deen gaf voor en Akpom gleed de 1-3 binnen. Direct na de goal werd Akpom gewisseld ten koste van Julian Rijkhoff.

Bram van Polen passeerde Ramaj in de blessuretijd na een lange bal van Namli. De grensrechter vlagde, maar de VAR ging er nog naar kijken. Na lang wachten bleef de VAR bij het vlagsignaal. Van de Water schoot nog in de laatste minuut, maar Ramaj wist een tweede Zwolse goal te voorkomen.




Discussieer mee op de forums


Tags

akpom ramaj bergwijn pec godts hlynsson schendelaar tahirovic water boomen lam namli rensch gaaei loodst mannsverk mika polen rebound taylor thy var zwolse aftastend ahmetcan anton attent blokken bram branco brobbey chuba dieptebal doorkoppen geblokt gleed grensrechter hachelijke hato henderson ijslander inschoot jordan josip julian kaplan kersten krastev kristian macnulty ontfutselen paaszondag passeerde passeert reijnders rijkhoff routinier schotkans silvano sosa sparta stelling sutalo uitkwam vastgehouden velanas vellios verschalkte vlagde vlagsignaal voordeelregel vos wachtte wegglijden wingback

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos