Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gaat met 4-0 af in Birmingham en is klaar in Europa

14 maart 2024 22:55
Foto: Pro Shots

Ajax gaat met 4-0 af in Birmingham en is klaar in Europa; image source: Pro Shots

Ajax heeft op dramatische wijze afscheid moeten nemen van de UEFA Europa Conference League. De Amsterdammers legden aanvallend weinig op de mat en gingen met een 4-0 van het veld af. Sivert Mannsverk moest na drie kwart wedstrijd van het veld af en verder moesten zowel Rensch, Šutalo als Kaplan met een blessure van het veld af. Watkins, Bailey, Duran en Diaby scoorden voor de Engelsen.

In Birmingham moest Ajax het zien te beslissen na de 0-0 in de ArenA van vorige week. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Fortuna thuis, ontbrak Tristan Gooijer. Devyne Rensch die zondag was geschorst speelde vanavond rechtsback. Josip Šutalo stond weer rechts centraal achterin. Brian Brobbey startte ook weer in de basis, nadat hij zondag eerst rust kreeg.

Ollie Watkins onderschepte in de openingsfase een pass van Ramaj en leek een goede kans te krijgen om de Engelsen op voorsprong te zetten, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit en de bal ging achter.

Na 13 minuten pakte Sivert Mannsverk een gele kaart na een wat vreemde tackle richting Diaby.

Ramaj leek na half ingrijpen weer een grote kans te geven aan Villa, maar de keeper herstelde zich nadat hij eerst de bal niet goed klemde. Maar uit de hoekschop die volgde kopte Watkins de 1-0 binnen en zette Villa na 25 minuten op voorsprong.

Nog voor de rust moest Ajax noodgedwongen wisselen. Ahmetcan Kaplan kon niet door, toen hij bij een sliding een blessure opliep. Verrassend genoeg was Chuba Akpom de vervanger van de Turkse verdediger.

Rogers kreeg in de laatste minuut van de eerste helft nog een goede kans, maar schoot hoog over. Uit een goede steekbal richting Diaby werd tijdig onderschept door Ramaj.

Ajax leek een kans te krijgen toen Sosa diep werd gestuurd en keuze uit een aantal spelers in de zestien, maar de voorzet was zwak en kon makkelijk worden verdedigd. Ook Brobbey kreeg een mogelijkheid tot een voorzet, maar ook die leek nergens op.

In de blessuretijd kreeg Brobbey nog een grote kans, maar de bal werd van de lijn gehaald. Akpom hield de bal binnen en bediende de spits.

Na rust was Duran dichtbij de tweede Engelse goal. Hij speelde zich vrij van Šutalo, maar wist de bal niet op doel te krijgen en schoot naast.

Maar na een uur spelen leek toch echt het doel te vallen toen Bailey de marge vergrootte. Mannsverk verspeelde de bal aan McGinn en via Luiz kwam de Jamaicaan aan de bal. Hij ging Hato voorbij en passeerde Ramaj in de verre hoek voor de 2-0.

Uit een corner kopte Duran op doel, maar kon Ramaj de bal makkelijk vangen.

Josip Šutalo kon niet verder door een blessure en werd vervangen door Anton Gaaei.

Het werd nog erger toen Mannsverk ook nog tegen zijn tweede gele kaart aanliep na het vasthouden van Duran. De middenvelder speelde al geen sterke wedstrijd en zo moest Ajax wederom verder met 10 man.

Met nog een kwartier te spelen werd het zelfs 3-0 voor Villa. Uit een aanval van Villa leek Rensch te verdedigen, maar de verdediger verstapte zich en verloor de bal, Duran kwam bij de bal en schoot hard binnen via de onderkant van de lat.
Rensch kon niet verder en in zijn plaats kwam Benjamin Tahirović.

Aston Villa was nog niet klaar met de Amsterdammers en 10 minuten voor tijd werd het zelfs nog 4-0. Sosa greep heel erg slecht in en Diaby kon door richting Ramaj. De aanvaller bleef rustig en klopte Ramaj in de korte hoek.
Brobbey kreeg na een goede steekbal van Taylor de kans om het iets draaglijker te maken, maar Martínez hield de spits van scoren af.
Discussieer mee op de forums


Tags

ramaj duran villa brobbey diaby mannsverk rensch sutalo birmingham watkins akpom bailey josip kaplan sivert sosa aanliep ahmetcan anton arena bediende benjamin chuba conference draaglijker fortuna gaaei gooijer hato herstelde jamaicaan klemde legden luiz martinez mcginn noodgedwongen ollie onderkant onderschept onderschepte openingsfase passeerde rogers sliding tahirovic taylor tristan uefa verdedigd vergrootte verspeelde verstapte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst