Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "We hebben mooie stappen gemaakt, maar we hebben nog geen reden om te juichen"

7 maart 2024 23:44

Trainer John van 't Schip sprak over een volwassen prestatie na de wedstrijd tegen Aston Villa: "Niemand die niet in de wedstrijd zat. We waren geduldig, zowel verdedigend als aan de bal. We wachten onze momenten af om druk te zetten en gingen er dan voor. Villa had zichtbaar moeite om hun spitsen te bereiken, dus ik denk dat het een volwassen prestatie was. De spelers hebben perfect uitgevoerd, wat we hebben besproken. Wij bleven compact en lieten ons niet verleiden door de tactiek van Aston Villa."

Volgende week moet Ajax de volgende ronde veilig stellen in Birmingham, in hoeverre heeft deze wedstrijd van 't Schip vertrouwen gegeven? Van 't Schip: "Het geeft in eerste instantie naar zondag toe en volgende week zien we wel weer. Wij moeten ons goed voorbereiden, maar eerst kijken we naar zondag. We hebben mooie stappen gemaakt, maar we hebben nog geen reden om te juichen."

Ahmetcan Kaplan speelde voor de tweede keer in de basis na zijn blessure. Dat doet de Turkse verdediger tot tevredenheid van Van 't Schip: "Hij blijft rustig aan de bal en stelt uit. Zijn inspeelpass heeft de juiste balsnelheid. In zijn linkerbeen heeft hij veel gevoel, hij is sterk in de lucht en kan zich in een tegenstander vastbijten. Hij heeft echt een winnaarsmentaliteit."




Discussieer mee op de forums


Tags

villa ahmetcan balsnelheid birmingham compact inspeelpass kaplan linkerbeen lucht uitgevoerd vastbijten voorbereiden winnaarsmentaliteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht