Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Complimenten hoe de spelers het systeem hebben uitgevoerd"

3 maart 2024 15:41

Van 't Schip was blij dat Ajax na een aantal moeizame wedstrijden weer de overwinning pakte: "We waren natuurlijk weer op zoek naar de overwinning. De jongens hebben gedisciplineerd gespeeld en met een goede focus. Complimenten aan hoe ze het hebben uitgevoerd. Als staf hebben we laten zien dat we ons in korte termijn kunnen voorbereiden op een ander systeem. Met name in de eerste helft hadden we de controle. Voorin ging het wel wat langzamer, maar dat komt natuurlijk ook door hoe we ons hebben opgesteld."

Achterin krijgt Ajax minder kansen tegen, maar daar tegenover creëert Ajax voorin ook een stuk minder. De trainer legt de keuze hiervoor uit en blikt vooruit als Berghuis en Bergwijn weer beschikbaar zijn: "We moeten ook niet vergeten dat we nu zonder Berghuis en Bergwijn spelen. Nu speel je met wingbacks. Het middenveld blijft in principe hetzelfde. In de opbouw hebben we wat meer tijd nodig. We bleven rustig aan de bal en kwamen er een aantal keer goed uit. Aanvallen kost wat meer tijd, maar zoals door anderen ook opgemerkt geef je achterin ook minder weg. Bergwijn en Berghuis kunnen ook aan de binnenkant spelen als ze weer beschikbaar zijn."

Ahmetcan Kaplan maakte vandaag zijn basisdebuut, na vorige week te zijn ingevallen tegen AZ. De trainer is tevreden over de Turkse verdediger, die met veel blessureleed kampte: "Hij heeft het heel goed gedaan en is rustig aan de bal. Hij houdt het overzicht link en rechts. In de duels is hij stug en heeft hij het Lammers lastig gemaakt. Het is goed om te zien dat hij zo terug komt van een blessure en voor ons is het een extra speler erbij. "
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis bergwijn uitgevoerd ahmetcan basisdebuut binnenkant blessureleed gedisciplineerd kaplan lammers langzamer opbouw voorbereiden wingbacks

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst