Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax toch niet in de race voor WK voor clubs

17 december 2023 16:52 - FIFA.com
Foto: Pro Shots

Ajax toch niet in de race voor WK voor clubs; image source: Pro Shots

Ajax zal een plek op het WK voor clubteams in de zomer van 2025 uit het hoofd moeten zetten. In tegenstelling tot wat De Telegraaf meldde is Ajax niet meer in de race voor een ticket voor dat lucratieve toernooi. De FIFA heeft nu de selectiecriteria bekend gemaakt en daarin wordt gemeld dat alleen de resultaten in het hoofdtoernooi van de Champions League van de afgelopen vier seizoenen tellen.

Meer op FIFA.com




Tags

clubteams fifa hoofdtoernooi selectiecriteria telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Eerlijk gezegd ook logischer. Geen Nederlandse ploeg dan? Hoeveel per land? Nog steeds 2, eventueel 3?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dit inderdaad, in principe maximaal twee. Tenzij er drie (of vier, maar dat gaat deze editie niet) clubs uit hetzelfde land de CL gewonnen hebben. Engeland zou drie clubs kunnen krijgen als Arsenal dit jaar wint.
+1/-0

5 maanden geleden
Dan weet je dus wat je de komende jaren te doen staat. Het zijn vooral Porto en Benfica die je voorbij moet zien te gaan wil je de volgende editie wel mee doen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht