Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax strijdt ook voor plek op WK voor clubteams'

12 december 2023 23:06 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax strijdt ook voor plek op WK voor clubteams"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax mag hopen op een plek op het WK voor clubs in 2025. Vanaf dan zal het WK eens in de vier jaar worden georganiseerd en wordt het deelnemersveld uitgebreid naar 32 teams, waarvan 12 uit Europa.

Uit ieder land mogen in principe maximaal twee clubs deelnemen en dat kan voor Ajax gunstig uitpakken. Op de opgeschoonde Europese lijst zou Ajax op de dertiende plek uitkomen, waarbij de twaalfde plek het laatste ticket voor het WK zou zijn. Feyenoord staat momenteel op die twaalfde plek, maar zij hebben slechts een voorsprong van één punt. Het gehele seizoen kunnen er echter nog punten worden gescoord voor de coëfficiëntenlijst.

Een doemscenario is wel als Arsenal of Newcastle United de Champions League wint dit seizoen. De twaalfde plek op de ranglijst komt dan te vervallen en een derde club uit Engeland mag dan na Chelsea en Manchester City deelnemen aan het WK.

Vooral financieel zou deelname aan het WK geweldig zijn, aangezien alle clubs een startbedrag van 50 miljoen euro ontvangen. Dit zou kunnen oplopen naar een bedrag van in totaal 100 miljoen euro indien het toernooi wordt gewonnen.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

twaalfde clubteams arsenal chelsea coefficientenlijst deelnemersveld doemscenario engeland feyenoord newcastle opgeschoonde startbedrag telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Dus op basis van 1 seizoen dat ze boven Ajax eindigen staat Feyenoord 12e op die lijst?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Nee, punten werden in de laatste vier Europeese seizoenen behaald.
+2/-0

 
7 maanden geleden
In dat geval kan Feijenoord toch niet boven ons staan?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat doen ze met name door dat seizoen waarin ze de finale van de conference league haalden. Dat is bijna de helft van al hun punten. Wij presteren de laatste twee seizoenen juist belabberd (al is dit seizoen natuurlijk nog niet voorbij) waardoor Feyenoord ons nu (virtueel) voorbij is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Die gaan sowieso verder in de EL. Ik zie ons morgenavond niet winnen. Dus die plek kunnen we wel op ons buik schrijven. Al met al stapelen de miljoenen zich op die aan ons voorbijgaan.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@Niek_2007; Beetje voorbarig. Winst is nu wel heel belangrijk geworden. Maar als Ajax wint staat het wel direct op plaats 12 met 1 punt voorsprong en theoretisch moet je zwakkere tegenstanders krijgen in de ConfL. Beetje mazzel met de loting heb je wel nodig natuurlijk.

Update; volgens mij staan we nu dus 1 punt voor op Feyenoord en op plek 12, dus in principe hebben we deelname nu in eigen hand. Ben eigenlijk wel benieuwd naar die lijst want er kunnen natuurlijk ook nog teams achter ons staan die verder kunnen komen.
+1/-0

reactie verwijderd

7 maanden geleden (gewijzigd)
En daar gaat weer 50 miljoen aan onze neus voorbij. Aan het einde van het seizoen ook nog eens 50 miljoen voor het mislopen van de CL volgend jaar.
En dan heeft Mislintat met al die veel te dure miskopen, met toestemming van de clowns die dit allemaal toelieten, ons binnenkort 200 miljoen gekost!!
+5/-0

7 maanden geleden
Nou dan de Confetti L maar winnen he....
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ik moet toegeven dat ik de Conf League ineens een stuk interessanter en belangrijker vind nu ik dit bericht heb gelezen.
+2/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

boomen depay elsimao farioli frankrijk griezmann hag henderson jong kiki klaiber koeman krapel kroes labyad mannsverk marin rcv reijnders rensch rosario schouten sevic simons steijn tahirovic taylor vos weghorst zirkzee