Transparent
Inloggen
Sluiten

'Mohammed Kudus wijst contractvoorstel Ajax af en wil vertrekken'

22 mei 2023 10:18 - The Athletic
Foto: Pro Shots

"Mohammed Kudus wijst contractvoorstel Ajax af en wil vertrekken"; image source: Pro Shots

Mohammed Kudus heeft bij Ajax aangegeven na dit seizoen te willen vertrekken. Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Athletic. De Ghanees had vorige maand van Ajax een voorstel gekregen om zijn contract open te breken en te verlengen, maar heeft dit afgewezen. Meerdere clubs uit de Premier League hebben al interesse getoond. De verwachting is dat Kudus zo'n 40 miljoen pond moet kosten, omgerekend 46 miljoen euro.

Meer op The Athletic
Discussieer mee op de forums


Tags

kudus contractvoorstel athletic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Wat ik er van heb gezien zit hij al met z`n hoofd bij andere clubs, dus ga dan maar lekker weg. Wel tegen de vraagprijs uiteraard.
+9/-0

 
3 weken geleden
Met je eens. Het komt er toch niet echt uit. Soms geweldig, maar vaak ook onvoldoende.
+5/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Gek genoeg niet heel rouwig om inderdaad. Leuke speler, maar zelden doorslaggevend. Laat bij vlagen zijn klasse zien, maar ontstijgt het elftal maar vrij zelden (en volgens mij heeft dat met motivatie te maken). Had in mijn hoofd toch al afscheid genomen van Alvarez (40-45 miljoen) en Kudus (55-60 miljoen). Zij kunnen mooi het transfer potje voor deze zomer vullen. Bassey (20-25 miljoen) en Sanchez (5 miljoen) hopelijk ook weg tegen ongeveer het bedrag waarvoor ze gehaald zijn (daar mag Mislintat bewijzen of hij net zo goed kan onderhandelen als Overmars). Timber zou ik wel graag zien bijtekenen tot 2027 en nog 2 jaar blijven. Kan met Hato een ijzersterk duo gaan vormen.
+3/-0

 
3 weken geleden
Hato en Timber is te klein en jong voor de top om centraal achterin te hebben. Als je nu veel voor Timber kan krijgen moet je die lekker laten gaan, ook Bergwijn en Brobbey mogen van mij wel vertrekken. Grootste noodzaak is een spits die doelpunten kan maken. Een team waarbij de topscorer er 12 inlegt zal nooit kampioen worden.
+1/-0

3 weken geleden
Dit bericht zal weinig Ajax-volgers verbazen.
+3/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Inderdaad , dat denk ik ook. Hij wilde afgelopen seizoen al weg dus ik was er al uitgegaan dat hij nu alsnog een transfer wilde maken. Weer een die veel te snel voor het grote geld wil kiezen.
+2/-0

3 weken geleden
Lekker laten vertrekken, vaak geblesseerd, op niets uitlopende dribbels, grootspraak.
Kortom zwaar overschat.
+4/-1

3 weken geleden
46 miljoen? Gelijk Ziyech ophalen uit Londen en Davidson Sanchez.
Alvarez verkopen voor 40 en goede CVM voor terughalen.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
46 Miljoen EUR vind ik wel mager. Ik dacht meer richting de 55 a 60 miljoen EUR. Dat moet hij wel op kunnen leveren. Of loop ik nu te hard van stapel? :) het verschil tussen een goede en een matige TD.
+3/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
3 weken geleden
Als hierover harde afspraken staan in het contract van Kudus, heeft de TD er niets mee te maken.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik vind het veel voor een speler die buiten de paar mooie CL doelpunten echt helemaal niets voor Ajax heeft betekent.
+1/-0

3 weken geleden
Zowel Alvarez als Kudus zijn goede voetballers, maar voor € 86 Mlj moet je jezelf op meerdere plekken (zoniet een half elftal) kunnen verbeteren, mits goed gescout en goed aangekocht.
In dat geval ga je ze niet direct missen denk ik.
+2/-0

 
3 weken geleden
Dat is nou eenmaal zoals het werkt. Koop je slecht in loop je de rest van het seizoen achter de feiten aan. Daar ging het met de afgelopen zomer transferwindow faliekant fout. Alleen Bergwijn en wat later Rulli bleken bruikbaar. De rest werd bankzitter of is al weg.

Zou jammer zijn als Kudus en Alvarez vertrekken. Mogelijk Timber ook. Mocht Ajax alsnog tweede worden en CL voorronden spelen dan zien ze hopelijk toch nog enig perspectief om te blijven. Verder hoop ik dat Mislintat alle slechte aankopen van afgelopen zomer ergens weet te slijten. Time wil tell.
+1/-0

 
3 weken geleden
Zijn er al aankopen van vorige zomer weg ? Heb ik er een gemist wellicht ?
Dat slijten van aankopen geloof ik niet zo in, dan pak je direct verlies. Lijkt erop dat ze nu al een mooi bedrag gaan binnen halen om weer mee te versterken. Daarnaast is de € 100 Mjl van Anthony nog niet uitgegeven, dus ik zou de aankopen nog een kans willen geven.
Met een nieuwe TD is het nieuwe ronde, nieuwe kansen en dus hopen dat er nu wel goed geinvesteerd gaat worden.
+1/-0

 
3 weken geleden
De 100 miljoen van Anthony blijft netto veel minder van over. Dik aankoopbedrag, 20% doorverkoop, salaris, (teken)bonussen, commissie van de zaakwaarnemers etc.
+1/-0

 
3 weken geleden
Wellicht, maar nog altijd een prima bedrag om je elftal mee op te kunnen bouwen lijkt me. Als er goed gescout en aangekocht wordt moet er meer dan voldoende budget zijn om er volgend jaar weer te staan.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Tja inderdaad ''goed gescout en aangekocht''

Naast de jeugdopleiding is dat de tweede peiler waarmee de successen van Ajax vallen of staan. Als de club een streven pretendeert jaarlijks te overwinteren in de CL moet de tweede peiler gewoonweg top zijn. Ik heb het hier al vaker aangehaald; Ajax zet een aankoop instituut op waar vaklui het hele jaar door beoordelen wie uiteindelijk de beste vervanger voor een mogelijk vertrekkende speler zal zijn.

Had Ajax het afgelopen zomer goed gedaan met aankopen en de CL voor komende jaren doorgetrokken, dan spreek je straks niet meer over een paar 100 miljoen maar over miljarden. Het word daarom hoog tijd dat de tweede peiler geprofessionaliseerd word. Kan de club zich niet meer veroorloven dat als de helft van de voetbalorganisatie om de één of andere reden niet meer aanwezig is, de algemeen Directeur maar even een zaakwaarnemer inhuurt om in te kopen. Dat kan en mag gewoon nooit meer gebeuren.

Hierdoor werd het een idolaat seizoen met in eerste instantie sportief gezichtsverlies. Zijn we verdomme met de laatste wedstrijd afhankelijk van de uitslag van PSV dat de financiële en sportieve klapper niet groter word. Laat dit daarom ook een fikse waarschuwing zijn voor NV. Aankoopbeleid professionaliseren dus!!!

Je hoort het ook van de voetballers zelf hé. Tadic heeft al het één en ander aangegeven. Dat hij professioneel met zijn sport en Ajax bezig is. Dat hij dat ook verwacht van het bestuur. In feite gaf Tadic gewoon aan dat ze lagen te slapen en dat was ook zo.

En dan schijnt Timber onlangs in Rondo ongeveer het zelfde te hebben gezegd. Ik heb de uitzending nog niet gezien maar hoor collega's er over praten dat Timber best zou willen blijven maar professionaliteit mist bij Ajax. Hierbij schijnt hij aangegeven te hebben last te hebben gehad dat zijn verdediging werd weggekocht en er niks goeds voor terug kwam. Het schijnt dat Timber het een aderlating vond voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Ik herhaal, zijn persoonlijke ontwikkeling.

Dat schijnt Timber te hebben gezegd en daar was ik al bang voor. Het is waarschijnlijk ook de reden waarom Timber begon te denken aan een vroegtijdig vertrek. Ook hij geeft een signaal af richting bestuur op basis van eigen sportieve overtuiging en bijbehorende doelstellingen. Het komt er gewoon op neer dat bestuur afgelopen zomer de Ajax spelers van de voetbalacademie in de steek hebben gelaten. In de zeik gezet komt nog beter in de buurt.

Ik ben er daarom ook van overtuigd dat alle zomeraankopen spoedig verkocht moeten worden uitgezonderd Rulli en Bergwijn. En haal echte directe versterkingen op. Voor de verdediging doet Hato het al uitzonderlijk goed. Gewoon uit de eigen opleiding. Haal een goede Centrale verdediger op waar Timber beter van word, Niet slechter. Mocht er eentje zo snel niet gevonden worden dan is het misschien zelfs interessant om te kijken of Sergio Busquets voor een seizoen haalbaar is. Dan weet je zeker dat Timber een speler naast zich krijgt die centraal goed uit de voeten kan, hetzij in de rol als voorstopper mocht Alvarez vertrekken. Laat de rondo dan maar beginnen. Niet die absurde rondo van dit seizoen met spelers die hier niets te zoeken hebben omdat ze simpelweg niet meekunnen. Ook nooit gehaald hadden mogen worden.
+2/-0

3 weken geleden
Ja dat zat er aan te komen hij wilde in de zomer al weg, raar maar waar ze zitten liever bij zeg een Everton die in de bodem van de premiere league dan bij Ajax. Natuurlijk verdienen ze meer geld en daar gaat het om bij dit soort gasten.
+3/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Tja, lastig. Wel echt fan van het type speler, maar hij lijkt er bij Ajax gewoon niet vol voor te gaan. Toch heeft ie volgens transfermarkt 83 wedstrijden meegedaan (gemiddeld 45 minuten per wedstrijd) en toch 23 goals en 13 assists. Dus teruggerekend naar hele wedstrijden is ie in 43 wedstrijden betrokken bij 36 goals. Had ik niet gedacht eigenlijk.

Ik denk dat het te vroeg is (net als bij Gravenberch). Als je geen dragende speler bent in de Eredivisie wordt je dat over het algemeen niet in het buitenland (bij een topclub tenminste). Kan me wel voorstellen dat ie weg wil, hij zou eigenlijk gewoon 10 wedstrijden op het middenveld moeten spelen.
+1/-0

3 weken geleden
Jammer als hij weggaat, in potentie een enorm goede speler. Echter als je de 'in potentie enorm goede speler' status niet ontstijgt in de eredivisie dan heb je eigenlijk niks te zoeken in een veel zwaardere competitie, tenminste dat is mijn mening.

Tuurlijk speelt (veel) meer geld een reden en dat is begrijpelijk als je in de schoenen staat van zo een speler want als jij jezelf en je gehele familie voor de rest van je leven financieel onafhankelijk kan maken zouden wij die kans dan ook niet pakken?

Al vast heel veel succes toegewenst Mohammed want dat heb je echt wel nodig!
+1/-0

2 weken geleden
Ajax is gebaat bij teamspelers, dit is geen teamspeler maar een blind paard .. Voor die 46 miljoen+ lekker laten vertrekken en een "echte" buitenspeler aantrekken ..
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.344 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afc alvarez berghuis bergwijn blind boomen bosz brobbey elsimao hato heitinga jim jong lachwekkend macmanus milovanovic mislintat nederland pole position romalona rotatiespeler rvc sar shogun taylor telegraaf unuvar vos wedstrijdritme