Transparent
Inloggen
Sluiten

'Aantrekken nieuwe rechtsbuiten topprioriteit Ajax'

11 mei 2023 18:14 - VI Pro
Foto: Pro Shots

"Aantrekken nieuwe rechtsbuiten topprioriteit Ajax"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat het aantrekken van een nieuwe rechtsbuiten voor Ajax de hoogste prioriteit heeft komende zomer. Na het vertrek van Antony heeft de club geen geschikte vervanger weten aan te trekken en dat moet nu recht gezet gaan worden. Ook wil het een centrale verdediger, een controlerende middenvelder en een aanvallende middenvelder aantrekken.

Bij het aantrekken van de spelers zal Ajax ook inzetten op spelers die de selectie karakterologisch een boost kunnen geven. Met een aantal gerichte aankopen, die zich ook als leiders in de kleedkamer kunnen profileren, moet er succesvol worden doorgeselecteerd.

Mohammed Kudus, Jurriën Timber en Edson Álvarez staan open voor een vertrek bij Ajax. Volgens VI is het voor de club financieel wenselijk dat twee van die spelers ook daadwerkelijk gaan vertrekken, maar zou het drietal een belangrijke rol moeten vervullen in het vernieuwde Ajax.

Meer op VI Pro
Discussieer mee op de forums


Tags

topprioriteit alvarez antony doorgeselecteerd karakterologisch kudus profileren timber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ze vergeten dat er ook een rechts- en linksback nodig zijn. Of gaan we weer een jaar naar de huidige middelmaat kijken? Sanchez en Rensch zijn helaas beiden niet goed genoeg en Wijndal / Bassey ook niet. Probleem is dat wij dat alleen inzien.
+3/-0

 
3 weken geleden
Wijndal gaat nog wel aanhaken denk ik. Met Salah-Eddine (die hem mogelijk voorbij streeft, althans ik verwacht van wel) ben je dan op linksback voldoende voorzien. Op LCV heb je een vervanger van Bassey nodig, daarachter heb je Kaplan en Hato. Rensch zie ik meer als een stand-in van Timber op RCV (hij is een stuk beter in het centrum). Rechtsback is inderdaad een zorgenkindje. Daar zul je Sanchez in moeten ruilen voor een basisspeler die er meteen staat. En daarachter zit eigenlijk niet zoveel, van Regeer is het maar zeer de vraag of je hem kunt omturnen tot een rechtsback van afdoende niveau om in ieder geval als stand-in te kunnen fungeren. Dat zul je tijdens de voorbereiding in moeten schatten.
+3/-0

 
3 weken geleden
Verrek, ik ben het met je eens :-)

Rechtsback dan sowieso prioriteit en linksback eventueel nog een tijdje mee wachten
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik lees dat Ajax voor de rechtsback positie Ferdi Kadioglu op het oog heeft. Het talent wat naar Turkije is vertrokken en het daar goed doet
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Snap dit wel. In principe heb je voor rechtsbuiten nu geen speler die er direct staat en waar Conceição achter kan doorgroeien.

Huidige voorhoede en contracten:

RVA - [Aankoop]
RVA - Conceição (zomer 2027)
RVA - Van Axel Dongen (zomer 2023)
SPS - Tadic (zomer 2024)
SPS - Brobbey (zomer 2027)
SPS - Rasmussen (zomer 2027)
LVA - Bergwijn (zomer 2027)
LVA - Daramy (zomer 2026)
LVA - Ünüvar (zomer 2026)

Duidelijk dus dat er in ieder geval op rechtsbuiten een gat te vullen is. Even los van of de overige spelers op de overige posities wél (nog) voldoen.
+2/-0

3 weken geleden
Achterin beginnen svp!!
Tip, ene Ziyech voor rechtsvoor
.
+4/-0

 
3 weken geleden
Of ga Conceição eens een serieuze kans geven, ik geloof wel in dat ventje.
+4/-0

3 weken geleden
Kopen, kopen, kopen - lekker met geld blijven smijten. Ondertussen vertrekt de Amsterdamse jeugd naar AZ en gaan jeugdspelers naar andere clubs omdat ze daar nog wel een kans tot spelen krijgen.

De kracht van Ajax is altijd de jeugd geweest, ook ten tijde van Overmars hebben we behalve Tadic Blind en in een mate Ziyech geen 'basis aankopen' gedaan. Het waren allemaal jonge gasten waarvan we nog maar moesten zien wat het wordt.

Ik speel liever om de tweede plaats dan dat ik de club weer dezelfde fouten zie maken als in de beginjaren 2000... Dat dramatische voetbal van zogenaamde basis krachten...

Ik kijk liever naar het gedribbel van Conceicao met af en toe een foutje dan naar het gefrustreerde gedribbel van miljoenen kostende Bergwijn, Berghuis, Bassey, etc. En dan nog verontwaardigd zijn wanneer er gevraagd wordt of het wel goed gaat en dat ze niet zo moeten janken bij overtredingen.

Bah,,,
+1/-0

3 weken geleden
Gezien het geringe aantal doelpunten lijkt een spits me meer prioriteit hebben, Daarnaast een dominante middenvelder en twee ervaren verdedigers. Als je Conceicao niet de kans wil geven, waarom heb je die jongen dan gehaald, die kon werkelijk waar overal heen.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.347 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

achterlijn afvaller alvarez argentinie berghuis bergwijn binnendoor boomen brobbey buitenom countervoetbal elsimao hato jeroene kiki kudus linksbuiten linkscentraal mans maradona martinez messi oranje rkc rodytur sevic sjakie tadic timber wijndal