Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax onderhandelt met Julian Ward over contract'

13 maart 2023 20:48 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax onderhandelt met Julian Ward over contract"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax al meerdere gesprekken heeft gevoerd met Julian Ward. De huidig Sporting Director van Liverpool wordt gezien als dé topkandidaat om in de Johan Cruijff Arena de nieuwe technische baas te worden. Inmiddels wordt er al onderhandeld over een contract en ligt Ward op poleposition om in de komende weken officieel aangesteld te worden.

Ajax heeft sinds het vertrek van Marc Overmars al met meerdere kandidaten gesproken. Alex Kroes was voor de Raad van Commissarissen de droomkandidaat, maar de club pakte niet door en inmiddels is de voormalig eigenaar van Go Ahead Eagles naar AZ vertrokken.

Ook in het buitenland werd gezocht naar een opvolger, maar meerdere kandidaten vonden de Eredivisie niet interessant genoeg. Onder meer Michael Edwards wees een vertrek naar Ajax af. Hij vertrok afgelopen zomer bij Liverpool en werd opgevolgd door Ward. Hij maakte na enkele maanden echter al bekend vanwege persoonlijke redenen na dit seizoen te vertrekken bij de Engelse grootmacht.

Ward voldoet aan de voorwaarden die Ajax heeft gesteld voor de functie van Directeur Voetbalzaken. Zo heeft hij een enorm netwerk in het buitenland opgebouwd en heeft hij meerdere grote deals gesloten. Hij is ook bereid om in de Eredivisie aan de slag te gaan.

Meer op AD.nl
Tags

ward julian eredivisie liverpool arena deals eagles edwards eigenaar kroes michael opgevolgd overmars poleposition sporting topkandidaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Geweldig!👏👍

Ook helemaal omdat er eindelijk positieve ontwikkelingen zijn en dat er dus hopelijk straks met een aanstelling de nodige rust wordt gecreëerd.

Zoals ik het zie Hamstra dan weer terug op de achtergrond met het coördineren van de jeugdopleiding (als assistent van de TD) en Huntelaar als stage van de TD lijkt me.

Let's go Julian! You're most welcome and this fan is honoured if you decide to come to Ajax, the best club!
😎👍
+3/-0

1 jaar geleden
Ik had liever een nederlander op die positie gezien maar als de spoeling dun blijkt is Ward een oplossing. Te minste, hij schijnt over een behoorlijk groot netwerk te beschikken. Het huidige trio had deze niet dus is er weinig ander alternatief.

Wat mij betreft snel afhandelen en instaleren. Des te meer tijd heeft de man om de selectie te analyseren om aan een beter elftal te bouwen. Daarbij en als het aan mij ligt worden de contracten van Timber en Kudus spoedig verlengt. Twee spelers waar je een elftal om heen kan bouwen met o.a. Rulli en Bassey die in zijn leerproces begint te groeien.

Tot slot blijft het me irriteren dat als een TD vertrekt, het aankoopbeleid als een omgeleid projectiel doelloos rondvliegt. Paniek in de tent terwijl juist gerichtte aankopen naast de jeugdopleiding de fundering is waar Ajax op staat. Hoogtijd dat de NV Ajax zich beter organiseert om voor de toekomst niet weer in dezelfde herhaling te vallen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
De spoeling is alleen dun als je wil dat die dun is. Met andere woorden, als je veel eisen gaat stellen die niet bij voorbaat belangrijk zijn voor het functioneren van een TD, dan kan de spoeling heel dun worden. Wat mij betreft is het een man met Ajax ervaring, met ervaring als coach of TD, met kennis van de eredivisie en iemand die goed leiding kan geven aan de scouting en het technische team. Zo'n Ward mist wat mij betreft teveel om goed te kunnen functioneren en is bij voorbaat iemand die er kort zal zitten. Een typische vd Sar keuze waarbij hij iemand aanstelt waarbij hij zelf geen gevaar loopt.
+4/-0

1 jaar geleden
Is natuurlijk top als dit rond komt. Uitbreiding van de al bestaande netwerken en internationaal een naam waarmee je kan komen aanzetten. Nooit verkeerd om wellicht ook wat andere wegen te bewandelen. Zie hier werkelijk niets negatiefs in te benoemen. Mag ook wel eens wat positiefs komen :-)
+2/-0

 
1 jaar geleden
We gaan het zien mocht Ward de TD worden want ik ken zijn manier van opereren niet. In hoeverre het een zwaargewicht is om mee te denken om een goed elftal samen te stellen.

Als het een TD is die begrijpt dat je soms een paar van je beste spelers meer salaris moet geven opdat ze willen bijtekenen. Hier alles voor doet, ben ik voor.

Als het een TD is die ziet dat Timber en Kudus tezamen 80 miljoen kunnen opleveren maar ze kost wat kost wil behouden voor de club opdat ze deel moeten gaan uitmaken van een nieuwe fundering, maar hiervoor 10 anderen dient te verkopen, ben ik voor.

Ik zie überhaupt liever een selectie van 18 kwalitatief goede spelers rondlopen dan 30 spelers waarvan de helft middelmaat die op de bank of tribune bivakkeren.

Mocht Ward worden aangesteld word ik hopelijk aangenaam verrast.
+3/-0

1 jaar geleden
Oh god, Julian Ward, want hij komt bij een topclub vandaan. De beste man weet niets van de eredivisie, weet niets van Ajax en moet dan met een klein budget en een scoutings apparaat waar jaren lang niet naar is omgekeken nu ineens pareltjes tevoorschijn gaan toveren?

Iedere maloot weet al dat dit hele project gedoemd is te mislukken. Ward die blijft 1 maximaal 2 jaar voordat hij 'uitgedaagd' wil worden in Engeland of elders. Waarom denkt Sar nou echt dat het gras bij de buren groener is?

Hij heeft geen affiniteit met Ajax, ziet het slechts als een regeletje op zijn CV, waarschijnlijk om informatie mee te nemen naar de volgende club. Op deze positie moet je een Ajacied hebben.

Geef mij Schippie maar. Die man heeft jarenlange ervaring met het trainersvak, heeft buitenlandse ervaringen, is Ajacied, Cruiff adept, komt goed uit zijn woorden, is representatief, en weet wat er gevraagd wordt bij de club.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens. Het parool meldt overigens dat Ajax de TD functie als ware wil splitten;

- Head of Recruitment, transferbeleid, scouting (mogelijk Ward)
- Sporting Director, bewaking voetbalcultuur (Maurits Hendriks)

Ik vind het op zich geen slecht idee. Ik zie alleen weinig voordeel in voormalig hockey coach, Hendriks. Dan is bijvoorbeeld een oud speler die jij noemt, John van 't Schip, toch een veel betere keuze om het voetbalniveau / cultuur te bewaken.

John heeft zowel Michels, Cruijff, en van Gaal meegemaakt. Begonnen bij Ajax vanuit de opleiding, internationaal ervaring opgedaan en met Oranje. Dat kan Hendriks niet zeggen. Die liep toen rond met zijn hockey stick. Ik wil Hendriks hier niet te kort doen maar dan is een oud-speler als John toch een voor de hand liggende keuze zou je zeggen.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson