Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Blind: 'Ajax had Alfred Schreuder al eerder moeten ontslaan'

30 januari 2023 01:50 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Danny Blind: "Ajax had Alfred Schreuder al eerder moeten ontslaan"; image source: Pro Shots

Danny Blind is zondag bij Ziggo Sport ingegaan op het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax. "Het is totaal niet onverwacht. Als je ziet hoe er geëindigd is voor het WK nadat je qua resultaat een goede start had", aldus Blind. "Daarna hebben ze het weer opgepakt met allerlei perikelen tussendoor. De situatie met Blind, de spelersgroep die sprak met een mental coach. Het is nooit rustig geweest. Als je dan geen punten pakt, is het duidelijk."

De oud-Ajacied snapt niet waarom Schreuder nu pas is ontslagen. "Ze hadden hem al eerder moeten ontslaan zodat je een goede aanloop had vanaf november", zo gaf hij aan. "Toen had je al een andere keuze moeten maken. Nu moet je dat doen als je al een paar weken bezig bent en dat is nooit ideaal. Die lijn trok zich maar door."

Indien Schreuder in november al was ontslagen, had Daley Blind mogelijk nog bij Ajax gezeten. "Bayern heeft zich eind december pas gemeld, terwijl de competitie halverwege november al stopte", zei hij daarover. "Alles had toen anders kunnen lopen. Hij had de hoop en de verwachting dat hij zijn carrière bij Ajax zou gaan afsluiten."
Tags

blind schreuder alfred danny bayern mental onverwacht perikelen ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Simpel: er wachtte een relatief makkelijk programma en ze hadden gehoopt op veel punten om zo het (wan)beleid te camoufleren. Niet gelukt, dus zou de leiding (V.d. Sar en H2) uit loyaliteit aan Schreuder moeten opstappen.

Blind hebben ze ook te makkelijk laten gaan. Die hadden we goed kunnen gebruiken als linker centrale verdediger. Nu loop je onnodig te puzzelen. Hopelijk gooit Heitinga een jeugdspeler voor de leeuwen op die positie.

De leiding heeft gegokt en verloren, dus wegwezen aub. Niet constant het aankoopbeleid goedpraten, want eentje is al terug bij zijn vorige club en gisteren stonden maar 3 aankopen (inclusief die van deze winter) in de basis. Als dat geen bewijs is dat er vele miskopen (of breedte-aankopen) tussen zitten, weet ik het ook niet meer.
+6/-0

2 maanden geleden
Behoorlijk vermoeiend die familie Blind.
Dit natrappen is ook lekker collegiaal van Scholletje.
Gekukkig speelt Daley nu wekelijks de sterren van de hemel in München.
Daley had gewoon geduld moeten hebben, iedeeen zag dat Schreuder zijn einde bij Ajax naderde.
Persoonlijk ben ik er niet rouwig om dat de Blindjes de club hebben verlaten.
+6/-6

 
2 maanden geleden
Dit is volgens mij niet waar. Ten eerste, een journalist vraagt naar je mening, dan mag je die altijd geven, dat is niet natrappen. Pa blind is al tijden niet meer werkzaam bij Ajax. Ten tweede, Ajax koos na start winterstop voor schreuder ipv hem te instaan en daarmee stond blind 4e in de pikorde. Niet vanwege het spel, maar vanwege de verhouding met de trainer. Zo wil je niet je carrière afsluiten. Ten derde, je zoon is dus weggepest bij de club waar je van houdt, door een niet presterende trainer. Daar zou ik ook van balen.
+3/-0

2 maanden geleden
Vanaf nu niet meer omkijken en vooruit. Zondag 12.15 uur , vervelend tijdstip op het kunstgras daar in Leeuwarden eerst maar eens zien te winnen. De backs hoeven inderdaad niet zo hoog te staan. Het is daar voorin al zo’n mierenhoop. Niet staan maar komen.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, er niet al zijn maar konen , dat heeft ook met voetbalintelligentie te maken net als dat steeds maar door een overvol midden proberen te voetballen en te weinig oplossingen vanaf de zijkanten proberen te zoeken
+2/-0

2 maanden geleden
Alles heeft zijn oorzaak en gevolg. Met Schreuder ging het niet lekker maar de organisatie van Ajax zat ook niet lekker. Dat gedeelte afsluiten maar het hoofdstuk nog niet. De RvC zal moeten evalueren en zorgdragen dat de positie van RvC-voetbalzaken spoedig word ingevuld. En aansporen dat de TD er komt.

Keje Molenaar word het voor een van de twee functies helaas niet. Hij zat gisterochtend met Hans Kraaij jr. bij ESPN aan tafel, en vertelde een bestuursfunctie over te nemen bij FC Volendam. Daar bleek Keje er een groot voorstander van te zijn om Marc Overmars terug te halen, want als TD is Overmars voor Ajax de beste man;

''Dat heeft hij al bewezen. Met de Metoo kwestie heeft Ajax alles binnenskamers en met derden zitten uitzoeken terwijl Overmars al was ontslagen. Dat was veel te snel. Mogelijk dat door de druk van de Metoo / woke beweging Ajax alvast het zekere voor het onzekere nam, terwijl er offcieel nooit aangifte is gedaan. Nooit een aanklacht ingediend en geen juridische zaken lopen.

In principe ligt de weg vrij maar zal Marc met de vrouwen in kwestie schoonschip moeten maken, eer hij gevraagd kan worden om weer als TD bij Ajax aan de slag te gaan, aldus mr.Keje Molenaar.''
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb gelezen dat de hartspier van Overmars na z'n infarct nog maar 30% is, dus ik verwacht dat ie ook bij Antwerpen het voor gezien moet houden ivm gezondheidsproblemen.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt dat dit gezegd is Loek. Maar het lag nog iets genuanceerder. Vlak na het infarct had de hartspier van Overmars nog maar 30% van z'n originele capaciteit over. Echter kan in de periode die daar op volgt de functie voor een deel nog herstellen. 100% zal het echter nooit meer worden. Overmars zal bovendien zijn leefstijl ingrijpend aan moeten passen. Denk daarbij aan dieet, beweging, enz. Of een stressvolle baan als TD van een topclub daar nog binnen past, zal in de loop van dit jaar moeten blijken. Maar het is inderdaad niet ondenkbaar dat Overmars vervroegd met pensioen moet. Een tweede infarct is namelijk hoogstwaarschijnlijk einde verhaal.

Wat ik me overigens net bedenk: een functie als de beleidstechnische commissaris in de RvC, kan dan echter wel weer passend zijn. Dan kan hij het bestuur nog altijd adviseren inzake het technisch beleid, maar heeft hij niet de stress die gepaard gaat met een TD functie. Dan staat hij ook direct verder van de werkvloer af.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat Overmars betreft moeten we, los van zijn fratsen, zijn vele miskopen niet vergeten. Ook zijn aankoopbeleid liet te wensen over.

Natuurlijk heeft hij ook veel goeie spelers gehaald, maar Overmars is een gepasseerd station. Daar moeten we niet meer aan beginnen en vooruit kijken. Als binnen de club beter wordt gecommuniceerd, ben je al een stuk verder. Een Technisch Hart (waar ook een TD onderdeel van is) dat kijkt naar wat er in de jeugd rondloopt en goed overlegt met de scouting, bijvoorbeeld. Als we dat (nog) hadden, zaten we nu niet met spelers als Lucca, Grillitsch, Sanchez en Bassey. Zelfs Bergwijn was dan hoogwaarschijnlijk niet gehaald. En ook afgelopen jaren had je dan geen spelers als Promes, Pierie, Labyad, Klaiber gehaald. Het is een grote puinhoop, maar het begon al voordat Overmars weg was. Gelukkig hadden we enkele uitschieters tussen zitten in combinatie met goed opgeleide jeugdspelers.
+3/-2

 
2 maanden geleden
De man heeft ruim 400 miljoen gepakt voor Ajax mag er een miskoop tussen zitten?
+4/-3

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Hij werd volgens mij rijkelijk beloond voor zijn werk. Dan mag je zijn fouten ook wel benoemen. Er wordt gedaan alsof Overmars onmisbaar is, maar dat is helemaal niet zo. Wat ontbreekt bij Ajax is communicatie en een goed systeem om te kunnen anticiperen op een leegloop.
+5/-2

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou desnoods gewoon een groep oud spelers aantrekken die als analyticus al vaak rake dingen zeggen. Zet een vijftal bij elkaar. Dan zou ik Marciano Vink, Hedwiges Maduro, Rafael van de Vaart, Kenneth Perez en Wesley Sneijder elke week laten debateren welke speler er aangetrokken dient te worden als directe versterking. De ene week welke spits. De andere week welke centrale verdediger etc..

Daar schieten we meer mee op dan dat we het van de zomer weer overlaten aan het duo Edwin van der Sar en Gerry Hamstra. Ik zie de laatste twee alweer aankomen met een speler met twee linker voeten die vervolgens op rechts moet.

Nee, laat dat gedeelte dan maar over aan het vijftal. Mag Gerry het papierwerk in orde maken.

PS. Grap maar toch serieus > Als iemand mij RvC lid voetbalzaken maakt ga ik het een dag later regelen. Zo snel kan het gaan maar waar hangt de RvC uit?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Een dergelijk technisch hart bleek in het verleden niet succesvol, omdat ze het onderling nooit eens werden over de te volgen weg. Hoewel het een romantische gedachte is, komt er in de praktijk vaak weinig van terecht.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Uiteindelijk zou het 'slechts' advies van een groep bewezen ex voetballers met voetbal knowhow zijn en dan is het niet nodig om het met elkaar eens te zijn..in mijn opinie is zoiets broodnodig bij Ajax aangezien de individuen die het nu voor 't zeggen hebben er geen al te beste kijk op hebben gezien de afgelopen 6-8 maanden en al de niet voor Ajax geschikte aankopen...
+2/-0

2 maanden geleden
Dit is gewoon natrappen van Danny Blind en dus een rode kaart. U bent de zwakste schakel, tot ziens. Zit veel rancune bij hem vanwege het feit dat Schreuder Daley niet meer opstelde. Iedereen moet vechten voor zijn basisplaats en als je niet genoeg rendeert dan sta je er gewoon naast en moet je je uiterste best blijven doen om die weer terug te veroveren en niet lopen zeuren. Daley speelde al lange tijd slecht, inclusief vorig jaar. Een basisplaats opeisen is dan niet echt gepast, ondanks dat hij veel heeft betekend in het verleden maar dat is geen valide reden om een basisplaats af te dwingen.

IK ben ook blij dat Schreuder weg is maar dit is gewoon triest van Danny Blind om zo onsportief over zijn collega te spreken. Schreuder is ook een mens en heeft zijn best gedaan om er wat van te maken ondanks zijn rare opstellingen en interviews. Dat het niks is geworden dat is jammer. Nu weer vooruit kijken en hopen dat er weer goede resultaten behaald worden.
+4/-3

 
2 maanden geleden
100% mee eens, dit is echt onzin. En ja ik weet het de vragen worden hem gesteld, maar hij kan ook op een nette manier antwoorden. Bah wat laat ie zich kennen. Blij dat ze weg van de club zijn.
+1/-2

2 maanden geleden
Alsof Danny Blind het beter weet. Wanhopig gefaald als trainer van Ajax, die hadden ze ook eerder moeten laten gaan. Zelfs Jan Wouters is het niet gelukt om in een seizoen 10 Eredivisie-wedstrijden te verliezen, Danny Blind wel.
+3/-2

2 maanden geleden
Aldus de familie clubliefde die als ratten vluchhten en niet wilden wachten. Bah.
+2/-5

 
2 maanden geleden
Dan lijkt me niet juist. Waarop wachten? Ajax had gekozen voor schreuder en dan sta je 4e in de pikorde voor de rest van het seizoen. Zo wil je je carrière toch niet afsluiten?
+4/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.406 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

amerika bassey bergwijn brobbey delcampo depay dna elsimao eredivisie hag heitinga huntelaar jcdebest johnny jong linksbuiten liverpool nederland overmars platteland rvc sar schreuder shogun simons sjakie tadic vink ward wijndal