Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax was jaar geleden al akkoord met Alex Kroes'

28 januari 2023 10:41 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax was jaar geleden al akkoord met Alex Kroes"; image source: Pro Shots

Onder meer het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax een jaar geleden al een akkoord had bereikt met Alex Kroes om als technisch directeur in de Johan Cruijff ArenA aan de slag te gaan. De toenmalig eigenaar van Go Ahead Eagles had zijn aandelen in de club uit Deventer al verkocht, maar bedankte vervolgens voor de baan nadat Edwin van der Sar zonder medeweten Alfred Schreuder aanstelde als de nieuwe hoofdtrainer.

Ook Raad van Commissarissen-voorzitter Leen Meijaard was van gedachten veranderd. De voorzitter zag in Kroes de perfecte opvolger van Marc Overmars, maar veranderde van mening na meerdere gesprekken met Van der Sar. De algemeen directeur had het plan om Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar samen de openstaande vacature in te laten vullen, waarbij hijzelf zich ook nadrukkelijker met de technische zaken zou gaan bemoeien.

Kroes is inmiddels bij AZ in dienst als directeur internationale strategie.

Meer op AD.nl
Tags

kroes sar aanstelde alfred arena baan deventer eagles eigenaar gerry hamstra huntelaar medeweten meijaard overmars schreuder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Daar ging het dus totaal de mist in. Lichtgewicht Gerry Hamstra werd als tijdelijk Technisch Directeur geinstalleerd waarna Algemeen Directeur, Edwin van der Sar, zichzelf als supervisor promoveerde om als oud keeper de aankopen te keuren. Hij keek er na en vond dat het goed zat.
+6/-0

1 jaar geleden
Tot zover het technisch inzicht van Edwin. Hij heeft zich hard gemaakt voor zijn zienswijze, heeft zijn zin ook gekregen, maar het heeft geleid tot ultieme chaos. Gegokt en hard verloren. Een vent met ballen neemt dan zijn verantwoordelijkheid, biedt zijn excuses aan voor zijn foute keuzes en stapt op om iemand anders de kans te geven het beter te doen.

Het wordt met de dag duidelijker dat Van der Sar het anker van Ajax is. Zolang hij er zit komen we geen meter verder, omdat niemand in de huidige structuur wil instappen.
+8/-0

1 jaar geleden
Die vd Sar is ook niet goed wijs hoor he.
+3/-1

1 jaar geleden
De algemeen directeur had het plan om Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar samen de openstaande vacature in te laten vullen, waarbij hijzelf zich ook nadrukkelijker met de technische zaken zou gaan bemoeien.
Vd Sar overschat zichzelf hierzo. We hebben kunnen zien waar dit naartoe leidt. Ajax is geen speeltuin vd Sar! Maar een Europese subtopper wat inmiddels het niveau Jack's league heeft.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En dan nog is van Edwin van der Sar zich van geen kwaad of Fatale Error bewust. Dat lijkt me een feit na zijn reactie op de volgend vragen, ik citeer;

Freek Jansen; Je had het net over het vacuum he. Al een jaar lang opzoek naar een TD. De voetbalman is al anderhalf jaar lang niet aanwezig in de RvC. Nu moet er ook weer een nieuwe trainer komen. Is dat in het grote plaatje niet het grote probleem van Ajax nu dat er veel te weinig voetbal in de organisatie zit?

Edwin van der Sar; Nou dan onderschat je denk ik Klaas-Jan en Gerry Hamstra die ook bij Vitesse en Heerenveen die functie heeft uitgevoerd. Maar goed, dat we er niet florisant voor staan is duidelijk.

Freek Jansen; Maar onderschat ik ze dan? Onderschatten jullie ze dan door niet één van hen te benoemen als TD?

Edwin van der Sar; Nou goed, dit is de manier van werken waar we voor gekozen hebben afgelopen jaar en uiteraard evalueren we dat ook.


https://www.youtube.com/watch?v=V-fRpD1fDkElink vanaf 7:28
+1/-0

 
1 jaar geleden
Scherp van Freek. Ajax, zo een grote club, die werkt met 2 TD's omdat ze het niet alleen aankunnen...
+3/-0

1 jaar geleden
Voor het aanstellen van technisch directeuren is V.d. Sar niet geschikt.
Leen Meijaard weet die groep betreft beter wat de achtergronden van die Kroes zijn als V.d. Sar. Niet communiceren hoort niet bij een algemeen directeur. Je eigen gang gaan en beslissingen nemen zonder medeweten van medewerkers is geen algemeen directeur waardig. Niet weten hoe te handelen tussen de verschillende hiërarchieën en functies is de titel algemeen directeur onwaardig. Een algemeen directeur dient ook een teambuilder te zijn. Bij V.d. Sar nooit iets van gemerkt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
En dan treed de voorzitter van de RvC, Leen Meijaard, dit jaar af. Word opgevolgd door Pier Eringa. Ook maar weer afwachten wat dat met zich meebrengt ter bevordering van een aantal logische processen die jaren geleden in prinicipe al op de rails gezet hadden moeten worden. Maar goed, Eringa is afkomstig van Pro-rail dus misschien schiet het op?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik roep al van het begin van zijn aanstelling dat je geen miljoenen bedrijf kan laten leiden door iemand met een één jarige opleiding aan de Cruyff academy.
Er moest altijd een man naast.
Woordvoeren heeft hij nooit gekend, "ja dat mag jij vinden" verder kwam hij nooit.
Geblunderd in elke belangrijk dossier bijv Nouri.
Heeft nu geprobeerd de macht naar zich toe te trekken en we zijn naar de klote.
Ze hebben Hoeness als voorbeeld willen gebruiken maar vergeet niet dat de man zakenman was en al miljonair was door zijn worstenfabriek.
Overmars was ook al een zakenman voor zijn aanstelling (en runde daarnaast zijn eigen kleine worstenfabriekje).
Van der Sar is 12 jaar lang gesignaleerd bij het Nederlands elftal met het zelfde boek onder zijn arm, de Heineken ontvoering.
Naar verluidt heeft hij het bijna uit.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Aha, Van der Sar is dus de volgende die wordt ontslagen. Dit soort berichten komen niet zonder reden naar buiten.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boerhout boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson