Jong Ajax onnodig onderuit tegen Roda JC

23 januari 2023 21:57

Jong Ajax onnodig onderuit tegen Roda JC; image source: Pro Shots

Jong Ajax is maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie onderuit gegaan tegen Roda JC. Op Sportpark de Toekomst waren de Limburgers met 1-2 te sterk. Via een doelpunt van Donny Warmerdam kwam de ploeg van John Heitinga halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong via een treffer van Donny Warmerdam, maar vlak voor rust kwam Roda plotseling op gelijke hoogte. In de blessuretijd van de eerste helft volgde er bovendien ook een eigen doelpunt van Warmerdam.

Ondanks dat Jong Ajax volop aan de bal was, wist het nauwelijks voor gevaar te zorgen. Uiteindelijk volgden in de slotfase pas een paar grote kansen, maar dat bleek niet genoeg om te scoren. Het zorgde er dan ook voor dat de ploeg met 1-2 onderuit ging.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff, Gooijer, Aertssen, Warmerdam, Hato, Vos (20' Banel), Regeer, Fitz-Jim (7621:58 23-1-2023' Misehouy), Rasmussen, Lucca (76' Hansen), Hlynsson