Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerald Vanenburg: 'Als je Mohamed Ihattaren nu ziet, springen de tranen in de ogen'

16 januari 2023 22:19 - Rondo
Foto: Pro Shots

Gerald Vanenburg: "Als je Mohamed Ihattaren nu ziet, springen de tranen in de ogen"; image source: Pro Shots

Gerald Vanenburg heeft maandag bij Rondo op Ziggo Sport uitgebreid gereageerd op de periode dat hij samenwerkte met Mohamed Ihattaren. "Ik nam contact op met Marc Overmars en zei dat hij een goede speler was. Overmars wilde hem in eerste instantie helemaal niet hebben omdat we al veel spelers voor die plek hadden", aldus Vanenburg. "Ik zei dat als we hem aan de gang zouden krijgen, hij beter zou zijn. Toen heeft Ajax zelf besloten om hem te nemen."

Volgens de techniektrainer van Ajax schieten nu de tranen in de ogen. "Als je weet dat hij er niet uithaalt wat kan. Dat is heel triest", zo gaf hij aan. "Daarom deed ik er alles aan om hem op een bepaald niveau terug te krijgen waarin hij het zelf kon invullen. Dat bleek voor hem heel moeilijk."

Gevraagd werd aan Vanenburg wat er bij Ihattaren ontbreekt. "Ten koste van alles willen slagen. Dat snapt hij niet", zei hij daarover. "Hij deed in twee wedstrijden bij Jong Ajax wat andere spelers in een heel seizoen niet lukt. Dat hij het niet snapt dat blijkt wel, want als hij het wel zou snappen speelde hij bij de grootste clubs ter wereld."

Ook bij Vanenburg kwam hij meerdere keren te laat. "Hij heeft te veel dingen er om heen die hij belangrijker vindt", reageerde hij daarop. "Dan zei hij dat hij er zo aan kwam en dat hij daar was, maar dan zat hij ergens anders. Het is vertrouwen in elkaar hebben. Als je veel voor iemand doet, verwacht je dat ook terug. Dat heeft bij hem wel ontbroken."

Op verzoek van Ajax ging hij in september opnieuw met Ihattaren aan de slag. "Toen was ik naar hem heel duidelijk. We gingen trainen en hij ging doen wat ik zei. Als hij dat niet deed, zou het een heel kort verhaal worden", aldus Vanenburg. "We waren aan het lopen en na één rondje was hij al aan het wandelen. Toen zei ik dat ik weer naar binnen ging en we er mee zouden kappen. Toen stapte hij gewoon van het veld. Je hoopt dan dat hij zegt dat we gewoon blijven trainen, maar dat had hij niet."
Discussieer mee op de forums


Tags

vanenburg ihattaren gerald overmars jong kappen ontbroken rondje rondo stapte techniektrainer uithaalt wandelen ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
Ik heb net de herhaling gezien van Gerald Vanenburg bij Ziggo sport naast Jan van Halst en Ronald Waterheus, en Ruud Gullit, en heb genoten van de uitzending. Mooie televisie. Tien keer beter dan de rest wat voorbij komt op Tv aan bullshit wat mij betreft.

Ook mooi om te horen dat Vanenburg vertelde dat er betere tijden zijn geweest en het niet te lang moet duren omdat er wel wat met het eerste elftal met het eerste moet gebeueren.
+3/-0

4 weken geleden
Tja, als die jongen het niet zit houdt het gewoon op. En door...
+1/-0

 
4 weken geleden
Nou ja en uiteindelijk door waarmee eigenlijk? De tranen sprongen des te meer in mijn ogen als ik terug kijk naar voetbal inside van gisteravond waar een stom verbaasd stel binnen vijf minuten uitlegt hoe Ajax binnen een jaar tijd van europese subtop in wording afgegleden is richting helemaal niks meer.
+3/-0

Mentaliteit dat heb je of dat heb je niet, net zoals dat je voetbaltalent hebt of het niet hebt.
Het is allebei niet aan te leren, hoogstens wat te verbeteren.
In die benadering kan je het hem zelf amper kwalijk nemen, ongeschikt voor het harde profvoetbal dat is de conclusie.

Ik hoop dat hij wat verstandigst gaat doen met de centen die hij met het voetbal nog verdiend heeft.
Het lijkt mij geen studiebol maar gaat proberen om toch een paar jaar naar school te gaan, wat leren, rust creëren, volwassen worden en ontdekken welke kant je echt op wil met je leven.
Met een Ferrari vol fouten vrienden en hiphop muziek rondrijden op Kanaleneiland dan zal hij snel in het milieu verzinken wat we allemaal vrezen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Er valt van alles over te zeggen en spijtig is het zeker maar Ajax moet door. Allereerst en met spoed moet het terug naar de basis in de meest pure vorm.

Daarbij verdiend de jeugdopleiding als eerste prioriteit.Zo wist Johan Cruijff te vertellen dat hij geregeld bij de mensen aanklopte die over de jeugdopleiding gingen om duidelijk te maken dat hij een speler nodig had voor een bepaalde positie, opdat er aan gewerkt moest worden. Zodoende wist iedereen waar se aan toe waren, zodoende ontstond er een plan.

Vandaag de dag zijn we ver verwijderd van dat. Koopt Ajax spelers die de basis technieken niet eens goed onder controlle hebben. Sanchez en Bassey in dit geval terwijl er vanuit de opleiding twee op de bank zitten die alle basis onderdelen mee hebben gekregen. (te minste daar ga ik nog steeds vanuit dat het op 'De Toekomst' nog wel goed zit.)

Degene die minder overzicht hebben over het hele gebeuren zitten in de NV Ajax t/m het technisch hart. Klaas-Jan Huntelaar wil ik vooralsnog besparen omdat de man als een stagair meeloopt met veel voetbal ervaring. In principe krijgt hij een topopleiding maar tegelijkertijd een mooi affiche hoe gemakkelijk het de verkeerde richting uit kan gaan.

De lessen waar hij van leert zit hem in dit geval vooral dat een miljoen of een miljard meer weinig verschil meer uitmaakt zo lang de de organisatie in de basis van het pad af raakt.

Het grootste gemis bij deze zat hem in de communicatie wat mij betreft. Een begrip die Johan Cruijff er destijds al bij haalde opdat iedereen binnen de gelederen wist waaraan gewerkt moest worden, welke spelers noodzakelijk waren om aan te kopen om nog sterker voor de dag te komen, maar de signalen dat het op dit onderdeel ook spaak loopt zijn inmiddels in veelvoud binnen gekomen.

Aanstaande zondag heb ik alvast afgezegd. Normaal gesproken zat ik er wel bij richting de Kuip of ging ik met een stel Ajacieden naar de kroeg om naar de wedstrijd te kijken. Het kwam ook geregeld voor dat we een tuinfeest gingen organiseren, hetzij bij vrienden. Dan heb je makkelijk een mannetje of 40 bij elkaar inclusief vrienden uit Rotterdam.

Ik wens Feyenoord veel plezier met de overwinning, ook al wint Ajax per ongeluk. Maar ik kan me gewoon niet meer identificeren met de wijze waarop Ajax voetbalt.

Het doet te veel pijn. Gisteravond zat ik al links van muzieknummers hier te plaatsen. Weet ik eigelijk al dat het te laat is als ik daar mee aankom. Kennelijk is dat mijn ding dan om me te uiten dat het anders moet.

Helaas ben ik zelf niet in staat om Ajax per direct op een goed spoor te zetten. Ik ben uiteindelijk maar een onbekend persoon die af en toe zijn pofpet weer opzet met het Ajax logo, maar kijk er enorm naar uit dat een stel oud spelers gaan ingrijpen. In betere tijden gezonde en logische beslissingen kunnen nemen voor de voetbalvereniging waar ik al heel lang trots op was, maar sinds enige tijd niet meer helaas.
+4/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

bassey berghuis blind cambuur conceicao eredivisie feite hag hamstra hato heitinga huntelaar jcdebest jim keje kudus lidus molenaar ocampos pasveer regeer rvc sanchez sar schreuder stage tadic taylor vos ziyech