Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax richt zich op komst van nieuwe verdediger'

11 januari 2023 17:10 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax richt zich op komst van nieuwe verdediger"; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat Ajax zich op de transfermarkt vooral richt op het aantrekken van een centrale verdediger. Door de zware blessure van Ahmetcan Kaplan en het vertrek van Daley Blind is de spoeling in het centrum dun geworden.

Leonardo Balerdi wordt gezien als een belangrijke optie om de verdediger te versterken. De Argentijn was vijf jaar geleden al in beeld toen hij in zijn thuisland nog voor Boca Juniors speelde. Inmiddels speelt hij in Frankrijk voor Olympique Marseille en is hij opnieuw op de radar gekomen. Een delegatie van Ajax zal woensdagavond op de tribune zitten als Marseille een uitduel speelt tegen Troyes.

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

marseille ahmetcan balerdi blind boca delegatie frankrijk juniors kaplan leonardo radar spoeling thuisland troyes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De spoeling dun door oa het vertrek van Blind?
Maar daar is, inmiddels al bankzitter, Wijndal toch voor aangetrokken?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat krijg je er van als je verkeerd inkoopt
+5/-0

 
1 jaar geleden
Niet alleen Blind, maar er zijn deze winterstop drie verdedigers vertrokken; Blind, Pierie en Magallan. Daarnaast is Kaplan zwaar geblesseerd geraakt. Spoeling is idd dun geworden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik schrijf toch ook oa. Staat voor "onder andere".
Daarnaast, de spelers die je noemt speelden sowieso nauwelijks.
Wijndal is van de zomer gehaald als directe concurrent voor de LB positie van Blind.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik begrijp wat oa betekend en je hebt helemaal gelijk dat Wijndal al gehaald was als vervanger voor Blind, maar je bent toch wel met me eens dat als er in korte tijd vier verdedigers weg gaan/vallen je weinig over hebt om op de bank te zetten, of ze nu veel speelden of niet ?
Ik denk dat je dat niet alleen oplost door een vervanger voor Blind te hebben?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Is dat dan niet een slecht beleid dan?
Spelers laten vertrekken terwijl je niets anders voor handen hebt.
Dus wat krijg je nu? Paniekaankopen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wat Blind betreft denk ik dat er naar de beste oplossing is gekeken. Als hij al niet blij is met een reserve rol na slechte prestaties kun je jezelf afvragen of hij nog iets gaat bijdragen of dat het een negatieve invloed gaat hebben.
Wat Pierie en Magallan betreft denk ik dat het verkeerd beleid was om ze er nog zolang bij te houden waar iedereen al wel wist dat er geen toekomst meer in zou zitten. Daar had eerder door geselecteerd moeten worden.
Paniek aankoop moet je inderdaad nooit doen, maar dat wil niet zeggen dat je nu geen aankopen moet doen. Er moet gewoon wat kwaliteit op de bank komen of je moet er echt voor kiezen alles vanuit de jeugd door te schuiven.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Blind kon je LB, LCV, LM, LVM zetten, en hij voert alle taken perfect uit. Wijndal kan slechts als LB uit de voeten.
Veder blijkt Bassey ook een linksback zoals hij bij Rangers speelde, want mist de opbouwende kwaliteiten. Na Blind en Magallan hebben we voor 4 posities centraal achterin (twee basis, twee reserve), slechts Timber, die zonder Martinez naast hem toch minder goed is. We hebben ideaal gezien een ervaren, kopsterke, linksbenige LCV nodig en twee backups.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
" Blind kon je LB, LCV, LM, LVM zetten, en hij voert alle taken perfect uit. Wijndal kan slechts als LB uit de voeten."
Nu blind vertrokken is lees ik vaak dat het de perfecte speler was, maar we kunnen toch moeilijk zeggen dat hij de laatste tijd zo lekker stond te verdedigen ? Hij was bij vrijwel alle tegendoelpunten betrokken. Ben het er mee eens dat je hem op meer plekken kon gebruiken dan met een Wijndal of Bassey kan, maar dat Blind dat perfect invulde durf ik te betwijfelen hoor.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik weet het niet met Balerdi. Het lijkt erop alsof hij bij gelegenheid (aangeboden bij Ajax las ik ergens) in beeld is gekomen. Was een groot talent in argentinie maar dat talent is inmiddels wel wat verbleekt. De supporters van Marseille zijn niet onverdeeld positief over hem en dan met name over zijn verdedigende kwaliteiten.
Is toch wel een risico op een "net niet" speler denk ik. Misschien beter om de centen op zak te houden om voor een van de braziliaanse toppers die in het vizier zijn te gaan. Dan maar grillitch als back up hanteren.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb er uberhaupt weinig vertrouwen meer in dat het wat word na wat er van de zomer aan waanzin werd binnengehaald. Of zoals Johan Derksen eerder aangaf; dat Ajax met Hamstra iemand in huis heeft die inkoopt op Heerenveen niveau. Wie weet worden we straks nog aangenaam verrast met Mats Köhlert of Sven van Beek, als impulsaankoop der impulsversterkingen.
+5/-0

1 jaar geleden
Meteen weer een speler kopen als een andere, nog niet eens basisspeler, geblesseerd is geraakt.
+4/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ze zijn helemaal gek geworden. Stop met kopen, dit seizoen is toch al verknald.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Ik vrees dat je gelijk krijgt! Den Bosch wordt geklopt en hij , de trainert heeft weer lucht!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Heb je gezien hoe de bank er gisteren uitzag ? Daar kun je toch het seizoen niet mee uitspelen ?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens. Ze hadden afgelopen zomer meteen een goede vervanger - een directe versterking voor Martinez moeten halen waar geld deze keer niet het probleem was. Met Conceicao als vervanging van Antony ging dat beter al hadden ze hem in eerste instantie voor Ajax 2 gehaald, maar wat goed is komt snel.

Met het vertrek van Daley en blessure/griepgevallen moest Schreuder voor de tweede keer noodgedwongen gebruik maken van aanstormend talent die anders niet tot nauwelijks in het plaatje voort kwamen. Prima ontwikkeling wat je enigzins kunt vergelijken met Barca die op hun beurt noodgedwongen het tweede moesten opstellen omdat de schulden te hoog op waren gelopen.

In feite komen alle griepgevallen/blessures als een zege uit de hemel van de Ajax Goden. Kan Schreuder wel klagen of hopen dat ondermeer Brobbey, Berghuis en Kudus optijd fit zijn voor de wedstrijd tegen FC Twente, maar de man word nu voor het blok gezet wat de Ajax directie en RvC heeft nagelaten.

Alfred kan namelijk voor 100% aan de bak. Hij heeft nu geen zin meer om het weer over impulsaankopen en andere versterkingen te hebben, maar moet als de bliksem jeugd inpassen, beter maken, goed op positie en organiseren om er een elftal van te maken.

Mogelijk heeft Alfred Schreuder het zelf nog niet in de gaten? maar als hij dit flikt, het zodoende op de rails krijgt, red hij mogelijk het seizoen en zichzelf van de ondergang als coach van Ajax.
+1/-0

1 jaar geleden
Eigenlijk lomp om Blind te laten gaan! Maar dat is bedrijfsmanagement!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Waar ik bang voor ben is dat Ajax en centrale verdedigers kopen al heel lang niet goed gaat. De beste CV kwamen uit de jeugd, behalve Sanchez in het recente verleden.

Magallan, Schuurs, Van der Hoorn, Kristensen, Orejuela, Klaiber, Wober... Ik mis er vast een paar verdedigers die het niet hebben gehaald recent. Loopt er dan niets a la timber in de jeugd? Of is Ajax opleidings club voorgoed verleden tijd?
+4/-0

 
1 jaar geleden
Martinez al zo snel vergeten ? :-)
Als je gisteren hebt gekeken dan heb je twee verdedigende talenten kunnen zien spelen, Hato en Aertssen. Komen eraan, maar vraag is of je daar op kunt bouwen als er een van je basisspelers ziek, geblesseerd of uit vorm raakt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Excuus, Martinez ook, de speler die begon als VDM :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar volgens mij gehaald werd als vervanger van Nico, dus als verdediger.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer van de blessure van Kaplan wie Schuurs verving, wie nu gemist wordt. Ik zou Milovanovic het vertrouwen geven. Het is dé type speler je nodig hebt linkscentraal achterin. Gewoon het vertrouwen geven en Bassey op linksback gooien. Wijndal kan gewoon niet, net als Bassey linkscentraal wat ook gewoon een tekortkoming is op die plek.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik ben heel erg benieuwd naar wat hier gaat gebeuren. Zeker nu Balerdi naar verluidt heeft laten weten niet weg te willen. Ik kijk met angst en beven naar centrale defensieve aankopen. Martinez was een schot ik de roos, maar verder? Bassey overtuigt mij nog niet. Met het wegvallen van Blind ontstaan er veel minder opties en de leiding heeft wat mij betreft nog niet aangetoond goede centrumverdedigers te kunnen vinden. Kaplan verdient natuurlijk nog zijn kans, maar kijkend naar het gemak waarmee Ajax Botman (presteert uitstekend bij een Engelse (sub)topclub) en Schuurs (prima prestaties en interesse van Inter) heeft laten gaan, doet mij serieus afvragen hoe goed Ajax is in het beoordelen van centrumverdedigers. Ik mag hopen dat er een echt goede lijst klaarligt.
+2/-0

1 jaar geleden
Aertsen de kans geven, waarom hebben we nog een jeugdopleiding,?
+3/-0

1 jaar geleden
Er wordt gekeken naar Joël Veltman!!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Haha, leuk, twee rechtsbenige dwergen centraal achterin.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst