Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje na strafschoppen uitgeschakeld op WK

9 december 2022 22:56
Foto: Pro Shots

Oranje na strafschoppen uitgeschakeld op WK; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal is op het WK in Qatar uitgeschakeld. In de kwartfinale bleek Argentinië na strafschoppen te sterk. Oranje leek in de reguliere speeltijd al af te stevenen naar een nederlaag, maar in de elfde minuut van de blessuretijd wist Wout Weghorst de 2-2 te maken en sleepte daarmee de verlenging uit het vuur. Het ging na penalty's echter alsnog mis.

Daley Blind, Steven Bergwijn en Jurriën Timber hadden namens Ajax een basisplaats. Bergwijn werd in de rust gewisseld voor Steven Berghuis, terwijl Blind na ruim een uur van het veld werd gehaald. Remko Pasveer, Kenneth Taylor en Davy Klaassen kwamen niet in actie. Berghuis was een van de spelers die een strafschop gekeerd zag worden.
Discussieer mee op de forums


Tags

oranje berghuis bergwijn blind argentinie pasveer qatar remko taylor timber verlenging vuur weghorst wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Komen gewoonweg te kort. Zeker op het middenveld. Hard gewerkt en Argrntinie is echt niet beter dan Nederland, maar zij hebben Messi, en een penalty killer.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
8 januari weer Ajax. Zin in.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ik niet, rond half januari staan we 9 punten achter op Feyenoord.
+5/-3

 
1 jaar geleden
Je bent al vergeten dat ze op 8 januari aan de bak moeten, dus....
+2/-1

1 jaar geleden
8 januari eerst naar NEC. Kijk er naar uit.
+5/-1

1 jaar geleden
Fijn, ook weer achter de rug.
Lekker ook dat Ajax' duurste aankoop ooit zich zo in de kijker heeft gespeeld. Wat een aanfluiting.
+7/-1

1 jaar geleden
Teams zijn idd aardig aan elkaar gewaagd. Vind wel dat Argentinie het hele toernooi laat zien dat het op wat voor manier ook de gouden cup wil winnen. Nederland straalde dit minder uit waarbij onze voorhoede het vaak liet afweten. Met de laatste wedstrijd moeten we het dan van invaller Wout Weghorst hebben die als een Argentijn de beuk er in gooit.

Ben verder trots op Timber. De 21 jarige kan terugkijken op een degelijk WK waarbij hij de Ligt aan de kant hield. Maak me wel zorgen om de staat van Bergwijn. Met het gerucht dat Kudus en Brobbey vertrekken? Depay dan een goede keuze zou zijn om te halen omdat hij een goede klik heeft met Bergwijn kan ik maar beter uit mijn hoofd zetten na wat ik gezien heb.
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat dat gerucht enige tijd geleden werd geschreven dat Kudus en Brobbey klaar waren met Schreuder naast het feit dat Ten Hag al eerder gepoogt heeft om Brobbey naar Man United te halen. Brobbey gaf toen in september aan dat hij bij Ajax wilde blijven omdat hij eerst bij Ajax wilde slagen, maar als je als een dweil behandeld blijft worden en het voetbal nergens op lijkt, kan ook een Brobbey alsnog van gedachten veranderen.

Mocht Brobbey er op terug komen kan ik hem overigens geen ongelijk geven want onder Schreuder ga je het in de keuken kampioen divisie zelfs lastig krijgen met zijn tactische nonsens van onvermogen. Een ongeorganiseerd zootje met een verdediging die je vroeg in de ochtenden bij de F-junioren tegenkomt waar ook ter wereld.

Tot slot wil ik melden dat ik een paar week geleden nog aangaf dat het voor Schreuder beter was geweest eerst maar eens één of twee seizoenen jong Ajax te coachen alvorens aan het echte werk te beginnen. Dan had hij ook meer tijd gehad om zich te richten op de A en B junioren voor de lange termijn visie. Welke kwaliteiten lopen er rond die binnen enkele jaren kunnen doorbreken? Hoe gaat dat plaatje er dan uit zien wetende dat Ajax een grote pot geld heeft, waardoor je de scouting alvast de opdracht kan meegeven om voor dit gedeelte versterkingen aan te trekken om een toekomstig elftal in balans te krijgen.

Dan werk je aan een plan. Zodra je dan coach van Ajax 1 word heb je dat gedeelte alvast op de rit. Kan er ergens naar toe gewerkt worden. Echter na het zien van de laatste 20 minuten tegen Blackburn Rovers kom ik in zijn geheel terug op mijn woorden. Niet meer aan beginnen!!! Uit alles blijkt dat Alfred Schreuder maar wat aan het aanklooien is. Dat is opzich niet erg en wens Alfred verder veel succes met zijn carriere, maar ik kan niet anders concluderen dat de man gewoon te kort komt om een topclub als Ajax te leiden.

De enige hoop voor Schreuder om het nog wat langer vol te houden blijkt een ideaal droombeeld dat een paar versterkingen alle problemen gaan oplossen. Maar extra geld kan zijn tekortkomingen niet op lossen. En dan is er al 100 miljoen uitgegeven. Als we gaan uitrekenen hoeveel andere clubs in de eredivisie uitgegeven hebben versus prestatie op het veld, dan staan we waarschijnlijk onderaan op de ranglijst op plek 18.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dank voor je uitgebreide uitleg, waar ik het volledig mee eens ben.
+1/-0

1 jaar geleden
Bergwijn is een counterspits.
Past niet bij Ajaxspelletje.
Is ook niet balvast zoals wordt beweerd.
Laat staan dat hij in de kleine ruimte kan spelen.
Bergwijn is niet het type speler waarvoor je je zou wegcijferen, laat staan het elftal bij aan te passen.
Miskoop.
+5/-1

 
1 jaar geleden
ik vraag me af wie Bassey heeft gescout want die man moet toch dronken zijn geweest ,om samen met zaakwaarnemer van Schreuder 23 miljoen te betalen voor de matige verdediger.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Kale en Kokkie vertelde dat deze vraag op de AVA werd gesteld. President-Commissaris van de RvC, Leen Meijaard, zou toen met een scoutingsrapport van Bassey zijn aangekomen die nog dateerde uit zijn Sheffield tijd.
+1/-0

1 jaar geleden
Zie met angst en beven de tweede seizoenshelft van Ajax tegemoet.
Schreuder, de laatste goede spelers die alsnog vertrekken, de slechte vervangers in de basis, de prietpraat van Schreuder weer aan te moeten horen dat het allemaal zo goed gaat, weer geld over de balk wordt gegooid zonder eerst ruggespraak te houden met scouts en hoofd jeugdopleiding, een nietszeggende V.d. Sar, een wegzakkend Ajax op de ranglijst, en duizelingwekkende daling van het vermogen over het hele seizoen.
Wat opgebouwd is in 10 jaar is afgebroken in één jaar.
+3/-1

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het positieve voor Ajax dit WK vond ik Tadic, Kudus, Berghuis en soms Blind. Verder zwaar onder de maat wat de Ajacieden betrof. Bergwijn een enorme miskoop, dat heeft hij in Qatar ook wel laten zien. Jammer dat Berghuis z'n penalty er niet in ging.

Overigens denk ik dat de WK-gangers geen pepernoot raken als ze na het warme Qatar terug op de bevroren velden hun kunsten mogen gaan vertonen tegen NEC.

Als ze er tenminste nog bij zijn ná het transferwindow...
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Marokko leidt inmiddels tegen Portugal. Echt jammer dat Ziyech niet bij Nederland speelt, wellicht te wijten aan slordigheid/nonchalance van Koeman..zo'n speler hebben we bij nederland gewoon niet..

En..als Schreuder gezegd zou hebben dat hij Ziyech niet nodig heeft is meteen al een rode vlag voor direct ontslag.
+5/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vrees dat Schreuder pas de zak krijgt als we 16e staan.

Als het niet zo treurig was zou ik nog bijna benieuwd zijn of Schreuder dat voorelkaar gaat krijgen.
+2/-0

Dumfries die een penaltynemer probeert te intimideren.
Waar heb ik dat eerder gezien? Het liep hetzelfde af voor zijn team.
+2/-0

1 jaar geleden
Voor de penalty's laat je een keeper op doel staan die nooit van z'n leven voor zoveel "vijandige" supporters heeft gespeeld. Had dan Pasveer of desnoods die koekenbakker uit Rotterdam ingebracht. Ik weet, achteraf koe en kont, maar toch vind ik veel dingen bij die wedstrijd slecht gemanaged.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boerhout boomen branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson