Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft zaterdag de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie

9 september 2022 20:20

Zaterdagavond komt Ajax weer in actie in de Eredivisie als de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma staat. De Friezen zijn het seizoen goed begonnen en hebben na vijf speelrondes nog altijd niet verloren. Met slechts één tegentreffer hebben ze bovendien de minst gepasseerde defensie.

Thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen leveren historisch gezien weinig problemen op voor Ajax. Van de voorgaande 30 ontmoetingen voor de Eredivisie in Amsterdam gingen er 23 gewonnen. Het duel kende 4 keer geen winnaar, terwijl Heerenveen 3 keer te sterk was. In het seizoen 1997/1998 werd met 7-2 de grootste overwinning behaald.

De selectie van sc Heerenveen kent met Xavier Mous ook een speler met een verleden bij Ajax. De doelman speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk tot 3 duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.




Tags

eredivisie heerenveen gepasseerde historisch jong mous xavier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal