Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Eredivisie ook veel te sterk voor Cambuur

3 september 2022 18:23
Foto: Pro Shots

Ajax in Eredivisie ook veel te sterk voor Cambuur; image source: Pro Shots

Ajax heeft met speels gemak ook de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Cambuur werd in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 kansloos gelaten. Steven Bergwijn was met twee doelpunten opnieuw de grote man, terwijl ook Devyne Rensch en Mohammed Kudus tot scoren kwamen.

Ajax leek met de gedachten al bij de wedstrijd van woensdag tegen Rangers FC te zitten, want de ploeg was veel te slap in de duels. Ajax had weliswaar zoals verwacht verreweg het meeste de bal, maar het was Cambuur dat de beste kansen kreeg. Via twee treffers vlak achter elkaar van Steven Bergwijn was het echter wel Ajax dat bij rust een comfortabele voorsprong te pakken had.

Het bood Alfred Schreuder de gelegenheid om direct bij het begin van de tweede helft twee wissels door te brengen. Edson Álvarez was een van de spelers die werd gewisseld, terwijl Mohammed Kudus juist binnen de lijnen kwam. Beide spelers waren afgelopen week veelbesproken na de transferperikelen, maar daar is door alle partijen inmiddels een streep door gezet.

Ajax kon vervolgens eenvoudig uitlopen naar een grote zege. Een schot van Kenneth Taylor werd via Devyne Rensch van richting veranderd, terwijl ook Kudus wist te scoren. Het bood Francisco Conceição en Lucas Ocampos ook de gelegenheid om hun officiële debuut te maken in het eerste elftal. Conceição kreeg een half uur speeltijd, terwijl Ocampos ongeveer tien minuten in actie kwam.

Met oog op de wedstrijd tegen Rangers kregen een hoop basisspelers enige rust. Dat in combinatie met een probleemloze en ruime zege maakte het voor Ajax een haast perfecte wedstrijd.




Discussieer mee op de forums


Tags

cambuur kudus bergwijn conceicao eredivisie ocampos rangers rensch alfred alvarez arena francisco gemak haast lucas probleemloze schreuder slap speels taylor transferperikelen uitlopen verreweg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal