Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax hoopt op komst van Ahmetcan Kaplan'

9 augustus 2022 16:22 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax hoopt op komst van Ahmetcan Kaplan"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ahmetcan Kaplan in beeld is bij Ajax. De 19-jarige Turkse verdediger moet Perr Schuurs gaan opvolgen, die op het punt staat te vertrekken naar de Serie A. Kaplan heeft op hoofdlijnen al een akkoord bereikt over een contract voor vijf seizoenen. Naar verluidt moet Ajax inclusief bonussen 10 miljoen euro betalen voor de jeugdinternational van Turkije.

Torino is voor Schuurs nog altijd concreet in de markt en heeft het bod op de verdediger inmiddels verhoogd naar 9 miljoen euro met nog eens 3 miljoen euro aan bonussen. Ook Bologna en nog een andere onbekende club uit Italië hopen op de komst van Schuurs.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

kaplan ahmetcan schuurs bologna hoofdlijnen onbekende telegraaf torino turkije

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Goede 'ruil' lijkt me. Wij een getalenteerde Turkse jeugdinternational, Schuurs speeltijd en een mooi nieuw avontuur. Volgens mij volgt Ajax deze jongen ook al een tijdje, is het niet? Zijn naam komt me bekend voor.

Is wel 'wéér' een linkspoot. Maar goed, misschien is dat rechtspoot rechts centraal, linkspoot links centraal ook wel een beetje een oude manier van denken.

Of het betekent dat Ajax tevens voorsorteert op het vetrek van Blind (contract tot 2023) komende zomer. Dan mag deze Kaplan concurreren met Bassey en Rensch met Timber. Achter Sanchez zullen ze dan aankijken of Regeer zich als rechtsback kan doorontwikkelen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Misschien niet eens zo gek geredeneerd.
Buitenspelers draaien steeds meer naar binnen om met hun sterker been op goal te schieten ipv van buitenom te gaan.
Er schuilt een innoverende coach in je.
+3/-0

1 jaar geleden
Nooit van gehoord. Al veel wedstrijden in de benen?
+1/-1

 
tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Niet echt. Twee keer Turkije onder de 21. Verder weinig wedstrijden bij Trabzonspor.
+1/-0

1 jaar geleden
Lijkt me het beste voor iedereen, ook als hij alleen kan hockeyen
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tennissen bedoel je zijn zus is succesvol in tennis
+1/-0

 
1 jaar geleden
Van die Turkse speler ook?
+2/-0

1 jaar geleden
Lijkt me een mooie stap voor Schuurs naar Italië - zijn zwakte lijkt namelijk het spelen met ruimte in de rug en in Italië sta je als verdediger zowat in het doel. Toch jammer dat het niet eruit komt bij hem want ik zag wel altijd iets in hem centraal in de verdediging.

Maar on-topic: nog nooit van deze jongen gehoord en lijkt me ook een aankoop voor de toekomst. Zal niet meteen de huidige basis elf versterken.
+2/-0

1 jaar geleden
Heeft wel een goede lengte voor een verdediger, ze zien potentie in hem dus ik ben benieuwd.
+1/-0

1 jaar geleden
Gevoelsmatig zeg ik, lood om oud ijzer.
We gaan het meemaken, of niet als het niet doorgaat.
+1/-0

1 jaar geleden
Leiden we nog wel eens wat op?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ajax is al sinds de successen in Europa een koop club geworden. Volgens mij, en ik kan er naast zitten, hebben wij na Donny en Mathijs geen succesvolle speler op weten te leiden?
+1/-0

 
1 jaar geleden
De vraag is dan wat succesvolle spelers zijn. Tel je ze pas mee als ze een transfer naar de Europeese top hebben gemaakt? Zo ja, dan mag je Nous en Gravenberch ook meetellen.
In mijn optiek zijn Timber, Taylor en Brobbey ook al wel succesvol opgeleide spelers.
+3/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

De vraag is dan wat succesvolle spelers zijn. (...)Spelers die vanuit de opleiding een basisplaats bereiken in het eerste.
Want dat is het doel, daar worden ze voor opgeleid.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens, maar noemen we Botman dan een geslaagd product uit de jeugdopleiding of niet ?
Persoonlijk denk ik dat ook dan een speler succesvol genoemd mag worden. Hij heeft Ajax zoveel opgeleverd dat we in staat zijn andere spelers te kunnen halen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Goede vraag en ik ga er dan van uit de je een bepalende spelers in het eerste bent geworden. Dat kan een basisplek zijn maar dus vooral iemand die dragend kan zijn in het spel. Ik vind ook totaal niet dat de opleiding zelf niet goed is, het probleem is vooral dat Ajax de jeugd niet vaak meer de kans wil geven en dus liever een aantal miljoenen neerlegt voor een speler die zich al ergens redelijk heeft bewezen. Taylor is daar nu de uitzondering op, Brobbey is daar juist het grootste voorbeeld van. Timber hebben wij gelukkig weg kunnen kapen bij Feyenoord op jonge leeftijd...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vind ik iets te makkelijk. Brobbey is uiteraard een speler die je een slecht voorbeeld kunt noemen omdat ze hem voor veel geld hebben terug gehaald, maar het blijft een product uit de opleiding die succesvol genoemd mag worden, juist omdat men blijkbaar zoveel geld voor hem overheeft na zijn recente transfervrije vertrek. Ik ben het ook niet helemaal eens met die gang van zaken, maar als je kijkt naar succesvolle spelers uit de opleiding moet je Brobbey wel meetellen.
Ook Timber valt daaronder. Tuurlijk heeft hij eerst bij Feyenoord gespeeld, maar welke speler is gewoon in de F-jes begonnen bij Ajax zonder enige vorm van talent ? Geen, alle spelers worden ooit bij een andere club weggehaald. Ook het scouten van jong talent is onderdeel van de jeugdopleiding dus ook Timber moet je meetellen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Brobbey? Mazzaroui? Taylor?
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst