Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil Calvin Bassey als vervanger van Lisandro Martínez'

14 juli 2022 18:46 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax wil Calvin Bassey als vervanger van Lisandro Martínez"; image source: Pro Shots

Zowel De Telegraaf als Voetbal International meldt dat Ajax Calvin Bassey op het oog heeft als vervanger van Lisandro Martínez. De international van Nigeria speelt momenteel voor Rangers FC en sprak al telefonisch met Alfred Schreuder. De nieuwe trainer van Ajax zou zeer gecharmeerd zijn van Bassey. Rangers FC zou echter wel meer dan 25 miljoen euro willen ontvangen voor de verdediger, omdat er ook interesse is vanuit de Engelse Premier League.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bassey martinez rangers alfred nigeria schreuder telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

2 jaar geleden
25 miljoen is wel weer een flink bedrag, maar dat is de huidige markt blijkbaar. Stel dat Bassey en Brobbey komen, dan ga je samen met Bergwijn en Wijndal naar de 100 miljoen aan uitgaven. Aan de andere kant is er ook al meer dan 100 miljoen binnen via Martinez, Haller en Gravenberch. En geld moet op het veld staan. Liever een paar topinvesteringen dan breedteaankopen.
+9/-0

2 jaar geleden
Is groot en sterk heeft snelheid naar mijn idee meer een linksback(is multifunctioneel kan ook op cb) heeft wel beetje de draai contouren van schuurs. Zie hem graag komen maar dat prijs kaartje lijkt me wat te hoog gegrepen.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
25 miljoen.. 20 misschien + doorverkooppercentage of bonussen? Tsja, dit zijn wel de prijzen tegenwoordig als je bij Europese clubs shopt. Clubs weten inmiddels ook dat Ajax geld heeft, dus de tijden van 10-15 miljoen voor spelers die zich al hebben laten zien op Europees niveau, zijn verleden tijd. Als je goedkoper wilt, moet je goed scouten in Zuid-Amerika of eens in de zoveel tijd een Eredivisiespeler ophalen die uitblinkt, maar die zijn er momenteel ook niet. Ik weet overigens niet of deze jongen geschikt is. Heb nooit op hem gelet.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Viel in de EL finale niet echt op of iets van wat highlights te zien kan je niet beoordelen of het echt geschikt en dat die er gelijk staat. Is ook een totaal andere speler dan Martinez wat erop lijkt is de energie en pit wat erbij komt kijken maar is dat genoeg...
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Thanks voor de aanvulling. Ik hoop in ieder geval dat ze zorgvuldig kijken naar de opties (ervan uitgaande dat er meerdere spelers op de shortlist staan) en een waardige vervanger halen. Waar die vandaan komt mag Joost weten.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Haha, 25 miljoen? Doorschakelen naar een volgende target. Zal best dat dit “marktconforme prijzen” zijn. Het is te risicovol om dit soort bedragen neer te leggen voor een verdediger. Bij zo’n transfersom mag je ook weer 5 miljoen salaris gaan betalen. Twee keer geen CL en je gaat zo de rode cijfers in. Een Quinten Timber zou meer in het budget passen. Sterker nog, spelers zoals Quinten Timber tevreden houden zodat ze niet weglopen zou nog beter zijn. Investeer die 25 miljoen maar in de jeugd, dan hoef je ze ook niet (terug) te kopen.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Je hebt een punt. Investeren in de jeugd moet je altijd doen, maar in de tussentijd moet er wel een waardig elftal staan om je te verzekeren van sportieve successen. De jeugd moet geleidelijk kunnen doorstromen, anders gebeurt dat waar je voor vreest: een sportieve terugval met alle gevolgen van dien. Trouwens, als een club een bepaald bedrag verlangt, valt het vaker wat lager uit. Gezien de omstandigheden, is een bedrag van om en bij 20 miljoen voor een speler die er gelijk staat nier zo slecht. Of Bassey die speler is, weet ik niet.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Eens, er loopt op dit moment niet een type Martinez in de jeugd rond, dus moet je een speler extern scouten. Bassey heeft zijn naam in ieder geval mee: alles is voor Bassey.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ha ha ha ha heel scherp! 😅

Joh. 1 plus 1 is twee. Onder Steven Gerrard speelde Rangers in grote lijnen hetzelfde als Ajax, waaronder dus van achteruit opbouwen. En da's toch de basis.

Nou de rest valt wel te leren of weet ie inmiddels echt wel want die Steven Gerrard is ook niet gek.

Ik zeg: Reclame maken dat we Champions League spelen, minstens 70% kans hebben om kampioen te worden, een mooi (start) salaris geven en dan bij wederzijds goedvinden er gewoon een klap op geven.

Hoe langer je wacht des te meer je gaat overanalyseren waardoor je gaat twijfelen.

Dus doorpakken. Want: Het hele mooie hoofdstuk Lisandro Martinez is helaas ten einde gekomen.

Kortom: Tempo maken en nieuwe verdediging neerzetten want we gaan PSV toch niet de Johan Cruijff Schaal gunnen?
🤔
+2/-0

 
2 jaar geleden
De Johan Cruijff Schaal winnen is mooi meegenomen natuurlijk maar zou geen reden moeten zijn om ASAP een vervanger voor Martinez aan te trekken.

In feite heeft Ajax nog 43 dagen de tijd t/m 31 Augustus om mogelijk zelfs een betere dan Martinez te halen voor minder. Ik zou zeggen en met het geld, kijk rond en neem de tijd onder het motto; Liever in augustus een topper dan in juli een flopper.

Uiteraard is het voor Schreuder beter als het elftal binnen enkele weken compleet is. Aan de andere kant mogen de eerste paar competitie wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Groningen geen probleem zijn met Blind en Timber centraal. Verlies je ze allebei? Zit het probleem dieper dan dat het alleen gelegen heeft aan Blind die Martinez verving.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja uhhh nee lekker en dan gaat een Premier League (!) club met Bassey aan de haal.

Juist. Als Bassey geen goede (allround) verdediger zou zijn dan zouden er toch ook geen Premier League clubs geïnteresseerd zijn?

25 miljoen voor een speler die in de Schotse competitie een voetballende 4-3-3 heeft gespeeld is een koopje. Voor de volledigheid: Het is ook geen jeugdspeler he.

Dat is 1.

Ten tweede: Zo'n beetje de hele supportersschare schreeuwt om doorselecteren / verversing en dan gebeurd dat een keer en goed ook dan is het weer niet goed.

Ja hallo!

Ten derde:

Afwachten is niet des Ajax'. Ajax is logischerwijs aanvallend, pro actief, handelen, trainen en automatismen kweken.

Ga jij maar vrijblijvend lekker rustig achterover leunen een beetje rond kijken wat kopen en als dat niet lukt moeizaam van Fortuna Sittard en Groningen winnen.

Lekker reclame maken van een wankele verdediging met Perr Schuurs en Daley Blind met als logisch gevolg moeizame wedstrijden en weer een hele hoop onnodig gezeik en gezeur onder de supportersschare.

No thanks!

Alfred Schreuder moet met dus de beste spelers overtuigend kunnen winnen van Fortuna Sittard en Groningen.
Dit is goed voor hem en voor het team en geeft duidelijk signaal richting de concurrentie wat betreft het nieuwe seizoen.

Tot besluit ten vierde:

Een nieuwe speler heeft zoals altijd aanpassingstijd nodig dus hoe eerder je een speler koopt, helemaal nu in de voorbereiding, des te sneller hij zich kan aanpassen, des eerder hij klaar is om gelijk bij de aftrap van het seizoen te presteren.

Is de Johan Cruijff Schaal tegen een PSV (!) een grap of een veredeld oefenpotje ofzo? Lekker in eigen stadion PSV die prijs gunnen, ja joh, dan begin je het seizoen lekker!

Met wat jij suggereert loop je achter de feiten aan. En we weten allemaal wat dat vorig seizoen te weeg heeft gebracht.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
'' Met wat jij suggereert loop je achter de feiten aan ''

Welnee joh. Ik loop liever op de feiten vooruit opdat we niet weer een volgende Magellan binnenhengelen waar uiteindelijk Schreuder niks mee kan.

Dat er meer clubs in de premier league geïnteresseerd zijn in linksachter Calvin Bassey zegt niet alles. Harry Maquire noemden ze destijds ook een beest. Werd in 2019 door Manchester gehaald voor 87 miljoen maar bleek er weinig van te kunne. Met 100 kilo aan de haak word hij waarschijnlijk ook per kilo uitbetaald.

Ik had het verder niet over 'vrijblijvend lekker rustig achterover leunen', dat maak jij er van. Als het goed zit draait de scouting van Ajax al enige tijd overuren.

Waar ik alleen maar op wijs is dat we de tijd hebben om ook daadwerkelijk een meerwaarde te vinden voor Martinez. Wie zit er per slot van rekening op te wachten dat er spoedig een vervanger word gehaald waarvan half september blijkt dat het in de opbouw een foutenfestival word? Schreuder genoodzaakt is om tot aan de winterstop Blind maar definitief als LCV op te stellen omdat er weinig andere keuze is.

Verder maak ik mij niet druk om fortuna of groningen met het huidige team. Zo lang er vanaf 1 september maar op papier een uitgebalanceerd elftal staat die groepsfase CL proof is en weer kan gaan voor de schaal.
+1/-0

2 jaar geleden
Lijkt me meer een linksback, concurrent van Wijndal, wel sterk, maar niet fijn besnaard zo te zien. zou inderdaad Quinten niet de centrale rol in kunnen vullen naast tweelingbroertje Jurrien?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Speelt Quinten niet op het middenveld? En is de stap van FC Utrecht naar Ajax (en dus ook CL) niet te groot? Moet je die gok wel nemen, denk ik dan..
+2/-0

2 jaar geleden
Loopt er niet ergens in Argentinië nog een slager rond die we voor een redelijke prijs op kunnen halen?
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat moet een voetbalclub met een slager?! :denk

(Tante Sien is trouwens ongeëvenaard.)
+4/-0

 
2 jaar geleden
Daar heeft Schreuder nog niet mee gesproken! De slager!
+2/-0

2 jaar geleden
Wel weer een hoop geld, Martinez kostte je 7 miljoen..
Op deze manier doe je 100 miljoen aan inkomsten en uitgaven, maar breed wordt het er niet op. In Jong loopt amper iemand, dus met een paar blessures zitten we meteen weer tegen Schuurs en Klaiber aan te kijken..
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijk al die kennis en kritiek van de forum TD's.
Ik ken die hele jongen niet, ik volg dan ook niet de enerverende Schotse League.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wie was de laatste Schotse speler in Ajaxdienst?
Allister Dick, 1987? Gehaald door Cruijff. Of was het 1986?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Je zou zomaar gelijk kunnen hebben, geen idee. Dan zou ik het op moeten zoeken.
Overigens is dit geen Schot maar Nigeriaans Engels en geboren in Italië.
Allister Dick zal dus voorlopig nog steeds de laatste Schot blijven.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tevens de eerste Schot in Ajax dienst.
+1/-0

2 jaar geleden
15 miljoen, ik denk doe eens gek!!😂
+1/-0

2 jaar geleden
Lijkt wel een beetje op Lassina Traoré 😜
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Davidson Sanchez die zit bij de hottentotten ook te verpieteren, die moet toch ook uit zijn contract lopen nu! Deze beer zou weer kunnen opleven bij Schreuder! Dan kan Schuurs vertrekken, is gewild , brengt ook wat in t laadje ! Voor Ajax is Schuurs niet geschikt!!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Sanchez heeft gepiekt bij Ajax naast De Ligt.
Daarna heeft hij nooit meer dat niveau gehaald.
Hem terughalen geeft ook geen garanties.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik noemde Sanchez gisteren ook tegen een vriend als interessante opvolger voor Martinez en eentje die wellicht niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Je hebt inderdaad geen garanties, maar hij heeft wel laten zien dat hij kon vlammen (wellicht zit dat er nog steeds in) en ik denk dat hij ook best kan shinen met Timber samen. Ik zou Vertonghen ook een mooie optie vinden, voor 1-2 seizoenen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Sanchez heeft nog een contract tot 2024 en een marktwaarde van 28 miljoen. Dat gaat 'm niet worden. Daarnaast is hij met 32 wedstrijden afgelopen seizoen in alle competities meer een rotatiespeler dan een bankzitter.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Los van de marktwaarde zit hij bij een club die ons onlangs 31 miljoen liet betalen voor een ander rotatiespeler. Gaat 'm idd niet worden. Spurs zal ook hier een bedrag van rond de 30-35 miljoen voor vragen.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Ik zou Vertonghen ook een mooie optie vinden, voor 1-2 seizoenen.Ik zit meer aan 1 à 2 weken te denken. Tot eind van deze maand kan het niet veel kwaad.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Waarom zou hij dat hier niet kunnen? Hij heeft t bewezen en Schreuder zou spelers beter maken, zeggen ze! Waarschijnlijk doodongelukkig in Londen! Ajax is een familie en dat kan helend werken!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb Sanchez zijn Ajax-niveau ook niet meer zien halen. In al die jaren heeft hij zich m.i. niet echt verbeterd en komt bij mij nog altijd over als een ongeleid projectiel. Ook heeft hij nog een tweejarig contract bij de Spurs, dus die zullen weer de hoofdprijs vragen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat geloof ik niet! De hoofdprijs! Tadic kwam ook uit Engeland waar hij bij Ajax totaal opbloeide! En er zijn er meer geweest! Ook spelers die uitstekend waren en in t buitenland verdronken! Ik weet niet wat beter is een investering doen die met de ajaxcultuur onbekend is of er een halen die bijzonder was bij Ajax ! T s een gok , eens!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die Levy van de Spurs gaat altijd alleen voor de hoofdprijs bij verkopen van spelers. Volgens mij heeft Ajax dat zeer recent nog ondervonden.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dan zou ik liever voor een huur (met eventueel optie tot koop) van een Matvienko gaan. Heeft denk ik net iets meer (CL) ervaring. Kun je daarnaast kijken of er nog iets uit de eigen gelederen doorkomt of kun je een nieuw talent halen en de tijd geven te wennen.
Geen grote bedragen neerleggen voor spelers waar je ook niet van weet of ze het gaan brengen.
+1/-1

2 jaar geleden
Een vriend van mij is voor Rangers, een echte Glasgow-boy.

Samen met hem, ik thuis en hij in stadion of bij hem thuis, app ik vaak als ze spelen. Soms kijk ik mee thuis als ik het kan zien.

Bassey viel mij meteen op in de wedstrijd tegen Celtic in April. Echt een fantastische speler. In die wedstrijd deed hij het geweldig als linksback....heerlijk opstomen, een fijne techniek ook. Veel gevoel in het linkerbeen.

Als je zijn fysiek en motoriek ziet dan denk ik dat hij nog beter is als linker centrale. Mijn vriend zei gisteren: ";Blijf van Bassey af, hij is onze beste speler. Dat kost je minstens 25 miljoen pond...dat zou dus 32 miljoen euro zijn haha."
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat kan het schelen? Als Ajax 55 miljoen vangt voor Martinez en Bassey blijkt de beste vervanger voor 30 miljoen houdt Ajax + 25 over.

PS. Zit al een tijdje te zoeken of de EL finale met Rangers in zijn geheel nog ergens op internet staat.

Iemand een idee, tip?
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson