Transparent
Inloggen
Sluiten

'Management Brian Brobbey heeft recht op flink deel van transfersom'

11 juli 2022 19:31 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Management Brian Brobbey heeft recht op flink deel van transfersom"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat het management van Brian Brobbey een grote oorzaak is dat de spits nog altijd niet is teruggekeerd bij Ajax. Toen Brobbey een jaar geleden transfervrij de overstap maakte naar RB Leipzig bedong Mino Raiola een aanzienlijk percentage van een doorverkoop. Raiola overleed enkele maanden geleden, maar de contractrechten liggen nog wel bij zijn kantoor.

Ajax dacht al dicht bij een akkoord te zijn met RB Leipzig over de transfersom, maar verkeek zich op de uiteindelijke prijs. De Duitsers schroefden deze bovendien flink op vanwege de vele miljoenen die het uiteindelijk af zal moeten staan. De clubs en het management van Brobbey steggelen daarom nog altijd over de terugkeer van de jeugdinternational bij Ajax.

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey leipzig raiola bedong contractrechten doorverkoop kantoor schroefden steggelen verkeek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Fijn hè, in de stal van Raiola zitten. Die gozer regelde het vooral goed voor zichzelf. En nu zit Brobbey door zijn toedoen vast bij Leipzig. Laat dit een les zijn voor alle jeugdspelers. Snelle praatjes en mooie verhalen, maar het zijn haaien.
+12/-0

1 jaar geleden
Waarom zoveel moeite en geld besteden aan zo'n beperkte voetballer? Waarom?
+5/-1

 
1 jaar geleden
Dat vraag ik mij ook af.

Was Brobbey ons opgevallen als hij niet door Ajax opgeleid was?
+9/-1

 
1 jaar geleden
Mijn antwoord is nee maar goed, voor Brobbey een nare situatie als voor Ajax. Iedereen die hem binnen Ajax kent en/of met hem gewerkt heeft, gunt dit hem of niemand toe.

Aan de andere kant lijkt het mij een goede zaak dat de begeleiding op de Toekomst de jeugdspelers meer informeert voor zover ze al op de hoogte zijn hoe het in een cruciale fase van een voetbalcarrière scheef kan gaan met een te gehaast vertrek. De ontwikkeling stagneert. Met een uitzondering daargelaten als Sven Botman maar in feite is Brobbey een schoolvoorbeeld hoe het slecht kan.

Marco van Basten was in Rondo al vrij duidelijk. Dat spelers die tegen het eerste aan zitten maar nog weinig aan spelen toe komen, beter bij de club kunnen blijven om beter te worden, dan een dergelijke sprong in het diepe te wagen alleen omdat het financieel aantrekkelijk is.

Enfin, vervolgvraag op de jouwe; Hoe lang gaat het denk jij nog duren alvorens er weer een buitenspeler of spits uit de jeugdopleiding vroeg doorbreekt die de ouderwetse style aan technische bagage en gogme met zich meebrengt. Ik vraag het maar alvast omdat ik vermoed dat het in het verlengde ligt van jouw conclusie...
+2/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) vervolgvraag op de jouwe; Hoe lang gaat het denk jij nog duren alvorens er weer een buitenspeler of spits uit de jeugdopleiding vroeg doorbreekt die de ouderwetse style aan technische bagage en gogme met zich meebrengt. (...)Geen idee. Ik weet niet hoe ze daar trainen tegenwoordig.

Ik had met Vanenburg, Tahamata, Richard Witschge, kortom technisch balvaardige spelers als trainers, al meer verwacht.
Jaydon Banel heeft wat 'bekende trekjes'.

De afgelopen drie wedstrijden was het commentaar van Schreuder langs de zijlijn goed te horen en te volgen. Ik heb hem geen enkele keer horen roepen: "Je bent beter dan je tegenstander, ga er langs! En geen zinloze, vertragende tikkies breed en terug"!

Na afloop had hij het wel over het "overloaden van de 2de paal" ... :denk

Wat ben ik blij dat mijn trainers zeiden "als je de kans krijgt moet je scoren!". Dat was tenminste duidelijk.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ha ja... en dan scoorde jij ook meteen natuurlijk!-) Enfin, zonder gekheid...

Ik had ook meer verwacht aangaande aanvalslinie van de trainersnamen die jij benoemt. Immers de meesten waren een schoolvoorbeeld hoe het moest.

Toen ik met de revolutie Cruijff voor de camera hoorde praten hoe de jeugdopleiding beter moest, sprong ik een gat in de lucht van opluchting. Zo moest er onder meer gerichter op de specifieke kwaliteiten die het individu al bezat getraind worden om ze nog beter te maken. Daar zie ik helaas te weinig van terug.

Al heb ik met de laatste wedstrijd tegen Zagreb ook genoten van Jaydon Banel. Hij en Taylor sprongen er uit. Daarentegen ben ik een stuk minder onder de indruk van Rasmussen. Die valt mogelijk terug als middenvelder. Van Axel Dongen viel ook weer tegen. Gelukkig hebben we Ihatarren nog achter de hand die hopelijk later een glimp van het verleden kan laten zien. Ik ben in ieder geval Gerald Vanenburg dankbaar dat hij zich sterk heeft gemaakt voor Mo. Dat geeft dan toch weer hoop tot verbetering.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
We moeten hier niet aan meedoen. Hij wilde zo graag weg, nou prima. We gaan geen 25 miljoen betalen door een foute beslissing van deze speler om weg te gaan. In de winterstop kunnen we nog eens kijken maar zou zeker niet de hoofdprijs hiervoor betalen. Haal een gekke spits uit Argentinie of Brazilie en dan komen we er ook wel. Die Raoila was echt alleen bezig met zichzelf, ben blij dat we van hem verlost zijn. Walgelijke rat.
+7/-1

1 jaar geleden
Dus niet Leipzig is het struikelblok maar zijn zaakwaarnemer? Dan is de oplossing toch simpel? Zijn zaakwaarnemer had bij zijn transfer naar Leipzig niet echt gekeken naar de belangen van Brobbey maar vooral hun financiële eigenbelang, dus dan neem je toch zonder moeite afscheid van het kantoor Raiola? Meneer Raiola is toch overleden, dus dan lijkt het mij helemaal geen probleem om een keuze te maken voor een nieuwe zaakwaarnemer. Wel een bizarre constructie overigens waar die zaakwaarnemers mee op de proppen komen. Die zaakwaarnemers zijn de kwaadaardige tumoren voor het voetbal.
+10/-0

 
1 jaar geleden
Een verkooppercentage beding je niet met de speler maar met de club.
Brobbey kan weggaan bij het management maar het contract tussen Leipzig en het management blijft intact.
Als Ajax 15 biedt en ze willen 25 om ook Brobbey's management te betalen dan zal het percentage rond de 50% zijn.
Maar dat is gis werk.
Ik zou het nooit doen, spelers als Bergwijn en Brobbey worden dan het voorbeeld voor de jeugd dat Ajax je toch wel terughaalt.
Jammer van Brobbey, leuke gozer maar een voorbeeld stellen.
+1/-0

1 jaar geleden
Asjeblieft zeg, doorschakelen naar een andere spits.
+4/-0

1 jaar geleden
Ok, over en sluiten. Altijd gezegd dat die Raiola een misselijke rat was maar dit gaat mijn fantasie zelfs te boven.

Afscheid nemen van Brian Brobbey. Afgelopen, uit. Eigen schuld.
+6/-0

1 jaar geleden
Als ze Brobbey kunnen terug halen voor normaal geld , dan hebben we een talentvolle spits. Maar de bedragen die ze nu vragen, zijn buitencategorie talenten. Niet in mee gaan. Er loopt vast nog wel ergens anders een goede spits.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat heeft die Brobbey zich in de luren laten leggen en in z'n eigen voet geschoten. Ik ben inmiddels van mening dat Ajax direct handen ervanaf trekt en doorschakelt. Dat alle partijen er maar van leren inclusief Leipzig want die komen er dus ook moeilijker vanaf als ze zoveel moeten inleveren. Raiola heeft eens te meer bewezen dat makelaars ordinaire mensenhandelaars zijn. Dat er maar snel regelgeving komt voor dit soort uitbuiting. De makelaar die niets met het voetbalgedeelte te maken heeft ,maakt ook mog eens alles kapot.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nouja, in zijn eigen voet. Het was niet enkel Raiola die ervan profiteerde, dat was Brobbey zelf ook. Nu moet zijn nieuwe zaakwaarnemer, waarschijnlijk dezelfde stal? Fortes? ook weer commissie. Iedere lul snapt ook wel dat Ajax niet meer dan 5 moet betalen voor zo'n jongen. Red Bull heeft echter de keuze meer te vragen maar als je Ajax bent en je hebt in feite Bergwijn al gehaald die geen rechts of linksbuiten is, je Tadic hebt en Antony, en Ihattaren, en Daramy, en veel eigen talenten, dan moet je je niet scheel betalen aan een spits die niet zo heel goed is. Batsuayi haal je voor minder en die heeft zich al bewezen bij verscheidene clubs. OK niet bij Chelsea maar die spelen ook heel anders dan Ajax speelt. Lekker doorschakelen en Brobbey in Leipzig laten. Het gaat hem om het geld, das prima, maar laat Ajax daar niet de dupe van worden.
+4/-0

1 jaar geleden
Afsluiten en doorschakelen. Ze zoeken het maar uit.
+3/-0

1 jaar geleden
Het is nu simpele zaak.
Vandaar dat die Fortes, manager van Brobbey nu alle moeite doet om nog iets van die 25 miljoen af te halen. Bij hem ligt nu de verantwoording.
Als hem dat niet lukt dan kan Ajax zonder scrupules zijn handen van Brobbey afhalen. Dat Leipzig zoveel nu vraagt komt dus omdat die Raiola zoveel diende te verdienen bij doorverkoop. Ook begrijpelijk zakelijk gezien.
Alle bedragen boven de 15 miljoen en de deal gaat niet door.
Als je nagaat dat die Portugese jeugdinternational waar Ajax nu belangstelling voor heeft maar 5 miljoen kost ! Ajax dient trouwens nog wel een spits aan te trekken daar Bergwijn een andere soort spits is als bijvoorbeeld Haller WAS.
+1/-0

1 jaar geleden
Laat Suarez maar komen en haal er direct 2 spitsen uit zuid Amerika bij. Loopt vast wel een goede afmaker ergens
+1/-0

1 jaar geleden
Ajax moet 5 tot 8 miljoen bieden anders weggaan en niet meer terugkomen. Helemaal klaar met deze achterlijke soap. Schuld van Brobbey en zijn geweldige management.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Gezien zijn CV / prestaties lijkt me 5 miljoen meer dan voldoende. Hoe halen ze het in hun hoofd om 25 miljoen te vragen? Mooi stel geldkloppers bij elkaar.
+1/-0

1 jaar geleden
Heel simpel, als Brobbey niet in Leipig wil blijven en zo graag terug naar Ajax wilt gaan zal hij zelf en dus ook zijn management dat moeten regelen. Zijn management zou voor hem zijn zaken moeten regelen, dus laat dat deel maar vallen, dan zal Leipig wel zakken. Ben benieuwd wat Brobbey van zijn management vindt als ze daar niet toe bereid zijn en wat dat doet voor hun andere klanten.
+1/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Op zich het laten lekken van info over de rol van de zaakmakelaar is nog niet zo dom...de publieke opinie heeft nu een mening over het kantoor waar Brobbey bij zit en krijgt nu de wind van voren. Misschien kiezen ze eieren voor hun geld en trekken hun winstpercentage terug...Ook andere spelers zullen nu wel gaan nadenken om dit kantoor in te schakelen misschien...
+2/-0

1 jaar geleden
Het is gewoon onmenselijk hoe rijk zaakwaarnemers kunnen worden aan de hand van een vrije transfer. Nou, Brian, nu weet je waarvoor je gekozen hebt. Ziel onder jouw arm? Je meent het...
+2/-0

1 jaar geleden
De enige vraag die men zich zou moeten stellen is of je elders voor hetzelfde geld een andere, liefst betere spits dan Brian Brobbey kunt kopen. In Nederland waarschijnlijk niet. Misschien iets in Brazilië? En wie zegt dat plan B niet allang in werking is gezet? Dat kun je natuurlijk van de daken gaan schreeuwen, maar dat werkt alleen prijsopdrijvend. In het uiterste geval hebben we goede spitsen in de jeugd...
+1/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) En wie zegt dat plan B niet allang in werking is gezet? (...)Dat moet al lang in werking zijn gezet.
Na het belabberde voorjaar van Haller moeten alle alarmbellen zijn afgegaan.
+2/-0

1 jaar geleden
De hoofdprijs voor een tribunezitter bij Leipzig...
+1/-0

1 jaar geleden
Brobbey moet komen. Die schiet er 35 in als hij fit blijft. Die garantie krijgen jullie van mij. Bij een andere spits van 25 miljoen durf ik die garantie niet te geven.
+1/-1

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

(...) Die schiet er 35 in als hij fit blijft. Die garantie krijgen jullie van mij. (...)

 

Hij blijft niet fit. Die garantie durf ik wel te geven.
Hij heeft niet het lichaam (spieropbouw) van een voetballer.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vraag mijn af ,of Brobbey het wel geweten heeft , omdat hij Ajax niet heeft gewezen
op het contract Het blijft vreemd dat het contract veel later aan de orde kwam en ook leipzig niet alles wist. Alles bij elkaar blijkt de makelaardij een instantie met eigen wetten waar de jeugdige spelers de dupe van worden. Brobbey kop op
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal