Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax en Olympique Lyon akkoord over transfer Nicolás Tagliafico'

7 juli 2022 12:26 - L'Équipe
Foto: Pro Shots

"Ajax en Olympique Lyon akkoord over transfer Nicolás Tagliafico"; image source: Pro Shots

Volgens het Franse L'Équipe hebben Ajax en Olympique Lyon een akkoord bereikt over de transfer van Nicolás Tagliafico. Het gaat om een bedrag van 4 miljoen euro exclusief bonussen. Zelf moet de Argentijn nog wel akkoord gaan op het voorstel van Lyon. Tagliafico wil de tijd nemen met zijn beslissing met de interesse van onder meer Brighton en Barcelona. De Telegraaf meldde eerder al dat de verdediger hoe dan ook wil vertrekken uit Amsterdam.

Meer op L'Équipe
Tags

lyon tagliafico barcelona brighton equipe telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik gun het Nicolás van harte. Altijd een loyale speler van AJAX geweest. We hebben in Wijndal een prima vervanger (als dat tenminste nog steeds doorgaat)...
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wijndal is anders wel een stuk minder goed dan Nico. Jammer dat hij weg wilt, maar begrijpelijk na afgelopen seizoen.
+3/-0

2 maanden geleden
Het liefst had ik hem zien blijven, maar als Nico weg wilt dan moet je niet moeilijk gaan doen als club want deze strijder heeft zich altijd gegeven voor onze club.
+9/-0

 
nieuws-redacteur 2 maanden geleden
Als echter alleen Lyon komt, of pakweg Elche...dan kun je hem beter een jaar verlengen. Als hij dat dan wil
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Krijg steeds meer de indruk dat die jongen eigenlijk helemaal niet weg wil bij Ajax. Hij hinkt op twee gedachten: een buitenlands avontuur met beter salaris, of voor het sportieve gaan bij Ajax met CL voetbal en supporters die gek op hem zijn. Elke keer als een overstap concreet lijkt te worden, houdt hij zelf toch steeds weer de boot af of legt het aanbod naast zich neer. Is nu al de 3e zomer op rij dat je dit patroon bij hem ziet terugkomen, lijkt het.

"Lyon wil zelf graag doorpakken, zodat Bosz zo snel mogelijk over een volledige selectie kan beschikken. Het stuit echter op tegenwerking van Tagliafico, die nog geen antwoord heeft gegeven op de Franse voorstellen. Eerder werd duidelijk dat Brighton & Hove Albion, Nottingham Forest en Barcelona ook interesse hebben in de verdediger en dus is het goed mogelijk dat de Ajacied op een beter aanbod wacht. Tagliafico zou daarnaast zijn zinnen hebben gezet op Champions League-voetbal en dat spelen alle bovengenoemde clubs niet."
+8/-0

2 maanden geleden
4 miljoen voor een eerste elftal speler van Ajax en Argentijns international? Is dit niet een beetje erg weinig?
+4/-0

 
2 maanden geleden
Dat is zeker weinig, maar dat staat in een clausule die in zijn contract staat, dus daar heeft Ajax zich nu aan te houden.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Juist, Overmars schijnt de toezegging vorig jaar te hebben gedaan, lees ik ook al elders.
Maar blijf het opmerkelijk vinden. Als een speler nog een paar jaar onder contract staat zou een club toch geen toezeggingen hoeven te doen? Immers sta je gewoon onder een contract waar hij zelf achterstond.

Het schijnt dat Tagliafico nu voor het zelfde transferbedrag mag gaan als wat Ajax destijds betaald heeft aan Atletico Independiente. Toen nog voor velen in Europa een onbekende maar door de successen van Ajax viel hij een paar jaar op rij te bewonderen op de Europese velden tot aan de laatste 16 van de CL. Daarbij international geworden.

Blijf het dan toch een vreemde zaak vinden, maar goed, als de andere (top)clubs die jaarlijks tot de laatste 16 behoren ook allemaal van die mooie toezeggingen doen? Zou ik H & H willen adviseren om daar ook nog even te winkelen.
+2/-0

2 maanden geleden
Ajax denkt nog steeds dat ze Aldi zijn😡
+2/-4

2 maanden geleden
Hier mogen we Ten Hag voor bedanken.
+4/-1

 
2 maanden geleden
Daarentegen heeft Schroeder niet zijn best gedaan hem te houden, óf wil Nico sowieso cashen.
+1/-0

maas1plas (geschorst)
2 maanden geleden
jammer jammer jammer. ok denk als ten hag hem beter gebruikt had hij niet weg was gegaan. slecht van ten hag toffe gast nico
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ja, daar zijn we het wel mee over eens. Ik zal hem ook missen al is het maar om zijn uitstraling/mentaliteit.
+2/-0

2 maanden geleden
Ongelooflijk dat ik hier reacties lees over de hoogte van de prijs en dat we een soort Aldi zouden zijn. Hebben we echt geen oog voor de afgelopen jaren; welke afspraken er met Nico zijn gemaakt, welke transfers Ajax hem door de neus heeft geboord om bij ons op de bank te mogen blijven zitten?
+7/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Voortbouwend op bovenstaande: ik denk dat als Ajax écht wil, dat Nico best te verleiden is tot een contractverlenging. Hij lijkt Ajax alleen te willen verlaten voor een absolute topclub. En blijkbaar wordt Barcelona vooralsnog niet opnieuw concreet. Hoe langer deze situatie voortduurt (en Lyon zal op een gegeven moment afhaken), hoe groter de kans wordt dat Nico nog een seizoen blijft (en mits er genoeg perspectief is, bijtekent). En al tekent hij niet bij, dan nog altijd liever Nico nog één seizoen, dan die 4 miljoen. Dan kan hij volgende zomer naar elke club waar hij heen wil, waarbij het salaris verschil tussen nu weggaan en nog een jaar Ajax afgedekt wordt door de tekenpremie.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ja laat hem dan maar een jaar langer hier. Als het om slechts 4 miljoen gaat. Dergelijke bedragen vangt Ajax toch wel.
+2/-0

2 maanden geleden
Zolang Barcelona genoemd wordt als belangstellende en dat gebeurt de laatste jaren elke keer daarom twijfelt Tagliafico elke keer om te tekenen bij wél concrete clubs zoals nu Lyon. Barcelona weet zelf niet eens wat ze willen. Als Barcelona werkelijk interesse zou hebben hadden ze allang contact opgenomen met Ajax. Ze laten Nico elke keer zwemmen. Ajax valt niets te verwijten. Nico wil blijkbaar sowieso weg. Blijkbaar schat hij zijn mogelijkheden te hoog in elk jaar.Het kan geen toeval zijn dat het allemaal clubs in de marge zijn die zo nu en dan hun interesse tonen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Helemaal eens. Als ze twjfelen over die vier miljoen, willen ze hem gewoon niet.
+2/-0

2 maanden geleden
4 miljoen?? Ajax, waar ben je mee bezig??
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ajaxlogo amateur antony bag benitez blind blogger daz delcampo fier googleusercontent hag jong kiki kit koen lidus logo martinez oranje passie patta salieman samenspel sar schat spelbos third wijndal ziel