Transparent
Inloggen
Sluiten

Freek Jansen: 'Ajax is sinds maandag gericht bezig met opvolging van Marc Overmars'

15 februari 2022 23:03 - VI Vandaag
Foto: Pro Shots

Freek Jansen: "Ajax is sinds maandag gericht bezig met opvolging van Marc Overmars"; image source: Pro Shots

Clubwatcher Freek Jansen wist dinsdag bij VI Vandaag te melden dat Ajax deze week begonnen is met de zoektocht naar een vervanger voor Marc Overmars. "Sinds maandag zijn ze gericht bezig met de opvolging. De eerste week hebben ze het even gelaten, maar gisteren hebben ze bij elkaar gezeten", aldus Jansen. "Eerst hebben ze de korte termijn gepakt en gekeken naar welke dossiers er nu liggen en intern opgepakt moeten worden. Wel hebben ze ook uitgesproken dat het niet te lang moet duren om een opvolger te vinden."

Wesley Sneijder gaf eerder op de avond aan open te staan voor de functie. "Hij is op dit moment geen concrete optie, dan denk ik eerder aan Clarence Seedorf", zo gaf Jansen aan. "Bij Ajax staat het er omheen al. De scouting staat met Henk Veldmate en met Gerry Hamstra is er al een technisch manager. Ze zoeken iemand met de contacten in de Europese top."




Tags

jansen opvolging overmars clarence dossiers gerry hamstra seedorf veldmate

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Prima. De koning is dood, leve de koning!
+2/-1

2 jaar geleden
Frank Arnesen of Jordi Cruijf. Wie zou nog kunnen? Ik ben geen fan van Seedorf. Heeft als trainer overal gefaald en wordt volgens mij niet overal serieus genomen. Lastige keus. Ben erg benieuwd wie het uiteindelijk gaat worden.
+5/-0

2 jaar geleden
Nou de geruchtenmachine kan beginnen en laat alle namen maar voorbij komen.
Arnesen? Lekker opportunistisch, omdat ie het zo goed doet in Rotterdam? Ajax is van een andere orde.
Jordi? Vanwege zijn achternaam? CV met baantjes in Israël, Cyprus en China? Niet heel erg indrukwekkend.
Seedorf? Next please.
Sneijder? Laat maar.

Ik zou serieus kijken naar de optie Rijkaard, misschien niet als TD maar als algemeen directeur en dan vd Sar TD maken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Rijkaard is al 10 jaar met pensioen, heeft al 15 jaar geen serieus team getraind en is nog nooit td geweest
+3/-1

 
2 jaar geleden
Als je goed leest, ik geef ook aan eerder als Alg. Dir.
Daar hoef je niet recent een club voor te hebben getraind, heeft vd Sar ook nooit gedaan.
Rijkaard is wel een uithangbord voor de club hoor, imposante rustige uitstraling waar je in Europa mee aan kan komen.
Evt iemand naast hem zetten zoals vd Sar ook had in zijn begin jaren.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Als Algemeen Directeur zou ik eerder denken aan Danny Blind. Was in de jaren 90 ook al het gezicht van het elftal, deed het gross van alle interviews. Mediageniek, rustige persoonlijkheid. Als trainer en TD hopeloos mislukt, maar volgens mij functioneerde hij prima als Commissaris in de RvC. Misschien is Algemeen Directeur hem wel veel beter op het lijf geschreven.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Samen met Marco!

Joh, Rijkaard heeft al honderd keer aangegeven dat je hem niet meer hoeft te bellen. Seedorf schijnt goed met Sar, te kunnen. Ik vind het ook een gok, maar dat vond ik Overmars ook. Jordi en Sar, liggen die elkaar wel? Wat weet Jordi uberhaupt van Ajax of Nederlands voetbal? Nee, dan is Arnesen nog de meest logische. En waarom wordt dit niet serieuzer besproken...? https://www.soccernews.nl/news/860177/grote-naam-wil-overmars-opvolgen-bij-ajaxlink
+2/-0

2 jaar geleden
Geen Seedorf of Sneijder beslist NIET doen. Hebben alleen goed kunnen voetballen verders geen uitstraling en geen ervaring. FRANK Arnesen heeft alles en doet ook normaal. Ik heb zondag morgen het programma gezien met hans kraai daar was Frank Arnesen en Hans kraai vroeg vroeg hem of hij interesse had voor die baan bij ajax had .hij zij niet nee en hij draaide er allemaal omheen als Hans daar vragen over stelde. Het zal zeker de beste zijn.
+4/-1

 
Weet je hoe het straks gaat met Arnesen?
Die moet nog tekenen bij Feyenoord en dat gaat hij ook echt wel doen.
Hij heeft daar een nieuwe koers ingezet, trainer gehaald, spelers die kan daar nu moreel niet weg en daar is het ook de persoon niet na.
Veder wil deze man op 66ste echt geen toestanden riskeren zoals Berghuis mee heeft gemaakt.
Het enigste wat hij nu doet is een beetje van de situatie profiteren, de paniek word met de geruchte over Ajax met de dag groter in Rotterdam dus dat zal hem financieel geen windeieren leggen met een nieuw contract, veder kan hij nu meer eisen stellen over beleid en aankopen, etc.
Uiteindelijk word het mooi verpakt en zegt hij, Ajax had ook interesse maar we zijn hier met iets unieks bezig en ik heb daar nooit over getwijfeld.
Dan is de achterban ook direct weer helemaal gepleased, je kan het zo uit tekenen.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Klinkt plausibel en zou niet verbazingwekkend zijn als het loopt zoals je schetst. Toch hoop ik stiekem dat het bij hem wel kriebelt o.b.v. zijn verleden als speler. Speelde meer wedstrijden voor Ajax dan voor zijn overige clubs samen. Heeft bij Anderlecht en PSV ook al bestuursfuncties bekleed. De cirkel zou wat dat betreft wel mooi rond zijn met een terugkeer bij de club waar het allemaal begon voor hem.

Voor mijn gevoel is hij op dit moment de best haalbare optie. Hij checks alle boxes: oud voetballer, rijke ervaring in de functie, netwerk in de top, bewezen effectief en (vooralsnog) beschikbaar vanaf komende zomer. Overal waar hij werkte was hij, naar de maatstaven van de middelen die tot zijn beschikking stonden, succesvol. Een garantie op succes is er natuurlijk nooit, maar met Arnesen is de kans daarop wel aanzienlijk in mijn ogen.

Persoonlijk heb ik niet zo veel met Seedorf. Zijn overstap naar fucking Sampdoria in de zomer van 1995 zit me nog steeds dwars. We hebben iemand nodig die niet met de noorderzon vertrekt, op het moment dat elders een lucratievere optie voorbij komt. Ajax is niet een opvanghuis voor oud-voetballers/bestuurders met een deukje, die van de huidige succesvolle structuur bij Ajax willen meesnoepen om hun blazoen op te poetsen. Continuïteit is een basisvoorwaarde voor succes. De TD die nu de functie aanvaard, moet wat mij betreft minimaal 5 jaar op zijn post blijven. En ja, Arnesen is dan misschien wel 66, maar het voordeel daarvan is dat een nieuwe stap na Ajax voor hem geen noodzaak meer is.
+3/-0

2 jaar geleden
Als ze "het werk en de lange termijn" overlaten aan Veldmate/Hamstra en "de contacten in de Europese top" het enige vereiste is zou Seedorf een optie kunnen zijn.

Maar alleen dan....want in elk ander scenario is het een volstrekt belachelijk idee.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Als dát de maatstaven zijn, dan kun je beter Mino Raiola aanstellen. Niemand heeft een breder netwerk in de internationale top dan hij. Even los van het feit dat hij een dergelijke functie natuurlijk nooit gaat aanvaarden, omdat hij als zaakwaarnemer vele malen meer verdient dan welke club dan ook hem als directeur zou kunnen bieden.

Overigens, laat ik duidelijk wezen: ik ben niet de grootse fan van Raiola en dan druk ik me nog heel zacht uit. Maar als je ze niet kunt verslaan, maak ze dan onderdeel van je eigen organisatie. Want dan wordt je grootste ergernis ineens één van je grootste krachten.

Maar goed, interessante gedachte, maar never gonna happen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Laten we idd een Ajax hater aanstellen
+2/-0

2 jaar geleden
Molenaar, jurist verstand van de voetbal en kent Ajax, dan haal je volgens mij een fatsoenlijk iemand binnen die samen met het team van mark de kar kan trekken.
+6/-0

2 jaar geleden
Om dan ook maar een naam te noemen, ik zou het wel mooi vinden als Nico Jan Hoogma het ambt gaat bekleden. Heeft ervaring opgedaan bij Heracles en de KNVB .
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal