Transparent
Inloggen
Sluiten

'Marc Overmars vertoonde stalkingachtig gedrag en stuurde foto's van geslachtsdeel'

7 februari 2022 17:04 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Marc Overmars vertoonde stalkingachtig gedrag en stuurde foto"s van geslachtsdeel"; image source: Pro Shots

Het Parool weet te melden dat Marc Overmars stalkingachtig gedrag zou hebben vertoond richting een van de vrouwelijke medewerkers van Ajax en haar bovendien berichtjes zou hebben verstuurd met onder meer foto's van zijn geslachtsdeel. Dat hebben ingewijden bevestigd tegenover het medium. Overmars zelf en ook de club wilden niet reageren tegenover het Parool.

Het grensoverschijdend gedrag zou naar voren zijn gekomen toen algemeen directeur Edwin van der Sar op 25 januari een e-mail stuurde naar het voltallige Ajax-personeel en alle werknemers attendeerde op de aanwezigheid van vertrouwenscontactpersonen waar ze terug kunnen met klachten over veiligheid op de werkvloer. Vooralsnog zou er geen sprake zijn van aangfite tegen Overmars.

De KNVB heeft eerder in een verklaring laten weten dat clubs een meldplicht hebben bij grensoverschrijdend gedrag. Dit was maandag echter nog niet officieel door Ajax gebeurd.

Meer op Het Parool




Tags

overmars foto geslachtsdeel stalkingachtig aangfite aanwezigheid attendeerde grensoverschijdend grensoverschrijdend ingewijden knvb meldplicht personeel sar vertrouwenscontactpersonen vrouwelijke werkvloer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Bijzonder.
Dat zijn pens niet in de weg hing.
Alle gekheid op een stokje, dit is wel grensoverschrijdend. Knap dat een dame zich durft te melden.
Nu doorschakelen naar Brands, is clubloos en heeft een netwerk.
+6/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Echt hoe dom kun je zijn, helemaal als directeur van Ajax zijnde heb je een voorbeeldfunctie en lig je altijd onder een vergrootglas. Wat klote dit zeg, letterlijk en figuurlijk. Alleen maar verliezers. Voor ons als supporters is dit volgens mij nog het ergste, de hele positieve vibe van de afgelopen jaren is in 1x teniet gedaan. We kunnen weer terug in de put waar we langzaam aan uit waren gekomen. Dag mogelijke CL winst. Een 0-4 tegen Real of Barca wordt weer de realiteit de aankomende jaren. Het begin van het verval is ingezet. Dankjewel voor de mooie jaren Mark maar dit hadden we echt niet nodig. Maandag is al een klotedag maar zit hier nu met een driedubbele kater.
+5/-3

 
2 jaar geleden
Overdrijf niet zo. Een trainer die weg gaat heeft een groter impact want direct betrokken bij de spelersploeg die het toch echt moet doen.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Volwassen vent met pubergedrag...
+3/-0

 
2 jaar geleden
Voor de supporters erg???? Ik vind het meer erg voor de vrouwen die zijn hier het slachtoffer.
+5/-3

 
2 jaar geleden
Ja, die zijn voor de rest van hun leven getraumatiseerd. Nee, het hoort niet. En ja, het moet bestraft worden. Maar het blijft gewoon een foto van een leuter.. Moeten niet doen alsof die vrouwen nu nooit meer kunnen functioneren omdat Marc zo dom is geweest een foto te maken van zijn jongeheer.
+6/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
We zullen zien, ik ben bang dat dit een dominoeffect zal hebben. Hoop van harte dat jullie gelijk hebben maar zie de toekomst voor onze club somber in met deze enorme aderlating.
+3/-2

2 jaar geleden (gewijzigd)
Man man, en dan te bedenken dat Louis gewoon in de kleedkamer bij Bayern met zijn leuter zwaaide.

(Nee, ik praat dit gedrag niet goed)
+5/-1

 
2 jaar geleden
Hahaha! Die arme spelers van Bayern hebben er trauma tot de dag van vandaag aan overgehouden.
+4/-0

2 jaar geleden
Nu maar hopen op een volwaardige vervanger.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat moeten we nog zien. Ajax heeft een goede basis. Goede jeugd, trainer, scouting etc, etc, etc. Nu maar hopen dat er niet meer gevallen bekend worden. Belangrijkste is de rust proberen te bewaren en AJAX 1 moet zijn wedstrijden blijven winnen de komende weken.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik ben enorm geschrokken! Overmars is wel de laatste persoon van wie ik zoiets verwacht. Diep triest😢. Ik ben bang dat dit enorme negatieve gevolgen zal hebben voor onze club. En we stonden er zo goed voor! Dit verzin je niet.
+5/-0

 
Ik ben ook heel bang voor de gevolgen.
Dit seizoen zal nog wel goedkomen maar daarna?
Overmars dacht in strategie altijd jaren vooruit.
Ten Hag zal wel vertrekken aan het eind van dit seizoen, dat is al een mokerslag.
Maar dan wat gaan jongens als Tadic, Blind, Berghuis doen als ze nu een goeie aanbieding krijgen?
Overmars hield de eerste afgelopen zomer nog uit de handen van Milaan maar is zijn vervanger ook zo bekwaamd?
Martinez, Anthony, Alvearz, Haller gaan misschien ook wel lastig doen nu Overmars en waarschijnlijk Ten Hag straks weg is.
Dossiers Brobbey, Gravenberch hoe gaat dat aflopen?
En dan nog wat doen de sponsors als de beerput zo mogelijk nog verder open gaat?
In het ergste geval krijg je miljoenen claimen van ze aan je broek.
Je moet nu echt voor een zwaargewicht gaan om Overmars te vervangen, ik kan er dan maar 1 bedenken die gepokt en gemazeld is, internationaal gerespecteerd word en een netwerk heeft.
Dat is Marcel Brands.

In Rotterdam zijn ze inmiddels euforisch, die denken naar vandaag dat ze echt de macht over gaan nemen, tot gister ondenkbaar maar nu moeten we toch uit gaan kijken.
Ajax is aan zelfdestructie bezig met incident naar incident wat aan elkaar geregen word.
Daar komt steeds meer geld los, steeds meer beleid en juiste mensen op de juiste plaats.
Het voordeel is dat het in Eindhoven op het moment een net zo grote puinhoop is als bij ons, waardoor we dit seizoen nog niet hoeven te vrezen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk precies hetzelde als jullie. Er zijn hier van die positievelingen die denken dat het wel mee zal vallen. Ik hoop van harte dat ze gelijk krijgen. Meer voor de hand liggend is dat de 1 na de ander nu vertrekt en de beste mensen het zinkende schip gaan verlaten. Dit is het begin van een zwarte periode voor onze club. Over een tijd mogen jullie deze woorden teruglezen en zullen we zien wie er gelijk heeft. Overmars heeft de knop naar de ondergang ingedrukt.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik denk van niet San Lorenzo. Als men het gezonde verstand laat spreken en Ajax is groot genoeg om dit akkefietje los te laten. Dan borduren we verder op de weg die Marc Overmars in zijn functie heeft uitgezet.

Of beter gezegd. De boodschap van Johan Cruiff destijds was dat oudspelers die de club kennen op posities dienen te worden gezet omdat zij als geen ander weten wat er speelt, of wat er gevraagd word om vooruitgang te boeken. Marc Overmars is hierin met verve geslaagd.

Ook al kreeg de opzet in beginsel veel bijval maar het werkte. Zie de resultaten op het veld en het financiële plaatje. Ajax staat er vandaag de dag goed voor.

Helaas moesten we constateren dat Overmars verkeerd gedrag toonde maar dat is persoonlijk. Hij zal dat probleem voor zich zelf moeten oplossen. Desnoods met de personen die zich geslachtofferd voelen. Daar gaan zij meer over dan de rest.

In eerste of tweede instantie niet de club en supporters. Al kan ik me er alles bij voorstellen dat niemand op deze manier afscheid van een top TD had willen nemen. Niemand stond hier op te wachten en kijkt met verbazing toe.

Zelf hoop ik dat in een volle Arena een minuut stilte word gehouden. 30 seconden om Marc Overmars te bedanken voor zijn staat van dienst als TD. En de laatste 30 seconden om aan te tonen dat ongewenst gedrag bij Ajax niet word getolereerd.

AFC Ajax was al duidelijk in zijn statement. Een andere optie is, of was er vooralsnog niet. Hier moet ik het ook mee doen en voor de rest loslaten.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal