Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'Ajax staat financieel toch voor een probleempje'

21 januari 2022 19:54 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "Ajax staat financieel toch voor een probleempje"; image source: Pro Shots

Ajax lijkt een streep te moeten zetten door de komst van Steven Bergwijn. Dat geeft clubwatcher Mike Verweij aan in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Ajax had een bod uitgebracht van 18 miljoen euro en dat is gigantisch veel, maar dat is het niet vanuit het perspectief van Tottenham Hotspur", aldus Verweij. "Ze hebben hem destijds voor 30 miljoen euro gekocht en dat willen ze in principe weer terug."

Volgens Verweij zou Marc Overmars in een soort van houdgreep liggen bij financieel directeur Susan Lenterink. "Ajax staat financieel, en dat klinkt heel gek, toch voor een probleempje", zo geeft hij aan. "Het bedrag voor David Neres is enorm, maar het zijn niet de bedragen die Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek hebben opgebracht. Die stroom lijkt nu wel een beetje opgedroogd."

Corona zou financieel ook voor veel problemen zorgen. "Het geld gaat er echt met bakken uit. Vorig jaar kwamen ze door een heel royale seizoenkaartenregeling 33 miljoen euro tekort. Dat lijkt dit jaar wel mee te vallen, omdat Ajax echt mazzel heeft met het speelschema en waarschijnlijk maar twee of drie wedstrijden zonder publiek heeft", zegt hij daarover. "Voor december werd ook nog een deel gecompenseerd, maar het kost wel geld. Ajax heeft daarnaast ook nog een derde probleem en dat is dat Onana, Mazraoui en Danilo transfervrij de deur uitlopen. En dan is er nog het hoofdpijndossier van Tagliafico."

De komst van Bergwijn zou financieel daarom voor een enorm probleem zorgen. "Hij verdient in Engeland nu netto 6 miljoen euro en dat kan hij bij Ajax nooit verdienen", aldus de clubwatcher. "De transfersom zou 22 tot 23 en misschien zelfs wel 25 miljoen euro bedragen en dat dan samen met het enorme salaris voor Bergwijn. Ze hadden het misschien wel eerder moeten kunnen voorzien en geen pogingen hoeven wagen. Ajax zal de hoop hebben gehad dat die transfersom in de loop van deze transferperiode nog zou zakken en het salaris geen probleem zou zijn."




Discussieer mee op de forums


Tags

verweij bergwijn probleempje beek corona danilo engeland hoofdpijndossier houdgreep jong kick lenterink mazraoui mazzel neres netto onana opgebracht opgedroogd overmars podcast royale seizoenkaartenregeling speelschema stroom susan tagliafico telegraaf tottenham uitlopen ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Gewoon laten gaan , een speler die staat te juichen als Ajax verslagen is door zijn Spurs heb ik niet veel mee.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Is dat geld ook gewoon totaal niet waard. Dat Spurs destijds 30 miljoen heeft betaald voor een iets betere versie van Ebecilio is hun probleem.
+4/-0

 
2 jaar geleden
En hem ruim €5 miljoen/j. betalen, meldt Hélène Hendriks bij VI Vandaag.
+1/-0

2 jaar geleden
Daar kun je zo 3 zuid Amerikanen voor halen die wel kunnen voetballen.
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Schei toch uit met deze anti Ajax gast. Bedankt Spurs dat je dik wil cashen, hebben wij geen last van deze gast.
Voor 25 miljoen haal je 4 Martinezen.
+3/-0

2 jaar geleden
Alsjeblieft Ajax vergeet die Bergwijn.
Krijg een rare smaak in mijn mond bij hem.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos