Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'We hebben niet voor niets de onderhandelingen met André Onana gestopt'

2 mei 2021 16:15 - NOS
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "We hebben niet voor niets de onderhandelingen met André Onana gestopt"; image source: Pro Shots

Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars in gesprek met de NOS aan te verwachten dat André Onana deze zomer vertrekt bij Ajax. De zaakwaarnemer van de doelman gaf in een interview juist aan te wachten op Marc Overmars. "We hebben niet voor niets de onderhandelingen gestopt", aldus Overmars. "Ik acht de kans groot dat hij in de zomer weg zal gaan."

Overmars bevestigde nogmaals dat Ajax voor 50 miljoen euro zal moeten verkopen om quitte te kunnen draaien. "Dat moeten we elk seizoen eigenlijk wel doen, maar komend jaar zal een heel lastig jaar gaan worden", zo gaf hij aan. "Ik zie de clubs niet zo maar Amsterdam binnen rijden om de spelers weg te halen. Dat zal minder worden en dat druppelt ook naar de clubs daaronder. Als clubs als AZ en FC Groningen spelers willen verkopen zal dat bij hun ook minder worden."

In Engelse media werd Ajax gelinkt aan een terugkeer van Donny van de Beek. "Donny moet gewoon knokken en volgend jaar daar blijven", zei hij daarover. "Hij moet proberen daar wel een basisplaats te krijgen. Te snel weggaan moet je niet doen."
Discussieer mee op de forums


Tags

overmars onana beek druppelt emmen groningen kampioenswedstrijd nos quitte weggaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Nou, die altijd uiterst positief ogende verstandhouding is wel heel snel ijskoud geworden. Geen woord of blik meer van Onana. Heeft hij zelf niet zoiets van: ik wil in ieder geval voor een goede afsluiting zorgen?
+1/-0

2 maanden geleden
Triest hoor hoe dit lijkt te eindigen.
Deze markante keeper groeide uit tot een held bij Ajax in het doel en dan nu zo tot een eind komen, jammer.
+1/-0

2 maanden geleden
Jammer dat het zo moet lopen. Ajax laat zich het kaas niet van het brood eten, ook klasse.
+3/-2

2 maanden geleden
Ik heb hier dus echt een naar gevoel over. Hoewel ik deze gozer echt een geweldig afscheid had gegund lijkt het nu toch dat Ajax meer weet over zijn pilletje.

Ik denk zelfs bijna dat Ajax h heeft gesteund met de gedachte er een contract verlening uit te krijgen en nu dit niet lijkt te lukken willen ze zo snel mogelijk van hem af omdat ze weten dat hij iets verkeerd heeft gedaan.

Qua inkomsten maakt het niet zo heel veel uit of je hem nu verkoopt of hem laat gaan aan het einde van het seizoen, dus ik denk dat het echt een principiële kwestie is geworden.

Heel erg jammer maar ik denkt toch dat Onana hier zelf voor kiest op dit moment...
+2/-0

 
2 maanden geleden
Nou ik denk dat Overmars hem een voorstel heeft gedaan, waarvan Ajax dacht dat het een "offer you can't refuse was" en dat de aarzeling vanuit het kamp Onana bij Ajax voelde als een dolksteek gezien de situatie.

Dus inderdaad is dit een principiële kwestie geworden.

Die voor Ten Hag trouwens lastig kan uitpakken, want wat doe je als Onana weer mag keepen als Steek en/of Pasveer tegenvallen.

Dat is het enorme risico wat je hebt genomen door Scherpen dit jaar niet gewoon in JAJ te laten zitten, maar wel Stekelenburg aan te trekken. Ik verwacht daarom dat Ajax nóg een keeper zal aantrekken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ooit horen we meer hierover. Ik denk dat je gelijk hebt over de pillen.
+1/-0

2 maanden geleden
Niet om er te veel gevoel in te steken, maar waar blijft het respect naar een club toe, Ajax(staf&spelers&leiding) hebben hem aan alle kanten gesteund ,ook financieel is Onana geen slachtoffer,o ja hij is wel een slachtoffer van zijn zaakwaarnemer, die zijn zaken wil vullen over zijn rug heen. Hij is een TOP KEEPER ,maar er zijn grenzen om hem te kunnen behouden en ik heb toch ook vertrouwen in Stekel en Pasveer ,het zijn geen Onanas maar slechte keepers zijn het zeer zeker niet.
+2/-0

2 maanden geleden
Toch zonde. In plaats van Ajax verlaten met een heldenstatus, nu weggaan als dopingzondaar zonder enig respect richting Ajax.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

antony berghuis blind boer counters duitsland dwaas fier frankrijk gravenberch griekenland ijsland jeroene jong koeman koen logo malen nahoj nederland oekraine oostenrijk oranje pit portugal roon schipahoy schotland spelersmateriaal spurs