Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: Martinez kreeg terecht geen (rode) kaart tegen PSV

2 maart 2021 11:13 - AD
Foto: Pro Shots

AD: Martinez kreeg terecht geen (rode) kaart tegen PSV; image source: Pro Shots

In Eindhoven was na de wedstrijd PSV-Ajax veel te doen rondom een situatie rondom Ajax-verdediger Lisandro Martínez, die op het been van PSV-spits Zahavi ging staan, nadat die de bal had weggetrapt. De PSV'er kreeg geel voor spelbederf, maar Martínez mocht op het veld blijven staan, ondanks het ogenschijnlijke natrappen. Het Algemeen Dagblad dook in de spelregels en kwam tot de conclusie dat de verdediger hooguit een gele kaart had moeten krijgen.

De KNVB reageerde bij woorde van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond met de opmerking dat de regel is dat de overtreding van Martinez slechts geel zou moeten zijn, omdat de overtreding niet met kracht was en hij blijkt daarin gelijk te hebben. Alleen als de verdediger echt gestampt had was het rood geweest, volgens de spelregels van de FIFA. De slappe regel is volgens het Algemeen Dagblad ook in Zeist onderwerp van discussie, omdat het gevaarlijke en ongewenste situaties oplevert. De bond wil echter niet ingaan tegen de internationale regels. Als Makkelie de overtreding van Martinez had gezien en rood had gegeven, dan had de VAR moeten ingrijpen.

Meer op AD




Tags

martinez spelregels dook egmond fifa gevaarlijke knvb makkelie natrappen ogenschijnlijke scheidsrechtersbaas spelbederf var weggetrapt zahavi zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Goed de regels gevolgd, wel weer een slechte regel.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nou ja, hij kreeg niet eens geel. Andersom hadden we het ook rood en smerig gevonden, hij deed het natuurlijk expres.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik vind dit werkelijk zo'n vreemde regel.. Als we rood hadden gekregen, dan had Martinez ook niet mogen klagen. Echt oerdomme actie wat met deze regels blijkbaar gewoon kan. Rood was in mijn ogen dan ook terecht geweest.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Allemaal leuk en aardig maar iemand moet echt eens met Martinez, Alvarez, Neres en Antony gaan zitten om uit te leggen dat we bij Ajax geen spelers natrappen.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Heb je nog vrije dagen dan?
+1/-0

3 jaar geleden
Los van het feit dat ik niet achter zo'n actie sta vind ik dat ze nu echt moeten stoppen met janken in de lampjes stad. Martinez, Neres, Antony moeten allemaal oo hun vingers getikt worden door Ajax. Het is niet 'netjes' om zo iets uit te halen, maar het gejank in lampjesstad is tot aan de Fifa hoofdkantoor in Zurich te horen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ongeacht de gekke regeltjes van de Fifa is het natuurlijk gewoon een smerige actie van Martinez. Had niets met voetbal te maken. Ik vind dat je je als Ajax best mag uitspreken dat dit soort onsportieve acties. Verder vind ik Martinez overigens een prima speler daar niet van.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos