Transparent
Inloggen
Sluiten

'Johan Cruijff ArenA in rode cijfers vanwege coronacrisis'

19 januari 2021 13:25 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Johan Cruijff ArenA in rode cijfers vanwege coronacrisis"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat de Johan Cruijff ArenA over afgelopen boekjaar een verlies heeft geleden van bijna 600.000 euro. Dat blijkt uit de cijfers die dinsdag naar buiten zijn gekomen. Omdat het voetbalseizoen in maart werd afgebroken en sindsdien geen publiek aanwezig was bij de wedstrijden is er een verlies geleden. De Johan Cruijff ArenA gaat er inmiddels ook vanuit dat de rest van het seizoen nog geen publiek aanwezig mag zijn.

Een acuut financieel probleem is er nog niet voor het stadion. "Het is op het moment van schrijven moeilijk om voorspellingen te doen over het seizoen 2020-2021. De enige zekerheden die we hebben, zijn de wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal, en het EK voetbal met vier wedstrijden in juni 2021", zo staat in de jaarcijfers. "Onze continuïteit is in ieder geval gewaarborgd tot eind 2021 door additioneel krediet, aangetrokken bij ABN Amro."

Het ABN Amro heeft een extra krediet van 4,75 miljoen euro verstrekt tegen een rente van 1,85%. Eind vorig jaar kwam al naar buiten dat het stadion op zoek was naar noodsteun. ABN Amro had destijds nog een kredietverzoek van 6 miljoen euro afgewezen. De bank is nu overstag gegaan nadat werd besloten om de hypotheek van het stadion te verzwaren en diverse vorderingen en roerende zaken werden verpand.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

arena abn amro coronacrisis acuut additioneel boekjaar gewaarborgd hypotheek kredietverzoek noodsteun overstag rente roerende telegraaf verpand verzwaren voorspellingen zekerheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
En ander kan Overmars ze altijd nog "helpen"
+1/-0

3 jaar geleden
Dat mogen de bezoekers dubbel en dwars terug gaan betalen de aankomende jaren. Net als bij alle andere bedrijven waarbij de klanten uiteindelijk op gaan draaien voor het verlies.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal