Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar over situatie Nouri: 'We zijn er niet uitgekomen met familie en juristen'

10 januari 2021 21:54 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar over situatie Nouri: "We zijn er niet uitgekomen met familie en juristen"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Edwin van der Sar verwacht dat er een arbitragezaak gaat komen tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri. Dat gaf hij zondagmiddag aan in gesprek met de NOS. "Vorig jaar heb ik in maart al aangegeven dat de kans aanwezig is dat er een arbitragezaak gaat komen. We hebben met zijn familie en met juristen gesproken, maar we zijn er niet uitgekomen", aldus Van der Sar. "Het is heel erg jammer. Dat is voor ons jammer, maar ook voor de familie. Ook zij hadden graag een volgende stap gemaakt, maar dat is niet gelukt. Het geeft ook de moeilijkheid aan."

Het gaat over de inkomsten die Nouri misloopt indien hij nu nog gevoetbald zou hebben. "We hebben de aansprakelijkheid erkent. Het gaat er inderdaad om wat er daarna moet gebeuren", zo gaf hij aan.
Tags

nouri sar uitgekomen arbitragezaak aansprakelijkheid misloopt moeilijkheid nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Hier komen er sowieso allemaal verliezers uit. Ik ken de details niet, zal dan ook niet speculeren. Laat de rechter het dan maar bepalen.
+4/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Precies, niet speculeren.
Wat zijn loopbaan/inkomsten uit voetbal zou zijn geweest is al een speculatie.
Een advocaat probeert er het maximale uit te halen, aan beide kanten.
De eerste advocaat die werkelijk voor zijn klant werkt en niet alleen voor zichzelf moet ik nog tegenkomen.
+2/-0

2 maanden geleden
Pijnlijke zaak voor iedereen zeker nu het zo lijkt af te lopen. Pik zwarte pagina in de Ajax geschiedenis.
De familie Nouri kwam bij mij over als integere mensen met het hart op de juiste plaats die ook gewoon nog steeds Ajax een warm hart toe dragen.
Ik heb die jurist van de familie Nouri destijds op tv gezien, gingen bij mij al mijn nekharen van overeind staan. Hoop dat men er goed uit Komt niemand zit hier op te wachten.
Geloof dat Ajax destijds de kosten voor de verbouwing op zich wilde nemen, permanenten zorg wilde betalen en een paar jaarsalarissen wilde betalen. Zoiets stond mij bij.
De jurist van de familie Nouri dacht dat Nouri hetzelfde traject als Frenkie had kunnen bewandelen in de toekomst, dus financieel veel zou mislopen nu.
Pijnlijk dossier met alleen maar verliezers, en Abdelhak de grootste verliezer.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Daarom is het goed dat een onafhankelijk iemand er over gaat oordelen. Is het redelijk om Ajax een vergoeding te vragen voor zijn complete carriere of alleen over zijn contractduur bij Ajax? Worden er misgelopen sponsordeals bij betrokken of alleen salaris? Punt is dat we helaas nooit met zekerheid kunnen weten hoe ver Appie gekomen zou zijn, dus ik hoop dat een oplossing komt waarmee iedereen vrede kan hebben. Zoals s0lidus al schreef komen hier alleen maar verliezers uit (behalve misschien de advocaat).
+3/-0

2 maanden geleden
Zover ik het kan zien, is de familie best wel tevreden maar wil die advocaat het onderste uit de kan halen, je kan wel aan de gang blijven wat Nouri had kunnen doen in de toekomst, wt mij betreft moet hier een keer een eind aankomen, dat is ook beter voor de familie van Nouri!
+4/-0

2 maanden geleden
Prima dat het nu door een rechter afgesloten gaat worden en er eindelijk eens een beslissing komt. Hoezeer ik ook voor Abdelhak en zijn familie voel, er moet ook redelijkheid in de aanpak zitten en ik heb toch het gevoel dat Ajax heel redelijk is geweest in zijn aanbod. Vindt de rechter hier iets anders van dan is het ook prima, zolang deze weg maar via de rechter wordt behandeld en niet de media. Niemand heeft er baat bij als starks de advocaat en familie leden weer bij een talkshow aanschuiven - ook Ajax moet hier verder niet meer in de media op reageren.
+5/-0

2 maanden geleden
Je hoopt op de situatie dat de rechter op een lager bedrag uitkomt dan Ajax wilde bieden en dat Ajax dan vervolgens de familie van, maar met name Nouri zelf tegemoet kan komen met een royale aanbieding. Het is misschien goed dat de rechter, volledig onafhankelijk, een beslissing kan nemen over deze zaak. Wij, Ajax en de familie van Nouri weten namelijk niet hoe de onderhandeling precies verlopen zijn en of beide kanten hier altijd eerlijk en netjes in hebben gestaan. Advocaten spelen natuurlijk een spelletje om het onderste uit de kan te halen, dit is helaas ook emotioneel zwaar voor de betrokkenen. Het zal een ontzettende moeilijke klus zijn om op deze tragische gebeurtenis een waarde te plakken, helemaal omdat de speler dit alleen maar vanuit zijn bed kan aanhoren. Ik hoop erop dat Nouri na deze juridische strijd zich meer kan richten op herstel om enigszins een kwalitatief goed leven te hebben.
+1/-0

2 maanden geleden
Die club arts heeft toen toch wel gefaald.
+1/-0

2 maanden geleden
Het siert Ajax dat het niet ingaat op de eisen van de advocaat om tot een eenmalige uitkering te geven aan de familie van Nouri . Als er een advocaat in het spel is gaat het niet om personen maar louter om geld. Ajax heeft van het begin af de verpleegkosten op zich genomen en de verdere lasten van de familie op zich genomen. Dat een advocaat Nouri als een belegging gaat zien geeft te denken want Nouri zal niet van dat geld profiteren terwijl de advocaat en de familie dat wel doen. De advocaat is nu al de morele winnaar.
+1/-0Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

ajaciedkevin antony barcelona bazoer brobbey burzlew dest egoisme fier gravenberch haller heerenveen hervinden jeroene jong koen labyad liverpool neres ontaarden parijs promes rensch roubaix schipahoy schuurs tadic verbetert vlaanderen wangedrag