Transparent
Inloggen
Sluiten

Toernooi om de TOTO KNVB Beker begint met een thuisduel tegen FC Utrecht

15 december 2020 11:23

Voor Ajax wacht woensdagavond het eerste duel in de TOTO KNVB Beker. FC Utrecht is in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander, de huidige nummer tien van de Ereidivisie. Utrecht wist de laatste zes wedstrijden in de competitie niet meer te winnen en verloor onder meer al met 0-3 van Ajax. Davy Klaassen, Dusan Tadic en Quincy Promes zorgden voor de treffers.

Één keer eerder nam Ajax het in Amsterdam voor de beker op tegen FC Utrecht. In het seizoen 2008/2009 wist Ajax met 2-0 te winnen. In het seizoen 2012/2013 troffen beide ploegen elkaar in De Galgenwaard en toen was Ajax met 0-3 te sterk. Ook vorig seizoen speelden beide teams in Utrecht tegen elkaar. In de halve finale bleek de thuisploeg met 2-0 te sterk. De finale werd vanwege het coronavirus echter niet gespeeld.

In competitieverband werd het duel 50 keer gespeeld in Amsterdam. Ajax kan daarin uitstekende cijfers overleggen met 39 zeges, 6 gelijke spelen en slechts 5 nederlagen. Vorig seizoen werd met 4-1 gewonnen. Eerder dit seizoen werd een oefenduel tegen FC Utrecht nog met 5-1 gewonnen.

De selectie van FC Utrecht kent één speler met een verleden in Amsterdam. Verdediger Django Warmerdam speelde in de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk meer dan 50 wedstrijden voor Jong Ajax. De selectie van Ajax kent daarbij ook meerdere spelers die ooit het shirt van FC Utrecht droegen. Sean Klaiber maakte onlangs nog de overstap, terwijl Zakaria Labyad diezelfde stap zette twee jaar geleden. Trainer Erik ten Hag werd eind 2017 direct overgenomen van FC Utrecht.




Tags

utrecht knvb arena coronavirus droegen ereidivisie galgenwaard hag jong klaiber labyad promes sean tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom banel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal