Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB legt reglementair vast wat te doen indien competitie nogmaals wordt afgebroken

9 september 2020 14:45 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB legt reglementair vast wat te doen indien competitie nogmaals wordt afgebroken; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt de KNVB dat nu reglementair is vastgelegd wat er gebeurd indien de competitie in de toekomst nogmaals niet uitgespeeld kan worden. Dit na aanleiding van afgelopen seizoen waarbij zowel de competitie als het bekertoernooi vanwege de uitbraak van het coronavirus werd afgebroken. Daarbij zijn drie verschillende scenario's mogelijk. Indien niet alle teams minstens de helft van het aantal reguliere wedstrijden in de competitie heeft gespeeld, zullen alle uitslagen worden geschrapt. Er is dan geen ranglijst waarbij een kampioen wordt benoemd, Europese tickets worden verdeeld of promotie en degradatie plaats zal vinden.

Als de helft van het aantal wedstrijden wel is behaald, zal op basis van de ranglijst bepaald worden hoe de Europese tickets worden verdeeld. Er is alleen sprake van een kampioen als op moment van afbreken die ploeg de landstitel daadwerkelijk al behaald had. Dat geldt ook voor de ploegen die eventueel promoveren en degraderen. Als alle teams ten minste 85 procent van de wedstrijden hebben gespeeld, zal op basis van de ranglijst besloten worden wie er kampioen wordt, hoe de Europese tickets worden verdeeld en welke ploegen promoveren en degraderen.

Indien het toernooi om de KNVB Beker op moment van afbreken nog niet is voltooid zal in alle scenario's het bijbehorende Europese ticket naar de hoogste ploeg op de ranglijst van de Eredivisie gaan die zich niet kwalificeert voor de Champions League.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb reglementair coronavirus degradatie eredivisie kwalificeert landstitel promotie uitbraak voltooid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Zouden ze daarin ook vastgelegd hebben dat AZ kampioen wordt als ze 2x van Ajax winnen, ongeacht de stand? :D
+4/-0

 
3 jaar geleden
Als AZ consequent is, dan gaan ze weer protest aantekenen bij de UEFA
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik vind dat AZ kampioen moet worden ongeacht hun onderlinge resultaat tegen Ajax. Gewoon omdat ze heel erg hun best hebben gedaan.
+3/-0

3 jaar geleden
Ok, dus hetzelfde wat nu is gebeurd dus. Op basis van de ranglijst volgens de nu ook geldende regels. Fijn dat ze dat nu hebben vastgelegd. Voorkomt een aantal nutteloze rechtzaken.
+1/-0

3 jaar geleden
" Indien niet alle teams minstens de helft van het aantal reguliere wedstrijden in de competitie heeft gespeeld, zullen alle uitslagen worden geschrapt. Er is dan geen ranglijst waarbij een kampioen wordt benoemd, Europese tickets worden verdeeld of promotie en degradatie plaats zal vinden."

Hoe worden dan de Europese tickets verdeeld? Zelfde als het vorige seizoen?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal