Ajax met ruime cijfers te sterk voor Red Bull Salzburg

22 augustus 2020 17:50

Ajax met ruime cijfers te sterk voor Red Bull Salzburg; image source: Pro Shots

Ajax heeft op overtuigende wijze het trainingskamp in Oostenrijk afgesloten. Red Bull Salzburg werd met 4-1 verslagen en deed dat bovendien op grootse wijze. Ryan Gravenberch, Antony, Donny van de Beek en Devyne Rensch zorgden voor de Amsterdamse treffers. Het tegendoelpunt werd vanaf de strafschopstip binnen geschoten. De Oostenrijkers ontsnapten vooral aan een nog grotere nederlaag, omdat Ajax gezien de vele kansen recht had op veel meer doelpunten.

Ajax vloog uit de startblokken. Quincy Promes kreeg een goede mogelijkheid, Zakaria Labyad raakte de lat en na 90 seconden spelen zorgde Ryan Gravenberch met een heerlijk schot voor de openingstreffer. Lang kon Ajax niet van die voorsprong genieten, want na een overtreding van Maarten Stekelenburg kreeg de thuisploeg een penalty en werd de stand weer gelijk getrokken.

Op knappe wijze werd een paar minuten later opnieuw een voorsprong gepakt. Via Daley Blind en Labyad kwam de bal bij Dusan Tadic. De voorzet van de Serviër die volgde kwam bij Antony en de Braziliaan nam de bal knap aan en schoot vervolgens direct hard binnen. Ajax bleef vervolgens overduidelijk de betere ploeg en kreeg ook voldoende kansen om de score verder uit te breiden. Het was voor de Oostenrijkers een klein wonder dat er geen treffers vielen en met een 1-2 stand werd het rustsignaal bereikt.

Na rust ging Ajax vrolijk verder met waar het in de eerste helft ook al mee bezig was. De ene na de andere aanval werd gecreëerd. De ploeg van Erik ten Hag liet echter na om de trekker over te halen en Red Bull Salzburg bleef daarmee nog in de wedstrijd. Het leek echter een kwestie van tijd tot het duel definitief beslist zou worden en dat gebeurde halverwege de tweede helft. Donny van de Beek werd door Lassina Traoré met een steekpass diep gestuurd en op mooie wijze schoot hij de bal in de verre hoek.

Na die treffer ging het tempo wel iets omlaag, maar alsnog volgden er voldoende kansen. Uiteindelijk wist Devyne Rensch in de slotfase nog te scoren. Zijn inzet werd in eerste instantie nog door de doelman gekeerd, maar de rebound werd wel tot doelpunt gepromoveerd. Het zorgde voor een overtuigende zege tegen de nummer één van Oostenrijk.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Mazraoui (46' Dest), Schuurs (65' Timber), Blind (65' Rensch), Tagliafico (65' Martínez), Álvarez (65' Kudus), Gravenberch (46' Taylor), Antony (65' Lang), Tadic (65' Ekkelenkamp), Promes (46' Van de Beek), Labyad (65' Traoré)