Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax ook te sterk voor Wolfsberger AC

18 augustus 2020 19:52
Foto: Pro Shots

Ajax ook te sterk voor Wolfsberger AC; image source: Pro Shots

Ajax heeft het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk weten te winnen. Wolfsberger AC werd met 0-2 verslagen. Quincy Promes opende al snel de score, terwijl Ryan Gravenberch in de tweede helft voor de eindstand zorgde. Zaterdag speelt de ploeg tegen Red Bull Salzburg.

Ajax begon uitstekend aan het duel. Donny van de Beek kreeg direct een goede kans, maar schoot net naast. Nog geen minuut later was het alsnog raak. Dit keer was Van de Beek de aangever en zorgde Quincy Promes voor de voorsprong. Al snel kreeg hde aanvaller nog een goede mogelijkheid, terwijl ook Van de Beek een niet te missen kans kreeg. Hij schoot echter ruim naast.

Naarmate de eerste helft volgde kreeg ook Wolfsberger AC mogelijkheden. Lisandro Martínez bracht redding door de bal te blokken, terwijl nog eens twee mogelijkheden net gemist werden. Daardoor ging de ploeg van Erik ten Hag met een nipte voorsprong de rust in.

In de tweede helft werden alle veldspelers gewisseld en mocht Mohammed Kudus zijn officieuze debuut voor Ajax maken. Ook nu begon de ploeg uitstekend. Dit keer duurde het zeven minuten voordat het raak was. Ryan Gravenberch ging de combinatie aan met Lassina Traoré en kon vervolgens de bal in het doel werken. Noa Lang kreeg al snel de mogelijkheid om er 0-3 van te maken, maar zijn lob ging net naast.

In het restant volgden er nauwelijks kansen. Wolfsberger kreeg na een uur spelen nog een mogelijkheid, maar Kjell Scherpen bracht uitstekend redding. Aan de andere kant had Traoré de bal voor het intikken, maar hij kreeg zijn voet niet tegen de bal. Het veranderde niets aan het feit dat ook de derde oefenwedstrijd in deze voorbereiding in winst werd omgezet.

Opstelling Ajax eerste helft: Scherpen, Dest, J. Timber, Blind, Martínez, Álvarez, Van de Beek, Marin, Labyad, Promes, Tadic

Opstelling tweede helft: Scherpen, Mazraoui, Rensch, Schuurs, Tagliafico, Taylor, Gravenberch, Kudus, Lang, Traoré, Antony,




Discussieer mee op de forums


Tags

wolfsberger beek gravenberch promes scherpen traore kudus martinez aangever alvarez antony blind blokken dest hag hde intikken labyad marin mazraoui naarmate oostenrijk rensch salzburg schuurs tadic tagliafico taylor timber trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ten Hag: doe iets aan het middenveld in de 2e helft.
+1/-2

3 jaar geleden
Kudus zit wel op voetballen zeg. Dat belooft wat. Stond met mooie ballen te strooien en had veel gochme.
Leuk om te zien. Lang verrast mij deze voorbereiding positief.
+2/-0

3 jaar geleden
Ben benieuwd wat nou op dit moment met alle spelers die er nu 'zijn' Ten Hag's favo opstelling gaat worden? Wat denken jullie?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Onana-Dest-Schuurs-Blind-Tagliafio-Gravenberch-VD Beek-Promes10-Neres-Tadic-Antony.
Met het ook op het vertrek van Tagliafico gaat Martinez daar spelen.
VD Beek weg=Kudus er in.
Keeper??
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zou zomaar kunnen. Denk je dat hij Dest op RB zet en niet Mazraoui?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja Dest is toch snel, en aanvallend beter. Verdedigend vindt ik ze allebei ruk.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik zie liever Mazraoui. Heeft meer body en heeft zijn sporen verdiend zie CL 2018-2019.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal