Transparent
Inloggen
Sluiten

Hattrick Zakaria Labyad tijdens ruime oefenzege tegen FC Utrecht

13 augustus 2020 18:03
Foto: Pro Shots

Hattrick Zakaria Labyad tijdens ruime oefenzege tegen FC Utrecht; image source: Pro Shots

Ajax heeft ook het tweede oefenduel van de voorbereiding met grote cijfers weten te winnen. FC Utrecht werd in de Johan Cruijff ArenA met 5-1 verslagen. Zakaria Labyad groeide dankzij een hattrick uit tot man van de wedstrijd, terwijl ook Noa Lang en Nicolás Tagliafico wisten te scoren. Pas diep in de tweede helft wist FC Utrecht een tegendoelpunt te maken.

Ajax, dat het zonder Dusan Tadic en Klaas Jan Huntelaar moest doen, had vanaf het begin direct het initiatief. Na enkele minuten was het dan ook al raak. Ryan Gravenberch raakte na een pass van Noussair Mazraoui nog de paal waarna Zakaria Labyad de rebound in het doel wist te werken. Niet veel later kon FC Utrecht weer op gelijke hoogte komen via een strafschop na een overtreding van Mazraoui, maar de paal werd geraakt. Noa Lang raakte enkele minuten later weer de lat, zodat er voldoende te beleven viel voor de supporters in de Johan Cruijff ArenA.

Lang wist halverwege de eerste helft alsnog voor de tweede treffer te zorgen na een goede assist van Antony, terwijl niet veel later Quincy Promes een goede mogelijkheid kreeg. Het leek dan ook wachten op meer doelpunten en die volgde dan ook via Nicolás Tagliafico. De linksback was mee opgekomen en kon een pass van Lang tot doelpunt promoveren.

Het was zeker niet het laatste wapenfeit voor rust, want het was tijd voor de Labyad-show. De middenvelder wist twee keer op schitterende wijze een vrije trap in het doel te schieten en bracht daarmee de stand al op 5-0. FC Utrecht leek voor rust nog een eretreffer te maken, maar deze werd afgekeurd.

Na rust stond vrijwel een compleet gewijzigd Ajax op de mat. Negen wijzigingen werden aangebracht door Erik ten Hag en dat was ook wel te merken aan het spel. De beste mogelijkheden waren dan ook voor FC Utrecht, al kreeg Ajax ook kansen om de score verder uit te breiden. Doelman Maarten Stekelenburg wist met enkele knappe reddingen zijn doel schoon te houden, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat na 70 minuten spelen toch nog de eretreffer volgde voor de Utrechters. Er volgden nog enkele mogelijkheden aan beide kanten, maar treffers vielen er niet meer.

Opstelling eerste helft: Stekelenburg, Mazraoui, Schuurrs, Blind, Tagliafico, Alvárez, Gravenberch, Labyad, Antony, Promes, Lang

Opstelling tweede helft: Stekelenburg, Dest, J.Timber, Martínez, Rensch, Marin, Van de Beek, Taylor, Hansen, Traoré, Lang (77' Ünüvar)




Tags

utrecht labyad hattrick mazraoui stekelenburg tagliafico antony arena eretreffer gravenberch promes alvarez beek blind dest hag hansen huntelaar marin martinez opgekomen rebound rensch schoon schuurrs show tadic taylor tegendoelpunt timber traore unuvar utrechters wapenfeit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Alvarez, ik zie het echt niet in die gast.
Labyad, Lang en Antony spelen erg lekker. Gelukkig Ajax erg grettig.
+3/-0

3 jaar geleden
Tot dusver vind ik Traoré een lompe, onhandige voetballer...
+5/-0

3 jaar geleden
Hou dit niveau vast noa lang! Hoop dat hij dit seizoen doorbreekt.
+2/-0

3 jaar geleden
Traore, heeft 1 echte goede bal gehad. Een beetje pech had hij bij klutsbal. Had Traore de eerste helft meegedaan had hij er ook 3 gemaakt. Ik maak me veel meer zorgen over de mentaliteit van onze vriend Dest.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Inderdaad, totaal verkeerde lichaamshouding. Sowieso vindt in Dest en Mazaroui matig van niveau. De verdediging gaat het zorgenkindje worden van dit Ajax. Moet gewoon wat bij.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Jij weet net zo goed als ik dat een rechtsback bij Ajax een zeer beperkte span heeft waarin hij kan voetballen. Daarna is het gewoon weg. We moeten na 1 jaar, maximaal 1.5 meteen doorselecteren.
+1/-1

3 jaar geleden
Na Oostenrijk heb je een beter beeld!

Ps heb een zwaar jaar gehad , daarom niet online!
Nu een nieuwe vriendin eindelijk gelukkig! Snap niet dat ik t post op 65 jarige leeftijd! Mijn Ajax hart leeft weer!
+6/-0

 
3 jaar geleden
Ik heb ook geen idee waarom je dat post, maar wel leuk om te lezen 😁
+2/-0

 
3 jaar geleden
Nou, ik ga een boek schrijven over ellende, verdriet en geluk en de redding! In pak hem beet 5 maanden!
+2/-0

3 jaar geleden
Schuurs en Antony kwaliteit.
Mazraoui en Dest slordig. Al langer niet meer voor het teambelang.
Alvarez overbodig. Jammer.
Lang van goede wil.
Eén speler uit de tweede helft hadden een plekkie moeten krijgen in de eerste helft. Traoré.
+1/-0

3 jaar geleden
Schuurs is nog altijd pas 20 en komt er zeker wel. Ik zag vooral vorig seizoen dat hij weinig initiatief durfde te nemen, hopelijk wordt daar dit seizoen keihard aan gewerkt, want potentie heeft hij zeker.
+3/-0

3 jaar geleden
Het zou zo maar kunnen dat Labyad ineens bevrijd is van het moeten spelen in dienst van Zyech en zijn kans grijpt om zijn rol van hem over te nemen. Ik heb genoten.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ten eerste ,wat is het weer een verademing om naar Ajax te kijken ,wat een genot , wat mij opviel ; Hele goede eerste helft met een gemotiveerd Ajax, erg goede Gravenberch (hopen dat hij zo doorgaat) en het zelfde geldt voor Perr Schuurs (gaat een grote worden !) Antony is een grote aanwinst, Labyad een hele goede invaller,Promes tegenvallend, Stekelenburg (blij dat hij er is). Tweede helft tegenvallend ,veel meer verwacht van de jongere spelers, blij dat Dest weer terug is (Mazraoui kan het niet aan daar in de verdediging) Donny tegenvallend .Wat ik ook een uitstekend punt vond ,was het publiek en de organisatie daarvan,keurig afstand van elkaar, goed gedisciplineerd , als het zo gaat kan het zeker uitgebreid worden naar 10.000 man (ook 2e ring)zonder problemen.Ik ben in ieder geval gelukkig dat het nu begonnen is en met kwaliteit.Als ik Ajax was ,zou alleen voor een goede spits gaan kijken, Traore gaat het wel worden maar is er nu zeker nog niet!

PS welkom back de Keizer!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal