Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax-tenue uit jaren '70 verkozen tot meest legendarische ooit

7 april 2020 17:12 - France Football
Foto: Pro Shots

Ajax-tenue uit jaren "70 verkozen tot meest legendarische ooit; image source: Pro Shots

Het rood-witte shirt waarin Ajax begin jaren '70 Europa domineerde is door de redactie van France Football uitgeroepen tot meest legendarische tenue ooit. Het Franse magazine had intern een verkiezing uitgeschreven en daarin kwam het rood-wit van Ajax als winnaar naar voren. De jaren '70 bleken populair op de redactie, aangezien ook de tricots van Saint-Etienne (1975-1977) en het Nederlands elftal (1974) uit hetzelfde decennium komen. Ook het shirt van vorig seizoen heeft de top-50 gehaald. Dat tenue is terug te vinden op de 47ste plek.

Voor degenen die nog eens van het shirt willen genieten, kunnen deze week bij Ziggo Sport terecht. De gewonnen Europa Cup 1 finales van 1971, 1972 en 1973 worden vanaf woensdag volledig uitgezonden.




Tags

tenue decennium etienne magazine tricots uitgeschreven ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Zolang het oude logo erop staat is sowieso beter dan de shirts met het nieuwe logo. Op een paar uitzonderingen na.
+3/-0

3 jaar geleden
Dit zegt maar weer hoe bijzonder Ajax is en hoe episch deze club is.

Terug naar het originele shirt adidas! of anders contract opzeggen.

Vergelijk eens het epische shirt van toen met nu...

Umbro, Nike, Kappa o.a. zijn veel meer te vertrouwen dat ze de huisstijl weer kunnen terug brengen. Adidas is alleen meer bezig met zichzelf en hun gare strepen.

Ongelofelijk dat ze zo groot zijn. Alleen hun schoenen zijn goede kwaliteit. Alle shirts die ze in hun portefeuille hebben gehad hebben ze bijna allemaal verpest.
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos