Transparent
Inloggen
Sluiten

Komende week volop Europese finales van Ajax op Ziggo Sport

5 april 2020 22:00 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Komende week volop Europese finales van Ajax op Ziggo Sport; image source: Pro Shots

Komende week staan bij Ziggo de Nederlandse finales in de Europa Cup 1 en Champions League centraal. Liefst zes keer zal een wedstrijd van Ajax volledig uit worden gezonden. Maandagavond wordt begonnen met de nederlaag tegen AC Milan in 1969. Vanaf woensdag zal het voor alle Ajax-supporters een stuk leuker worden, aangezien dan de overwinningen te zien zijn. Woensdag staat de winst tegen Panathinaikos uit 1971 centraal, terwijl een dag later de winst tegen Internazionale uit 1972 te zien is.

Vrijdagavond is dan de finale uit 1973 te zien toen Juventus de tegenstander was. Zondagavond is de tot nu toe laatste Europese prijs van Ajax te zien als de finale tegen AC Milan uit 1995 wordt uitgezonden. Een dag later zal de verloren finale tegen Juventus uit 1996 nog vertoond gaan worden.

Alle dagen zal de uitzending om 20:30 uur beginnen.

Meer op Ziggo Sport


Tags

ziggo juventus milan gezonden internazionale panathinaikos uitzending

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
6 finales, 5 x winst. Indien rechtvaardigheid zege viert. Zie de tour.

5x winst Ec1.

Zo grote club is Ajax Amsterdam.
+1/-0

 
4 maanden geleden
4x winst, geen 5
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik schreef: indien rechtvaardigheid zege viert.

Juventus gebruikte doping in 1996 tegen Ajax in de finale. Is bewezen en bevestigd. Zie docu van studio sport.

Net als met de Tour de france, zou dus juventus niet de winnaar meer zijn en Ajax de titel horen te krijgen.

In dat geval dus 5 x winst.

6 finales, 5 x winst. AJAX is een bijzondere en grote club.
+1/-0

4 maanden geleden
Prachtig.
Ik ga ze allemaal kijken.
+1/-0

4 maanden geleden
Voor de mensen die de oude wedstrijden nooit gezien hebben: historisch gezien is de finale uit 1969 interessant om te zien hoe door tactisch falen de wedstrijd kansloos met 4-1 verloren werd en aanleiding was om het roer totaal om te gooien. De finale in Rotterdam in 1972 tegen Inter raad ik vooral de eerste 10 minuten aan om te zien hoe er vanaf seconde één enorm druk gezet werd en opkomende backs en centrale verdedigers de toch niet kinderachtige Italianen totaal van het veld afblies en de trend voor de wedstrijd gezet werd. De Juventus-finale uit 1973 sla ik over, dat was een afgrijselijke wedstrijd. In die jaren was Ajax haast onverslaanbaar maar sommige wedstrijden waren niet representatief voor hun kracht en voetballend vermogen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Finales zijn vaak lelijk. Ook die van 1995 was nou niet bepaald hoogstaand. Maar Ajax had al 2 keer Milaan verslagen op meesterlijke manier.
Finales zijn gewoon vaak moeizaam en niet representatief voor hoe een club speelt of kan spelen. Nederland - italie 2000 Ek, Nederland speelde Italie helemaal weg.
Halve finale, maar ze wonnen niet. Ik zat in stadion. Pfhhh : (
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

australie autochtone beperking bevolkingsgroepen blank eeg europeaan fier ghana grondige hof jongeren joost juh koen luigitentorioabc nederland nietrechtsnietlinks normen ontkerkelijking onzin pamperen potter rein renemar slachtoffer slaven slavernij term wijken