Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB houdt opties open, misschien toch voetbal na 30 juni

24 maart 2020 15:07
Foto: Pro Shots

KNVB houdt opties open, misschien toch voetbal na 30 juni; image source: Pro Shots

De KNVB heeft een verklaring gepubliceerd over de gevolgen van de Corona maatregelen voor het (betaald) voetbal in Nederland, na overleg met clubs en de Eredivisie CV. In de verklaring wordt nog geen definitieve streep gezet door het voetbalseizoen, laat staan dat er gesproken wordt over de gevolgen voor Europese tickets. De bond houdt rekening met drie scenario's:

- De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
- De competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
- De competities worden niet uitgespeeld.

De reden voor de opening is dat de regering gisteren weliswaar bijeenkomsten tot 1 juni verbood, maar de bestaande maatregelen tot en met 6 april niet allemaal ook verlengde tot die datum. De bond ziet daar nu ruimte. Tevens is het wachten op een uitspraak van de UEFA over eventuele wedstrijden in nationale competities na 30 juni.


Tags

knvb uefa bijeenkomsten corona eredivisie kalenderwerkgroep nederland opening regering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Man, man, man wat een slappe hap. Neem gewoon een besluit, competitie is klaar en huidige stand is de eindstand.
+1/-0

7 maanden geleden
Dat de knvb een slappe hap was wist ik, maar dit slaat alles wat een clowns.
+1/-0

7 maanden geleden
Zo kan ik ook wel scenario's maken. 1. Er vallen meer dan 3000 doden door het virus. 2. Er vallen minder dan 3000 doden door het virus. 3. Er is geen virus.
+1/-0

7 maanden geleden
KNVB zal wel bedreigd worden.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Clubs moeten echt wanhopig naar de boekhouding zitten te kijken, alles op alles om nog wat geld uit dit seizoen te peuren.

Sorry, maar na 30 juni spelen is bezopen. Veel contracten lopen 1 juli af. Wat ga je dan met transfers doen die al beklonken zijn ? Spelers mee laten spelen in een soort WW of via liefdadigheid ? Zelfs 1 juni slaat nergens op. Dan moet er in de maand mei getraind kunnen worden.

19/20 is over. Zijn maar twee opties: 1) je pakt de ranglijst zoals nu en je verklaart misschien niemand winnaar en verdeelt alleen de EL/CL plekken, 2) je schrapt de hele competitie en voor de CL/EL plekken pak je de situatie van 2019.

Denk dat er over de CL plek(ken) geen twijfel mag bestaan. Ajax bepaalt al 2 jaar het aanzien van NL in Europa en pakt de punten.

Bobo's zonder "ballen" zullen we maar zeggen.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.015 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez antony barcelona blind burzlew corona danilo dest duitsland ekkelenkamp eredivisie fier gravenberch hag heyman knvb koen kudus labyad martinez mazraoui oranje promes quido robbertb schuurs tadic traore trump weldenkende