Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA wil huidige standen gebruiken indien competities niet uitgespeeld kunnen worden'

17 maart 2020 13:09 - AS.com
Foto: Pro Shots

"UEFA wil huidige standen gebruiken indien competities niet uitgespeeld kunnen worden"; image source: Pro Shots

De UEFA wil de huidige koplopers in de nationale competities uitroepen tot landskampioen indien de competities niet afgerond kunnen worden. Dat meldt het Spaanse AS. De Europese voetbalbond wil dat dinsdagmiddag bespreken als er een overleg plaats vindt met de 55 aangesloten nationale bonden. Bovendien wil de UEFA het EK verzetten naar 2021 en wil het afspraken maken hoe de Champions League en Europa League afgerond zullen worden. Op basis van de huidige standen in de competities zou worden bepaald welke ploegen in de Champions League en Europa League uit zullen komen mocht het seizoen niet afgemaakt kunnen worden.

De Europese voetbalbond is bereid om de nationale bonden zelf te laten bepalen welke criteria het zal gebruiken om de Europese tickets te verdelen, maar adviseert wel om de richtlijnen van de UEFA zelf op te volgen. In het geval van Ajax zou dit betekenen dat Ajax uit wordt geroepen tot landskampioen en volgend seizoen zal uitkomen in de groepsfase van de Champions League.

Meer op AS.com




Tags

uefa criteria koplopers uitroepen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik ga er vanuit dat alle Competies worden afgekapt. Ajax toevallig " kampioen" omdat ze wat meer goals gemaakt hebben ( bedankt Utrecht en Feyenoord 2e keer 4-0)
Maar al met al is het gewoon waardeloos dit virus. Ik heb het onderschat maar kom nu wel terug op hoe ik er over dacht.
Voetbal is bijzaak. Gezondheid gaat voor alles!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal eens....Zo kampioen worden is geen gein aan....
+1/-1

 
4 jaar geleden
Then again. In Eindhoven werden ze kampioen door steeds in blessuretijd te scoren. Ook niets aan. Feyenoord werd kampioen met veel 1-0 westrijden. Ook niet fraai. We zijn over het hele seizoen de beste en AZ is een hele nette 2e. Ik heb er wel vrede mee.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Die laatste opmerking is wel echt godsgruwelijk dom.
+1/-0

4 jaar geleden
Hoe zullen ze hier in Liverpool tegenaan kijken? Eerste titel in de premier league en dan dit.
+3/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Als het zo eindigt dan gaat je dat eeuwen achtervolgen, let maar op.

Trouwens voetbal/sport is van ondergeschikt belang, we moeten zorgen dat het virus onder controle wordt gebracht. Alleen ik ben bang dat dit het begin is van meer ellende.
+1/-0

4 jaar geleden
ik vind het een goed idee want de champon leage is al door ajax de neus geboord
+2/-0

moderator forum-beheerder 4 jaar geleden
Als je tot kampioen wordt uitgeroepen terwijl de competitie niet is uitgespeeld is dat natuurlijk een vreemde zaak en een titel met een randje. Dat gezegd hebbende, je staat wel het hele jaar aan kop dus wat dat betreft zou het eerlijk zijn. Nog belangrijker is, dat je kwalificatie hebt voor de CL iets wat met onze huishouding heel belangrijk is alsmede voor het halen van nieuwe spelers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Veel terechte punten die je maakt. En als er een gehele lijn moet getrokken worden dan zullen alle nr's 1 kampioen zijn/ worden.

Irritante aan de Nederlandse situatie is dat de nr 1 voor staat op doelpunten/doelsaldo. Maar dat de nr 2 wel 2 keer gewonnen heeft van de nr 1,
maakt het gewoon wat hoe zou ik het zeggen, lelijker ofzo? Dat siert totaal niet.

Maar goed we gaan het wel zien.

Overal in Europa is ook nog een 2e optie als ze er niet uit komen:

Je laat op neutraal terrein nog 1x een finale spelen tussen de nr's 1 en 2.

Wie wint is eerste.

Al met al is het gewoon roeien met de riemen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao gaal godts goedkopere hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes mannsverk medic praag rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor teze twente vos wijs