Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Afgelasting betaald voetbal met week verlengd

15 maart 2020 17:34
Foto: Pro Shots

[Update] Afgelasting betaald voetbal met week verlengd; image source: Pro Shots

Deze maand zullen er geen wedstrijden meer worden gespeeld in het betaald voetbal. at werd donderdagmiddag bekend gemaakt op een persconferentie van het kabinet en het RIVM. Eerder deze week werd besloten om alle evenementen in Noord-Brabant voor een week te verbieden, maar inmiddels is besloten om dit landelijk te verbieden voor de rest van de maand.

Update 15-03 17:34: Zondagmiddag is bekend geworden dat alle aangekondigde maatregelen vanwege het coronavirus met een week zijn verlengd. Dat betekent dat ook Ajax - PEC Zwolle, Jong Ajax - De Graafschap en Jong Ajax - Jong AZ zijn afgelast.




Tags

jong afgelasting verbieden afgelast coronavirus graafschap kabinet pec rivm

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Jammer, maar het kan niet anders.
+1/-0

Ik zeg de huidige stand pakken en deze als eindstand van de competitie doorvoeren, is voor iedereen het beste.
En ja dan gunnen we het psv dat ze een wedstrijd meer hebben mogen spelen dit seizoen, wij zijn niet zo kleinzerig;)
+3/-1

4 jaar geleden
Terechte beslissing. Maar het standpunt van de KNVB vind ik wel eng: alles aan doen om wedstrijden zonder toeschouwers te voorkomen.. als het aan hen lag keken we dit weekend naar wedstrijden in volle stadions. Alles voor het geld..
+1/-0

4 jaar geleden
Goede zaak misschien voor Ajax, want velen spelers krijgen nu een rustperiode zodat hun lichaam beter kan herstellen van alles van het laatste 1,5 jaar + bepaalde spelers kunnen straks weer aansluiten. Voor de laatste 9 finales voor het kampioenschap is dit prettig voor het team. Zou zou maar weer kunnen zijn dat de volgende wedstrijd allen in de ziekenboeg weer terug zijn. David Neres. Wat kijken we uit naar jou komst. Ik wel. Straks 3 keer scoren bij Feyenoord uit : )
Heerlijk.
+4/-2

4 jaar geleden
Alleen maar voordelen geblesseerde spelers kunnen optijd terug komen, mooi toch.
+3/-0

dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Begrijp niet dat mensen het hebben over, fijn geblesseerde spelers kunnen terug komen en fijn rust voor spelers. Nu praat je over een vrij onschuldig coronavirus, wie weet wat de toekomst voor een ellende gaat brengen.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Nog een kleine 1000 duizend besmettingen en dan is het klaar. Eindstand 25 personen overleden helaas, ongeveer gelijk aan een griepgolf. Verschil met dit corona is de snelle verspreiding.
+1/-1

 
dwtk (geschorst)
4 jaar geleden
Maar je begrijpt wat ik bedoel? Nu is het iets onschuldigs, straks breekt wel een keer de pleuris uit. Vroeger met de uitbraak van de pest ging het niet over 25 overleden personen. Bepaalde medicijnen en troep maken je kwetsbaar voor andere dingen.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
We gaan het zien. Geen paniek.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
25 doden?? Was het maar waar, gaan gewoon Italië achterna, daar staan ze nu op 1000 doden en het einde is nog lang niet in zicht.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Vooralsnog ligt het percentage doden stukken hoger dan bij "gewone" griepgolf. Natuurlijk, gebasseerd op een in vergelijking klein aantal geregistreerde besmettingen, maar wil je als samenleving zo een risico nemen? Wat als het percentage doden van pak 'm beet 2-3% gelijk blijft of zelfs oploopt bij miljoenen besmettingen?

Ik heb ergens ook mijn bedenkingen of we niet aan het overdrijven zijn, maar liever dit dan te laat maatregelen treffen.
+2/-0

4 jaar geleden
Het kan toch ook een optie zijn om wedstrijden zonder publiek te spelen, is niet leuk, dat zag je maar met de EL, maar het kan niet anders
Hoe moet het nu met de competitiewedstrijden in te halen ,de wedstrijd tegen Utrecht was al moeilijk in te plannen??
Er blijven toch nog een hoop vraagtekens bestaan, straks is er ook nog een groot toernooi ,wat gaat daar mee gebeuren.
Wordt toch een trieste geschiedenis ,een leven zonder voetbal!!
+1/-0

4 jaar geleden
Eerlijk gezegd ga ik er niet vanuit dat het seizoen ná deze onderbreking nog verder wordt afgemaakt. Kijk naar het verloop van de virusuitbraak in China en Italië. Daar is de chaos vrij lang doorgegaan (China), of nog steeds aan het oplopen (Italië), terwijl er al zéér vergaande maatregelen genomen waren/zijn. Dit gaat mogelijk nog maanden duren, i.p.v. weken. Wen er maar vast aan. En eerlijk is eerlijk, hoeveel we ook allemaal van voetbal houden, het voorkomen van een rampscenario waarbij de zorg zwaar overbelast wordt willen we toch allemaal voorkomen? Dat kan alleen als iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt!

Denk dat het slimst is om (helaas) geen kampioen uit te roepen dit seizoen. Hoe je het dan komend jaar met Europees voetbal moet doen, geen idee. Er zal in elk geval 'out of the box' gedacht moeten worden. De huidige stand als eindstand uitroepen lijkt voor ons natuurlijk leuk, maar is uiteindelijk natuurlijk niet fair. Misschien is het toch de enige optie, misschien iets van play-offs. We gaan het meemaken...
+2/-0

4 jaar geleden
Overmacht is overmacht. Als er niet meer gevoetbald wordt dan de stand nemen op de helft van de competitie is toch niet slecht voor ons ?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos