Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'AZ - Ajax vooralsnog zonder publiek'

5 december 2019 17:28 - NH Nieuws
Foto: Pro Shots

[Update] "AZ - Ajax vooralsnog zonder publiek"; image source: Pro Shots

De gemeente Alkmaar zal volgende week beslissen of AZ - Ajax in het AFAS Stadion gespeeld kan worden. Dat weet NH Nieuws te melden. Alle gevraagde gegevens zijn door AZ inmiddels verstrekt aan de gemeente. Het zou voor de Alkmaarders de eerste wedstrijd worden in het eigen stadion nadat het dak is ingestort. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn alle aandachtspunten door AZ opgepakt. "Die worden nu door de gemeente bekeken", aldus de woordvoerder. "Volgende week beslist de gemeente of er in het eigen stadion gespeeld mag worden."

Update 05-12 08:46: Tegenover De Telegraaf laat de KNVB weten vertrouwen te hebben dat AZ - Ajax gewoon in Alkmaar gespeeld kan worden. "De gemeente heeft beloofd om de knoop uiterlijk maandag door te hakken. Daar vertrouwen we op", aldus Jan Bluyssen, hoofd competitiezaken van de KNVB. "Eigenlijk zijn alle partijen inmiddels positief gestemd, inclusief de gemeente. Daarom hebben wij als KNVB geen reden om eraan te twijfelen dat de wedstrijd doorgaat."

Mocht het duel toch niet door kunnen gaan, is één van de opties om het duel pas in het nieuwe jaar te spelen. Ook wordt de optie overwogen om de wedstrijden om te draaien, zodat in deze maand in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld en aan het eind van het seizoen pas in Alkmaar.

Update 17:28: Tegenover NH Nieuws laat een woordvoerder van de gemeente Alkmaar weten dat AZ - Ajax gewoon in het AFAS Stadion gespeeld kan gaan worden. Vooralsnog zal dit echter zonder publiek zijn. Volgende week zal de gemeente pas beslissen of er supporters aanwezig mogen zijn en hoeveel er dat er eventueel mogen zijn.

AZ wil het duel alleen spelen met supporters en dat is ook de wens van de KNVB.

Meer op NH Nieuws




Tags

gemeente alkmaar knvb afas arena bluyssen dak telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Draai gerust om. Tegen de tijd dat we dan naar Alkmaar moeten op 1 maart zijn we al lang kampioen;)
+2/-0

4 jaar geleden
Draaien of anders gewoon in dit stadion. Wie wil er nou az - ajax kijken op kunstgras in Den Haag. Bah. Wat een domper.
+2/-0

 
4 jaar geleden
DonVito: Het zou lullig zijn als het Dirkstadion instort met 20000 supporters erin...
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is nu zo goed onderzocht - en bewerkt dat gaat niet meer gebeuren. En anders draaien toch? Ajax - Az.
+1/-0

4 jaar geleden
Is niet het probleem van Ajax maar dat dreigt het wel te worden. De knoop had allang doorgehakt moeten worden. Nu hoor je 5 dagen van te voren dat het opeens een thuiswedstrijd is, wedden. Zonder publiek zou een domper zijn. Omdraaien die hap of elders spelen. Gelderdone ofzo.
+1/-0

4 jaar geleden
Het is wel lekker derde wereld zo, dit gedonder met dat instortende stadion
+1/-0

4 jaar geleden
Geef ze maar een thuiswedstrijd cadeau in de Johan Cruijff Arena.
+4/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Speel deze wedstrijd als het in Alkmaar toch niet kan lekker in Heerenveen zal ik zeggen.
Is voor al die Noord-Hollanders nu het nog mag even vol gas met 130 km per uur de afsluitdijk over.
Ver weg van Haagse tokkie of andere haatclubs, de nuchtere Friezen zullen het prima vinden en stiekem zelfs mooi, denk dat ze ook massaal kaarten kopen om de 2 beste ploegen van de eredivisie in hun stadion tegen elkaar te zien spelen.
Een mooi stadion met een redelijk grote capaciteit van 27.000 man, natuurgras, een prima uitvak, wat is het probleem?
Heerenveen zelf speelt die vrijdag daarvoor al dus dat kan ook prima.
+1/-0

4 jaar geleden
Net alsof spelers geen gevaar zouden lopen als ze zouden spelen in een gammel stadion.
+2/-0

4 jaar geleden
Je kunt er op wachten dat er dadelijk wel 10.000 AZ-fans in mogen en geen Ajacieden.
+1/-0

4 jaar geleden
Met deze laatste update zou Ajax moeten weigeren om te spelen als ze wel AZ supporters toelaten maar geen supporters van Ajax. Met AZ als grootste concurrent zou het schandelijk zijn als weer een club uit supporters weigert, vooral in zo een belangrijke wedstrijd. Dan maar lekker in het Olympisch stadion.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat je je moet afvragen is wie er baat bij heeft om zo'n "tussenbericht" in de media te plaatsen. Men had ook kunnen wachten met communiceren totdat de eindbeslissing bekend was, maar kennelijk wil de gemeente hier iets mee bereiken. Want niemand wil een wedstrijd spelen zonder toeschouwers. Dat kan ook helemaal niet: DE topper van de eerste seizoenshelft spelen in een leeg stadion is onbestaanbaar. Door dit bericht zo te formuleren, creëert de gemeente draagvlak voor de enige twee andere opties: omdraaien of annuleren (want in Den Haag kan AZ ons niet ontvangen). Persoonlijk lijkt omdraaien me het beste voor ons. Lekker de laatste decemberwedstrijden in Amsterdam afwerken en met minimaal 9 punten voorsprong onder de kerstboom plaats nemen... Merry Christmas...;-)
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid