Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met Daley Blind en Quincy Promes te sterk voor Duitsland

6 september 2019 22:46
Foto: Pro Shots

Oranje met Daley Blind en Quincy Promes te sterk voor Duitsland; image source: Pro Shots

Met Daley Blind en Quincy Promes in de basis heeft het Nederlands elftal weten te winnen van Duitsland. In Hamburg eindigde het in 2-4 voor Oranje. Beide Ajacieden speelden de gehele wedstrijd, terwijl Joël Veltman niet in actie kwam.

Nederland kwam al snel op achterstand nadat de verdediging zich liet verrassen na een uitstekende steekpass. Jasper Cillessen wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar de rebound werd door Serge Gnabry tot doelpunt gepromoveerd. Oranje wist zelfs nauwelijks tot kansen te komen. Voor Ronald Koeman was het na bijna een uur aanleiding om in te grijpen met een dubbele wissel. De opnieuw tegenvallende Denzel Dumfries ging samen met Marten de Roon naar de kant, terwijl Davy Pröpper en Donyell Malen in de ploeg kwamen. Een minuut na die dubbele wissel zorgde Frenkie de Jong voor de gelijkmaker, waarna Nederland direct doorging voor de overwinning.

Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Oranje. Een kopbal van Virgil van Dijk kon nog worden gekeerd, maar Memphis Depay kon de bal vervolgens voorgegeven. Hij zag vervolgens de Duitse verdediger Jonathan Tah de bal in eigen doel glijden, zodat de voorsprong een feit was.

Lang kon Nederland echter niet genieten van die stand. Ruim vijf minuten later volgde op bizarre wijze de gelijkmaker. Middenvelder Nico Schulz mocht door terwijl hij buitenspel stond. Hij leek met een sliding te worden gestopt door Matthijs de Ligt, maar toen de oud-Ajacied weer opstond kreeg hij zonder dat hij het zelf in de gaten had de bal tegen zijn hand. De Portugese scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf een zeer goedkope penalty, die door Toni Kroos werd benut.

Opnieuw zou het niet lang duren voordat er weer gescoord werd. Nederland werd opnieuw beloond voor de aanvallende intenties, omdat de door Ajax opgeleide Donyell Malen in zijn debuutwedstrijd de 2-3 in de touwen wist te schieten. In blessuretijd zorgde Georginio Wijnaldum bovendien ook nog voor de 2-4, waardoor Oranje zichzelf een uitstekende uitgangspositie heeft bezorgd in de kwalificatie voor het EK van volgend jaar zomer. Mocht Oranje deze halen, zal het twee groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gaan spelen. Maandagavond wacht echter de volgende horde in de kwalificatie als de uitwedstrijd tegen Estland op het programma staat.




Tags

oranje nederland blind duitsland promes kwalificatie malen arena debuutwedstrijd depay dijk dumfries estland gnabry hamburg jonathan jong koeman kroos rebound roon schulz serge sliding steekpass uitgangspositie veltman virgil wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Tweede helft genoten van Oranje. Als ze achterin wat minder gaan weggeven zijn ze volgend jaar gewoon titelkandidaat. Koeman heeft het in ieder geval aardig voor elkaar.
+1/-0

4 jaar geleden
Je kon gewoon zien dat De Ligt zijn goede gevoel even kwijt is. Had zelfs het gevoel dat hij wat van zijn imposante postuur had verloren. Verder gewoon een geweldige tweede helft!
+2/-1

 
4 jaar geleden
De Ligt is het inderdaad best wel kwijt. Zijn modjo. Hij is onzeker. Hij gaat nog spijt krijgen van deze juve move. En dan is Chiellini nog geblesseerd. Was Chielini er? De Ligt zou de komende 6 maanden banken.

De Ligt staat nu voor een groot examen.
+1/-0

4 jaar geleden
Dest staar er straks in en vd Beek. Dumpfries is mega overschat. Riep ik een jaar terug al.Staat een geweldige lichting op. Aan de hand van Van Dijk, Wijnaldum, Depay en de Frenkie.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dest heeft nog geen keuze gemaakt en het proces om van nationaal team te wisselen duurt een maand of 3.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dumpfries heeft ontzettend veel potentie, hij is alleen uit vorm. Mahlen wat inval beurt. Propper misschien in de winter naar Ajax halen?
+1/-0

4 jaar geleden
2-4 na zo'n matte eerste helft. Wie had dat gedacht?
Was weer een prima avondje voetbal kijken samen met de buurman.

Wie kent deze nog?

Schade Bayern (euhmm.. Deutschland) alles ist vorbei!

:-)
+1/-0

4 jaar geleden
Ik denk dat Duitsland nooit meer in Hamburg tegen Nederland speelt. Verder was het wel een leuke pot voetbal, vooral in de 2e helft.
+1/-0

4 jaar geleden
In de tweede helft liep iedereen naar voren.
In de eerste helft had alleen de man aan de bal die intentie.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Promes is een liability in zo een rol zoals gisteren bij oranje was bij beide goals niet schadevrij.
+2/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal