Transparent
Inloggen
Sluiten

Noussair Mazraoui automatisch voor wedstrijd geschorst na twee keer geel in Nicosia

20 augustus 2019 22:57
Foto: Pro Shots

Noussair Mazraoui automatisch voor wedstrijd geschorst na twee keer geel in Nicosia; image source: Pro Shots

Ajax moet het volgende week in de return tegen APOEL Nicosia doen zonder Noussair Mazraoui. Omdat de rechtsback in Cyprus twee keer geel kreeg en met rood moest vertrekken, is hij automatisch voor de volgende wedstrijd geschorst. Lisandro Martinez moet in de return ook oppassen. Indien de Argentijn volgende week een gele kaart pakt, is hij geschorst voor het eerste duel in de groepsfase van de Champions League of Europa League. De verdediger heeft nu twee gele kaarten gehad en staat daardoor op scherp. Bij het ingaan van de groepsfase vervallen alle openstaande gele kaarten, maar schorsingen tellen dan nog wel.


Discussieer mee op de forums


Tags

mazraoui nicosia apoel cyprus martinez

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Mooi. Helaas 2 anderen slechts 1 keer geel.
+3/-0

11 maanden geleden
Toch nog goed nieuws vanavond.
+2/-1

11 maanden geleden
Diep weggezakt, zonder is geen verzwakking
+2/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Deze jongen wordt zo verneukt door hem de ene keer op rechtsback en dan weer op het middenveld op te stellen. Zelfde geldt ook voor Blind. Ga niet zoveel lopen schuiven met je spelers.

(Los van het feit dat zijn gele kaarten allebei dom waren)
+2/-0

11 maanden geleden
Mazraoui is ook niet in vorm, is heel duidelijk. En als hij niet in vorm is dan is het meteen ook heel matig. Wint heel weinig duels.
+2/-0

11 maanden geleden
Gelukkig: 1 van de zwakste schakels van het elftal. Met Marin en Veltman. De volgende wedstrijd meteen doorselecteren met Alvarez en Schuurs. Man, man, man, wat heb ik me zitten ergeren aan al dat gepruts!
+2/-0

11 maanden geleden
Hij is het volledig kwijt dit seizoen. Het is een fout van Ten Hag dat hij überhaupt speelde, laat staan hoe lang... Diep door het ijs gezakt, allebei.
+3/-1

11 maanden geleden
Mooi zo. Samen met Veltman, Neres en Ziyech drama.
+2/-2

11 maanden geleden
Mooi zo. Kan ie ff een aantal wedstrijden schorsing krijgen? Wat een drama voetballer. En dom ook nog eens.
+3/-1

11 maanden geleden
Oliedomme gele kaarten en niet alleen bij hem . In de wedstrijd tegen Paok kregen we ook al te veel onnodige gee kaarten. Ik heb de indruk dat het vorige seizoen sommige spelers naar het hoofd gestegen is. Er wordt met een bepaalde arogantie gespeeld die nergens op gebaseerd is. Met name Donny vind ik ten opzichte van vorig seizoen zwaar tegenvallen.
+1/-0

11 maanden geleden
Ze kregen geloof ik drie kaarten in de eerste drie minuten. Ik had "Nous" er in de 2e helft afgehaald, want je voelde die rode kaart gewoon komen.

Hij was een rechter middenvelder, die back werd. Als back en middenvelder valt ie dit seizoen zwaar tegen. Ik zou hem ff laten banken voorlopig.
+2/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is de reden waarom doorselecteren niet altijd slecht is. Je behoud nu die spelers voor een topsalaris en vervolgens zakt het alsnog als een kaartenhuis in elkaar. Als Ziyech zo blijft spelen zakt zn marktwaarde naar bijna niks voor zn 4 miljoen pegels per jaar. De gedachte dat je spelers en hun kwaliteit behoudt heeft volgens mij ook helemaal niets met salaris te maken. Dat is echt stratenmaker nivo van mensen die zaterdag nog ff ergens een stoepje bijbeunen. Die gasten balen op een gegeven moment gewoon van wedstrijden tegen VVV, PEC en Emmen. Het staat gewoon niet goed op hun Instagram account en zo komen ze nooit op de cover van Fifa21. Die willen tegen Inter, Athletico Madrid of Chelsea voetballen. Het heeft allemaal te maken met exposure, en Nederland is gewoon te klein voor dit soort structurele fratsen. Dat is iets wat we gewoon zullen moeten accepteren.
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ben het er half mee eens. Als je Ziyech geen hoog salaris had geboden was die zeker weg. Goede spelers moet je behouden en dat is Ziyech. Geld hebben we zat dus daar ligt het probleem niet. Als je Neres en Ziyech geen salarisverhoging geeft zijn ze beiden weg en wie heb je dan als vervanger? Dan waren we waarschijnlijk al op ons bek gegaan tegen Paok. Het klopt dat het elftal op dit moment niet draait en we hoeven ook niet te verwachten dat het weer zo goed zal zijn als vorig jaar maar beter als gisteren moet zeker kunnen. Ik acht nog steeds een plek in de achtste finale van de CL mogelijk maar dan moet er wel nog heel wat verbeterd worden want met het voetbal van gisteren haal je de CL niet eens. Vind het nu wel tijd om Alvarez in te passen naast Blind als CVs, Veltman rechtsachter en Martinez een linie naar voren. Eventueel Ziyech op het middenveld maar wie gaat er dan linksbuiten spelen? Promes? Dan moet Marin eruit maar die heeft tijd nodig om zich aan te passen en kan echt wel voetballen. Probleem is dat ie tot nu toe echt drie keer niks is en je kan die gozer ook niet maanden laten staan terwijl die niks presteert. Zal maximaal eind september echt wel moeten laten zien dat ie er staat. Mazraoui en Marin zijn op dit moment de grote vraagtekens of ze wel of geen basisspeler moeten blijven. Veltman zou ik sowieso op rechtsback zetten en Blind moet echt een linie naar achter.
+1/-0

11 maanden geleden
Wat ik vind van dit nieuws? Dat deze website het ECHTE nieuws niet noemt: een wanprestatie! Iedereen is even van het padje, inclusief de coach (te laat wisselen). Uitzondering is Onana. Situatie lijkt op januari van dit jaar. Harder werken en meer scherpte nodig. Wat doen Dest en Schuurs fout dat ze er niet instaan?

Van de aankopen doet alleen Martinez het goed. Anderen kosten 12 miljoen en meer, brengen (nog) niets extra. Een fysieke middenvelder die ballen kan afpakken en kan voetballen, dat heeft Ajax nodig. Een beest. Type Davids. Of iemand die het op techniek en spelinzicht kan, zoals Frenkie. Maar die hebben we te makkelijk laten gaan :\(
+2/-1

 
11 maanden geleden
Ik vond Dest gister helemaal niet goed spelen en Schuurs is voorlopig ook nog te licht. Niet dat de verdediging nu zo goed staat maar deze twee zou ik voorlopig nog geen basis zetten. Ben benieuwd naar Alvarez, die hebben we nu wel nodig. Wat betreft een type Davids voor het middenveld of een nieuwe de Jong, ik zeg doen :-)
+1/-0

 
11 maanden geleden
Schuurs te licht? Die jongen is sinds vorig seizoen 7 kilo aangekomen.
+5/-1

 
11 maanden geleden
Hoe weet je dat? Heb je hem in de slaapkamer gezien zonder kleren? Viespeuk dat je bent
+1/-2

 
11 maanden geleden
Dest is nog niet van CL niveau. Veel te onstuimig.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ok, na een nachtje slapen hier een genuanceerde analyse a la Don Vito... lekker lang... ;-)

Ik snap dat Ten Hag in de wedstrijd van het jaar achterin geen onervaren spelers (Schuurs, Dest) en spelers die te weinig ritme hebben (Alvarez) wil opstellen. En dat het middenveld nog te weinig brengt, waardoor bij Blind daar neer moet zetten.

Maar de afgelopen weken wezen ook uit dat Veltman een brokkenpiloot is, ondanks zijn ervaring, en eigenlijk alleen als rechtsback relatief weinig kwaad kan. In het centrum is echt uit den boze. Voor Mazraoui geldt dat hij zowel einde vorig seizoen als begin dit seizoen op 6 zich geen raad weet met de ruimte om zich heen. Zowel technisch komt hij tekort (te lage handelingssnelheid), fysiek (te licht, iedereen blaast hem omver) en tactisch (hij heeft geen idee waar hij moet lopen). Dus ook hij kan alleen op rechtsback.

Wil je zekerheid achterin en je wilt geen Alvarez/Schuurs opstellen, dan moet je toch kiezen voor Blind naast Martinez. Dat geeft rust, waarmee ook de backs rust in hun spel krijgen.

Alvarez heeft al aangegeven dat zijn favoriete positie op het middenveld is, dus die kan mooi op 6 beginnen. Marin heeft echt wel potentie, maar die jongen wordt nu voor de leeuwen gegooid en heeft veel last van zenuwen. Daar heb je dus een ervaren stand-in nodig. Dat was Schone.

Misschien moeten we daar nog iemand halen, als we ons kwalificeren voor het miljoenenbal. Propper bijvoorbeeld. Of Van de Beek meer naar achteren laten spelen, dat kan ook nog, als je bijvoorbeeld ruimte wil maken voor een echte spits, zodat 1 van de aanvallers naar het middenveld kan schuiven.

Dus met de kennis van nu zou ik volgende week zo spelen: Onana; Veltman, Blind, Martinez, Tagliafico; Alvarez, Van de Beek, Tadic; Neres, Huntelaar, Ziyech.

Kom maar op met die plusjes... haha... fijne dag allemaal!
+5/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik moet me wat beter inlezen: https://www.youtube.com/watch?v=jr4F9aVZNN8!link Alvarez moet er nu echt in.

Blind linkshalf (laat te vaak zijn speler lopen om verdedigende rol te spelen), Donny meer naar achteren. Dus Onana - Veltman/Schuurs?/Martinez/Nico Donny/Alvarez/Blind Ziyech/Tadic/Neres (of Huntelaar, want Neres heeft ook weinig "bite"momenteel).

?
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Genuanceerd is meestal het beste ;)

Ik ben het wel met je eens. Appoel gaat weer de bus parkeren en wachten op een counter.

mijn opstelling volgende week ( natuurlijk zie ik de trainingen niet etc en hoe spelers zich gedragen en met elkaar werken)

Onana;

Veltman, Alvarez - Blind, Tagliafico;
Van de Beek, Martinez,
Zyech
Tadic Huntelaar, Neres


----------------------------

Waarom?

Veltman is ongeschikt in het centrum. Rechtback minste schade. Eigenlijk bizar dat hij als nog in de basis staat.

Huntelaar verdient een kans tegen deze busparkerende club.

En als je met hem speelt, moet er voorzetten komen van de zijkanten.
En Zyech achter hem kan hem bedienen met een steekpasje.

Beek op middenveld met Martinez voor meer stabiliteit en balans. Alvarez slot op de deur en Blind kan in balbezit doorsluiten in het middenveld met Beek en Martinez.

Martinez is soort van Davids achtige speler en kan mooi op het middenveld verdedigen, vechten en inlopen, pasjes geven. Blind erachter geeft stabiliteit.

Ten Hag durft dit nog niet aan helaas. Maar zo zal ik spelen.

En eerlijk is eerlijk, het resultaat is nu het belangrijkst.

Dat snapt Ten Hag ook dus gaat hij weer de veilige weg kiezen.

Mazraoui kan niet spelen en Marin MOET wissel.
Huntelaar dus meteen in de basis en met de rust 2-0 voorstaan.

Niet Huntelaar pas minuut 73 erin.

Meteen gas erop en 3-0 rusten ( liefst ;)
+3/-0

 
11 maanden geleden
@DuivelsDilemma , een prima opstelling zo. Ik denk dat het idd. zo moet gaan lukken met Tadic achter Huntelaar. Meteen erop knallen dus. En dan wel door blijven gaan en Geen stomme wissels graag.
+1/-0

 
11 maanden geleden
De vraag of Tadic OF Zyech beter op de 10 , of Neres, is op zich niet heel boeiend. Ze kunnen het allemaal.
Neres is wel de enige die je echt de diepte in kan sturen. Misschien wel het beste hij op de linksbuiten zoals tegen Real, Juventus en PSV.
+1/-0

 
11 maanden geleden
...en Bayern.
+2/-0

 
11 maanden geleden
true. En nog een hele bunch.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Bedankt voor alle ideeën en suggesties: top! Het mooiste zou zijn als die vier voorin veel en vaak van positie wisselen, als een zwerm muggen over het veld. En prikken maar, die Cyprioten... Hoewel ik het jammer vind dat we niet gewoon morgen tegen Fortuna spelen, is het ook wel fijn voor Ten Hag dat hij een week lang ongestoord kan trainen met de huidige groep. Het zijn allemaal slimme spelers, op de "usual suspects" na, dus die kunnen veel oppikken in een week tijd. Cause every little thing is gonna be allright...
+2/-0

 
11 maanden geleden
Vraagje, hoe kom je zo bij die nickname?
+1/-0

 
11 maanden geleden
Omdat veel kwesties vaak meer kanten hebben, en ook intuitie en ratio liggen nog wel eens uit elkaar. Zeker in het voetbal. Duivelse dilemma's komen dus vaak voor... ;-)
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Het halve team wordt al afgeschreven en er wordt geschreeuwd om aankopen. Geef het toch ff wat tijd. Ook clubs als Barca(met de Jong) en PSG spelen nog niet goed en hebben punt verlies. We hebben 0-0 gespeeld, dat is inderdaad niet goed. Thuis maar oprollen die ploeg, gaat uiteindelijk met dit soort wedstrijden om het resultaat.
+1/-0

11 maanden geleden
Bij het zien van de opstelling gisteren had ik al een aantal vraagtekens. Ik vind Veltman als CV echt zwaar tekort komen en Mazraoui is al een hele tijd heel erg matig. Bovendien ben ik de wedstrijd tegen Feyenoord (6-2, Mazraoui zakt finaal door het ijs) en PSV (3-1, Mazraoui geeft bijna het kampioenschap cadeau aan PSV) niet vergeten. Ik vind hem de laatste 6 maanden echt heel erg matig.

Waarom worden Schuurs en/of Alvarez niet opgesteld? Wat mij betreft zijn dat 2 versterkingen t.o.v. de opstelling van gisterenavond.

Wat betreft de wedstrijd:

APOEL zeer zwak, als dit de kampioen is van Cyprus dan wil ik niet weten hoe zwak de overige Cypriotische clubs zijn. Het viel mij daarom echt énorm tegen dat Ajax hier niet gewoon met een ruime overwinning van het veld is gestapt. Als het eerste kwartier kon worden doorgezet was dit zeker mogelijk, echter werd het spel slordiger en slordiger zonder dat de trainer ingrijpt. De rode kaart zag iedereen al aankomen en had voorkomen kunnen (moeten) worden. Desondanks toch een voordeeltje dat Mazraoui niet mee doet in Amsterdam, dat is wat mij betreft echt een zwakke schakel in dit team. Gisteren was bijna iedereen matig en al met al is 0-0 een uitslag waarmee je het karwei in Amsterdam kan afmaken.

Ajax gaat 100% door naar de groepsfase CL, maar het spel moet echt beter worden. Met dit spel ga je op je bek in de CL en binnenkort bij PSV. Ik hoop dat dit even een dipje was en dat we vanaf nu weer de stijgende lijn gaan pakken! Ajax-APOEL wordt 3-0 of 4-1.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Apppoel is een team wat Feyenoord en Psv aan de kant schuift @ met hun mee kan. Op basis van wilskracht , compactheid en teamspirit. Ajax moet heel goed opletten.
Zie Nice en Rosenborg. Kopje erbij houden en 100% geven. Als het team 100 % geeft en iedereen zijn normale niveau haalt win je.

Weer een nieuw examen voor Ten Hag. Als hij nu weer de CL haalt is het een topcoach. Vind ik in ieder geval gezien de context en verlies van 3 spelers en de druk, prestaties van vorig seizoen en nauwelijks voorbereiding met je spelers om een team te smeden. Ten Hag is in het seizoen aan het zoeken hoe te spelen en hij heeft geen keuze. Heel erg lastig dat, dat zie je ook als je bv Footbalmanager speelt. Die zaken kosten tijd. Van Marin had ik echt meer verwacht.

Maar Marin was niet de enige, veel spelers haalden hun niveau niet.

Overigens heb ik Real - Ajax nog een keer gekeken,
wat me opviel was dat Real de eerste helft veel dominanter was en Ajax heeft a la Madrid weer counters gescoord, maar had net zo goed de eerste helft met 2-2 kunnen gaan rusten. Real had twee keer moeten scoren.

Zo zie je maar weer. En vrije trap van Schone was een lucky.
+1/-0

11 maanden geleden
Ben ik de enigste die het een nadeel vind dat Ajax van het weekend niet speelt?
Ze kunnen nog wel wat wedstrijdritme gebruiken in aanloop na volgende week woensdag heb ik gister wel gezien, wat was dat slecht zeg.
Fortuna thuis op zaterdagavond 4 dagen voor Apoel waar gaat dit over om deze eruit te halen?
De enigste week vrij straks van het najaar tussen alle hopelijk CL wedstrijden in kan je nu gaan inhalen, volgens mij kan je dan een week rust veel beter gebruiken dan nu.
+6/-0

 
11 maanden geleden
Ben ook met je eens ik zie het nut ook niet waarom er Zaterdagavond niet gespeeld kan worden!
Ik ben er ook mee eens dat er niet zoveel geschovent moet worden, zo komen er ook geen automatismes in.
Blind moet gewoon naar achter,samen met Alvares/Schuurs ,Veltman,Nico en daarvoor Martinesem strakker op het middenveld (dus niet constant met de punt naar voren) : Donny ,eerst de verdediging em middenveld stabiliseren.Noussair zou je misschien nog als rechtsmid kunnen gebruiken, maar je moet wel iets doen met die jongen, nu is het niet om aan te zien!
+3/-0

11 maanden geleden
Veltman voor het Nederlands elftal.
Kan het nog gekker ?
Ajax slechter als APOEL.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Cyprus is ook niet verkeerd. Kijk uit hoor.
+1/-0

11 maanden geleden
Ja, da's logisch! Maar hoe zit het met die overige zes gele kaarten, worden die kwijt gescholden bij kwalificatie of niet?
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Onderaan in het artikel: " Bij het ingaan van de groepsfase vervallen alle openstaande gele kaarten, maar schorsingen tellen dan nog wel."
+1/-0

reactie verwijderd


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

basale blanke dorp eeg fier grondwet illegaal illegalen koen levensbehoeften luigitentorioabc marxisme moslims nederland nietrechtsnietlinks onderdak ongedocumenteerden opvang overheid potter procedure rechtsbijstand regeringsbeleid renemar toegang uitzetten verdrag voedsel vreemdelingen zorg