Transparent
Inloggen
Sluiten

Ernie Brandts: 'Lisandro Martinez heeft zich in rap tempo aangepast'

19 augustus 2019 02:14

Lisandro Martinez heeft op De Telegraaf-rapporteur Ernie Brandts veel indruk weten te maken in zijn eerste weken in Amsterdam. "Hij houdt zich goed staande en heeft zich in rap tempo aangepast aan de manier van voetballen in Nederland", aldus Brandts, die de Argentijn een 7 gaf voor zijn wedstrijd tegen VVV. "Zijn verdedigende kwaliteiten zijn op basis van deze wedstrijd moeilijk te beoordelen. In Limburg is Ajax immers nauwelijks in de problemen gekomen en had de ploeg weinig te duchten van het ultradefensieve VVV. Wel zie je dat die jongen het Zuid-Amerikaanse gif in zich heeft. Hij is nooit bang voor een tegenstander en schuwt de duels niet. Tagliafico heeft dat venijn ook."

Volgens de voormalig international kan Martinez over een paar weken pas echt goed beoordeeld worden. "Mijn eerste indruk van hem is goed, maar de echte test volgt natuurlijk wanneer Ajax straks zware Europese wedstrijden speelt en tijdens Nederlandse topduels. Dan moet hij zijn verdedigende kwaliteiten meer aanspreken", zo geeft hij aan. "Hoe ik Martinez zou omschrijven? Hij is niet echt een killer, zoals bijvoorbeeld Jaap Stam. Maar hij heeft wel een enorme drive, is fel en kletst er vol in. Bovendien wint hij bijna al zijn kopduels hoewel hij vrij klein is. Dat komt door zijn uitstekende timing."

De beste speler op het veld was volgens Brandts aanvoerder Dusan Tadic. "Op de momenten dat het nodig is neemt hij zijn verantwoordelijkheid", zegt hij daarover. "Dat doet hij door penalty’s op te eisen en de ploeg bij de hand te nemen als het even minder loopt. Tadic voetbalt zo makkelijk. Hij is altijd aanspeelbaar, legt veel energie in zijn spel en zet direct druk op de tegenstander. Bovendien scoort hij veelvuldig."


Discussieer mee op de forums


Tags

brandts martinez ernie rap tadic vvv aanspeelbaar duchten killer kletst nederland omschrijven rapporteur schuwt stam tagliafico telegraaf timing ultradefensieve venijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aarde acteert antony beademen blind bloedvatafwijkingen corona deeltje dest dwtk einstein fier flut heelal koen lichtsnelheid luigitentorioabc martinez natuurkunde ontsnappingsenergie potter racisme tadic theorie tijdreizen vergelijkingen vertonghen werkelijkheid ziyech zzp