Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft het vaak lastig in Venlo, won slechts helft van de duels

16 augustus 2019 13:05

Ajax gaat zaterdagavond op bezoek bij VVV-Venlo. De Limburgers staan na twee wedstrijden op de tiende plaats na twee doelpuntrijke wedstrijden. Het seizoen werd geopend met een 3-1 overwinning tegen promovendus RKC, terwijl afgelopen week promovendus Sparta met 4-1 veel te sterk was.

Voor Ajax zal het de 23ste keer worden dat het voor de Eredivisie zal afreizen naar Venlo. 11 keer werd er tot nu toe gewonnen, 6 keer eindigde het duel in een gelijkspel en Ajax verloor 5 edities. De grootste overwinning die Ajax ooit behaalde in Venlo was 0-4. Dat lukte de ploeg zowel in het seizoen 1991/1992 als in 2009/2010. Afgelopen seizoen werd vlak voor tijd met 0-1 gewonnen dankzij een strafschop van Dusan Tadic. Na het duel werd er echter vooral gesproken over de VAR. Een doelpunt van VVV werd afgekeurd na tussenkomst van de videoarbiter, terwijl de strafschop die Ajax kreeg ook pas werd gegeven toen scheidsrechter Kevin Blom naar de zijkant werd geroepen. In beide gevallen greep de VAR echter volkomen terecht in.

De selectie van VVV kent één speler met een verleden bij Ajax. Damian van Bruggen speelde vijf jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Ondanks dat hij twee keer op de bank zat bij het eerste elftal, speelde hij nooit een officiële wedstrijd voor de A-selectie. Wel speelde hij 60 wedstrijden voor Jong Ajax.


Tags

venlo vvv promovendus strafschop var afgekeurd afreizen blom bruggen damian doelpuntrijke dusan edities eredivisie geroepen gevallen greep jeugdopleiding jong kevin limburgers rkc scheidsrechter sparta tadic tussenkomst videoarbiter volkomen zijkant

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws