Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ik heb er vertrouwen in dat Kasper Dolberg het kan'

23 juli 2019 09:31 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Ik heb er vertrouwen in dat Kasper Dolberg het kan"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Erik ten Hag aan komend seizoen veel te verwachten van Kasper Dolberg. "Zolang ik bij Ajax ben, is Kasper nooit fit geweest", aldus Ten Hag. "Op de dag dat ik tekende, anderhalf jaar geleden, kreeg ik het bericht dat hij een gecompliceerde breuk in zijn voet had. Toen ging hij na het seizoen naar het WK en kwam hij met een blessure terug. Eigenlijk is hij anderhalf jaar nooit fit geweest. Nu kan hij voor het eerst weer een hele voorbereiding draaien. Het is nu het vierde jaar dat hij kernspeler is en dat is met vallen en opstaan gegaan.

Ten Hag gaat verder: "Dit is wel het moment, als je zulke exceptionele talenten hebt, om dat wekelijks te tonen. Als ik zie hoe hij daarmee bezig is deze weken, dan is dat goed. Die houding moet hij dagelijks hebben. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat kan, maar hij zal het zelf moeten bewijzen."


Discussieer mee op de forums


Tags

hag kasper dolberg exceptionele gecompliceerde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Nogmaals, een spits in het 4-3-3, elke spits, die speelt in een dominant elftal op de zijde van de tegenstander heeft ook voorzetten nodig van de zijkant van de buitens, iets wat ik soms mis bij Ten Hag, Bosz, Frank de Boer. Die vaak spelers met hun verkeerde been op de zijkanten zetten. Meestal! is dit niet rendabel. Het kan wel als je bv met Neres links speelt en Zyech rechts omdat je dan wel de linkervoorzet heb en de superballen van Zyech. Maar let maar eens op als Dolberg speelt hoeveel 'aangespeelde' assists krijgt in een wedstrijd.
Verbaasd me dat zoveel zogenaamde experts dit te weinig benadrukken. In ons systeem staat de spits vaak omgringd door 2, 3 of vier verdedigers. Daarom scoren vaak de inlopende mensen in dit systeem, Donny, Neres, Zyech, Tadic. En soms de spits. Vaak is de spits een soort van afleider voor de anderen. Zelden zie ik echt goede voorzetten voor de spits in de 16 van de zijkant. Dit is al jaren een manco omdat we steeds gasten op de buitens hebben die draaien naar hun andere been of laag het centrum in spelen of niet als rechtsbuiten met rechts een voorzet geven in de 16. Meestal zijn dit de backs van Ajax die niet vaak de beste trap techniek hebben. Ten Hag moet hier aan gaan werken, ook tactisch. Younes, Traore, Neres, Zyech, Tadic zijn spelers die zelden de achterlijn halen en dan een goede voorzet in eens geven verassend, zoals we kennen van Finidi, Overmars, Van der Meyde of uit stand bij Beckham. Wil je een spits meer laten renderen in dit systeem dan zal je daar meer de focus op moeten leggen anders vernietig je een spits. We spelen zelden countervoetbal namelijk en we spelen geen 4-4-2 dus hij is vaak alleen. Wil je Dolberg laten slagen moet de man ook weer 10 goede ballen ( voorzetten) gaan krijgen per wedstrijd waar hij op kan lopen. Bij Younes viel me ook op dat Dolberg nooit bijna wist wanneer de voorzet nou kwam. Super irritant als spits. Om gek van te worden. Heb je weinig aan. Men moet ook in hem gaan geloven, in Kesper. Ik ben bang dat de selectie meer heeft met Klaas Jan. Zij gunnen hem het misschien meer? Klaas Jan is nou eenmaal charismatischer en een prater een winnaar en heeft EK's WK's, en bij Milaan, Schalke en Real gespeeld. Dit jaar wordt Kesper zijn examen. Moge het team hem gaan helpen, want Kesper heeft de toekomst niet Klaas Jan. De aanwezigheid van Poulsen kan gaan helpen.
+6/-1

 
1 jaar geleden
In principe juist. Wat mij betreft wel met de kanttekening dat de arbeidsethos van Dolberg ook niet de beste is. Ik moet wel zeggen dat het erop lijkt dat hij dit seizoen meer arbeid verzet. Ook opvallend is dat Huntelaar daar vorig seizoen toch minder last van had. Dolberg heeft imo onmiskenbaar meer talent en toekomst maar het gaat natuurlijk ook om het heden.
Als Huntelaar speelt gebeurt er wat, al is het maar door zijn onvermoeibaar jagen. Ik zie meer toekomst in Traoré dan in Dolberg.
Wat de speelstijl betreft begrijp ik ook niet waarom het tegenwoordig mode is buitenspelers met het "verkeerde" been op de vleugel spelen.
Dat kan een wapen zijn zoals Robben bij Bayern had. Maar daar kwam de RB steevast overheen gedenderd waardoor de LB van de tegenstander moest kiezen. Robben had vrijwel altijd 2 opties. Dat is moeilijk te bespelen. Nu denk ik dat we met Dest (als RB)en Taglaifico/Martinez (als LB) backs hebben die dat tzt ook kunnen opbrengen.
Ten Hag zou Promes naar rechts kunnen halen als Ziyech niet speelt.
Het meest ideale is natuurlijk als een vleugelspeler zowel buitenom als binnendoor kan.
+1/-0

1 jaar geleden
Hij kan voetballen. Ik mis alleen het gif alla Huntelaar.
+3/-0

1 jaar geleden
In tegenstelling tot velen vond ik Dolberg toch vaak goed spelen.

Verder verwoordt Don Vito het prima.
+2/-0

1 jaar geleden
Helemaal eens met DonVito.
+2/-0

1 jaar geleden
Dan is Dolberg niet de type spits voor Ajax,kan niet echt uit de voeten als het druk wordt om hem heen en dat gaat het hele seizoen worden, de wedstrijden dat Ajax onder druk komt te staan, als hij meer ruimte krijgt komt hij wel uit de voeten en dat is sporadisch, vindt het ook niet eerlijk om hem hiervoor op de bank te zetten.
Je kan niet weer een heel jaar hopen en vertrouwen hebben dat Dolberg het wel doet, we hebben een spits nodig die ook in de kleine ruimte goed is,Huntelaar is eigenlijk wel zo een type spits maar mist ook nog te vaak, wat mij betreft is de selectie piekfijn in orde, er lopen super talenten rond ,alleen een goede spits erbij ,met Traore en Huntelaar (als pinch hitter)en ik zie uit naar het komende seizoen,Even een grote compliment geven over Dest,wat is dat een goede speler en wat een vechter, die jongen gelijk een super lang contract geven, wordt echt een hele grote!!
+1/-0

1 jaar geleden
Pijnlijk als het telkens bevestigd moet worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Donvito een perfecte analyse.
Hetzelfde met Van Nistelrooij, Van Persie in het Nederlands elftal.
Daar rendeerden zij ook niet terwijl ze bij Arsenal, Manchester United etc. aan de lopende band scoorden.
Iedereen verwonderde zich daarover. Het heeft gewoon met de manier van spelen te maken.
Vroeger was het ontdenkbaar dat een Ajaxspits niet bij de topdrie van de topscoorders stond aan het eind van de Nederlandse competitie.
Echt goed aanvallend spel door het hele team wordt pas echt goed aangegeven als de aanvallers en in iets mindere mate de aanvallende middenvelders de doelpunten maken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dank fen! Het is best logisch allemaal zou Johan zeggen. Het is geen moeilijke wiskunde.
+1/-0

1 jaar geleden
Don vito, heel juist geanalyseerd, en ook Renemar uitstekende anslyse. Dus mannen???? Dolberg geen typische Ajax spits dus...??
+2/-1

 
1 jaar geleden
Het is wel gek dat we Huntelaar wél als een typische Ajax spits bestempelen en Dolberg niet. Want volgens mij vinden we met zn allen ook dat er bij een typische Ajax spits technische vaardigheden horen (zoals bv van Basten, Kluivert en Bergkamp). Ik betrap Huntelaar nou niet bepaald op bovengemiddelde technische vaardigheden. Dus als we het hebben over kunnen voetballen in kleine ruimtes gaat mijn voorkeur 10x meer uit naar Dolberg dan naar Huntelaar.

Daarnaast, afgezien van het wereldseizoen vorig jaar, bestaat de voorhoude toch voornamelijk uit eigen bv'tjes. Met uitzondering Tadic. Maar Neres en Ziyech zijn toch vooral bezig met hun eigen schijnwerper. Dolberg heeft daar last van, het is van nature een introverte jongen. Huntelaar scheld ze de tyfus.

Maar als we het hebben over een 'typische' Ajax spits gaat mijn voorkeur echt uit naar Dolberg. De oplossing van het probleem rondom Dolberg zit hem veel meer in de mentaliteit van de spelers rondom hem heen dan in de kwaliteiten van Dolberg zelf.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Vandaag heeft kesper weer een goede stap gezet naar zijn oude vorm. Hij scoort een zeer belangrijke goal. Bijna twee goals. Hij heeft het vertrouwen teruggegeven aan Ten Hag. Ten Hag gaat hem nu meer vertrouwen blijven geven. Logisch. DOlberg in topvorm is beter dan Klaas Jan (nu). Nogmaals, men moet hem wel goed blijven aanspelen. Kesper moet per wedstrijd 10 assistst krijgen, voorzetten, steekpasses etc en hij zal veel meer gaan scoren. Het team is mede verantwoordelijk voor zijn prestaties. De Kesper van zijn eerste zijn seizoen, was europese top..dat kan hij dus. Denk, aan Lyon thuis, uit. Kesper in vorm is dodelijk. Kesper we gunnen je het. Tadic, Neres dus links en Promes of Zyech rechts is het beste voor hem. Kluivert en Bergkamp, Kanu etc waren ook afhankelijk van de voorzetten, assists van anderen. Alleen, Cruijff, Van Basten, Luis Suarez en Zlatan konden het soms gewoon zelf.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.048 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

alonso antistoffen bayern blijvende blind cavani dembele donvito fier gerald gotze iniesta jeroene juventus koen laudrup luigitentorioabc overmars perse potter promes renemar robben schuurs silva suarez tadic uitstraling vanenburg ziyech