Transparent
Inloggen
Sluiten

'Familie Abdelhak Nouri neemt juridische stappen bij uitblijven schadevergoeding'

9 juli 2019 00:19 - Nieuwsuur
Foto: Pro Shots

"Familie Abdelhak Nouri neemt juridische stappen bij uitblijven schadevergoeding"; image source: Pro Shots

Indien Ajax binnen een half jaar niet met een schadevergoeding komt richting de familie van Abdelhak Nouri zal de familie juridische stappen gaan nemen. Dat gaf advocaat John Beer aan in gesprek met Nieuwsuur. "De gesprekken over een vergoeding lopen niet makkelijk", aldus Beer. "Je kunt registeren dat er niet heel erg ruimhartig tegenover de familie wordt gehandeld. Op een gegeven moment zullen we naar de rechter of arbitragecommissie moeten gaan."

De medische situatie van Nouri is volgens de advocaat onveranderd. "Als je iemand niet reanimeert terwijl hij een hartstilstand heeft, bereikt het zuurstofrijke bloed de hersenen niet. Als dat een tijd duurt, sterven de hersencellen af en die groeien niet meer bij. De neurologische situatie blijft gelijk", zegt hij daarover.

Beer gaat verder: "Hij is zich bewust van zijn situatie, denk ik. De familie is daarvan overtuigd. Een gesprek is niet mogelijk, maar de indruk is dat hij echt gevangen is in een lichaam dat hem het volstrekt onmogelijk maakt om naar buiten toe op een normale manier te communiceren. Hij kan het ook niet duidelijk maken. Dat moet vreselijk zijn."

Meer op Nieuwsuur


Tags

nouri schadevergoeding advocaat uitblijven arbitragecommissie bloed communiceren hartstilstand hersencellen hersenen neurologische nieuwsuur onveranderd reanimeert rechter registeren ruimhartig zuurstofrijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik hoop dat beide partijen dit op een hele nette manier afhandelen.. Dit soort zaken publiekelijk maken op of rond een dag dat het zo gevoelig ligt vind ik niet zo netjes. Verder wens ik iedereen nog steeds veel sterkte toe, want ook bij mezelf merk ik dat het me nog steeds flink aangrijpt als ik denk aan die dag dat het gebeurde of als ik de naam Nouri waar dan ook langs zie komen, dus voor de naasten van die jongen zal het echt verschrikkelijk zijn om er iedere dag weer mee geconfronteerd te worden.
+7/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb stukjes van het interview gezien. Wat een drama is die jongen overkomen,ongekend. Dat Nouri wellicht weet in welke situatie hij zit maar dat zijn lichaam, niets kan, verschrikkelijk. Ik hoop echt dat Ajax en de familie Nouri er uitkomen zonder rechtzaak. Dat verdient de familie niet. Veel wijsheid gewenst in deze moeilijke zaak.
+3/-0

1 jaar geleden
Hoop dat dit gewoon een signaal is om om de tafel te zitten en dit samen te regelen. Publiekelijk en juridisch dit behandelen komt Nouri niet ten goede. Hoop dat ze beiden verstandig zijn. Ik wens ze wijsheid.
+1/-0

1 jaar geleden
Ordinaire geldwolven. Gebruik maken van het drama dat Appie heeft getroffen. Deze "zaak" moet worden afgehandeld als bij ieder ander mens zou gebeuren. Of is het erger omdat hij voetballer was en geen bakker? Natuurlijk is het verschrikkelijk. Wat zou de familie "krijgen" als Appie een gewoon beroep had gehad? Of als het was gebeurd als Appie niet op de club (of op reis met de club) was? Het drama zou net zo erg zijn. Was AJAX ook dan verantwoordelijk? Is AJAX verantwoordelijk voor zijn aandoening? Allemaal onzin.
AJAX mag best wat extra doen. Maar de familie maakt nu gebruik van de media om AJAX onder druk te zetten. Bij AJAX weet men dat ze in de media nooit kunnen winnen. Wat ze ook doen. De gunst van het publiek ligt bij de familie. Ik wordt kotsmisselijk van die gasten. En dan maar het logo kussen als ze in beeld komen. Nooit meer uitnodigen in de Arena.
Ik heb het helemaal gehad met de familie Nouri.
+4/-7

 
1 jaar geleden
En nu maar hopen dat de familie Nouri dit niet leest.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Maakt mij niet uit. Mogen ze van mij gerust lezen. Zo zie ik het.
+1/-4

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee, dan was Ajax niet verantwoordelijk. Ajax is ook niet verantwoordelijk voor zijn hartstilstand (of 'aandoening'), maar wel voor de hulp erna. Of eigenlijk het gebrek aan hulp en/of de verkeerde hulp. Die verantwoordelijkheid heeft Ajax ook genomen.
Ik weet niet precies hoe dat werkt, maar kan me voorstellen dat er bij het vaststellen van een schadevergoeding ook gekeken wordt naar het (verwachte) inkomen, dus dat zal bij een profvoetballer anders liggen dan bij een bakker.

Er zijn in deze situatie alleen maar verliezers, dus moet het gewoon netjes afgehandeld worden. Zo goed als kan. Dat die advocaat hier nu mee naar buiten komt, lijkt in ieder geval aan te geven dat er geen ontwikkelingen zijn, naar mijn mening moet Ajax dit altijd voor zijn. ZIJ zijn degenen die de dialoog aan de gang moeten houden. Ze niet alleen betrokken houden bij de club door ze het podium op te laten komen bij een huldiging, maar ook door de lastigere, financiele kant af te wikkelen. Ik denk dat Ajax een hoop goed, maar hier lijken ze toch steeds net niet adequaat te handelen.
+6/-1

 
1 jaar geleden
Dat is een verzekeringskwestie. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand die arbeidsongeschikt is geworden het salaris krijgt wat hij in de toekomst zou hebben gekregen als de arbeidsongeschiktheid niet had plaatsgevonden. Ik vind niet dat een profvoetballer anders moet worden behandeld dan een bakker of welk ander beroep dan ook.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Ik vraag me af hoe spelers en club zijn verzekerd?! Ajax moet toch beschikken over een avd aanspr verz bedrijven , ?! Daarom mocht ook eerder geen schuld erkent worden! Maar ik kan me niet voorstellen dat er geen verzekering is!? Ook moet er een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn. Kan niet anders!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het gaat er wel om dat Nouri arbeidsongeschikt is geraakt mede door verkeerd medisch handelen van Ajax.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Jij snapt er dus helemaal niets van. En hier laat ik het dan ook bij.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Vergeet jij derhalve voor het gemak even dat de dokter die in dienst was van Ajax gewoon FOUT heeft gehandeld, en dat daardoor dit zo noodlottig is afgelopen?
De beste man had direct volgens de fifa richtlijnen aan reanimatie moeten beginnen. Dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest, behalve dat je natuurlijk ook niet zo maar een hartstilstand krijgt.
Maar, dan was er in elk geval géén zwaar hersenletsel geweest. Dat de familie dat Ajax verwijt is heel logisch allemaal. Als Appie door een of andere dronken klootzak was aangereden en hij ten gevolge daarvan in coma was geraakt was die persoon óók aansprakelijk gesteld. Heeft niks met geldwolven te maken. Een beetje meer respect naar de familie toe zij op zijn plaats zijn.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Waarom respect naar zijn familie? Recht op respect heeft iemand die iets presteert. Wat presteren zij dan? Medeleven ja, net zoals iedereen die zoiets vreselijks meemaakt. Maar respect? Ga toch weg.
Zij gebruiken het drama van Appie voor financieel gewin. Als Appie geen voetballer was geweest had je hier nooit iets over gehoord. En het leven van Appie is niks meer waard dan dat van jou, mij of wie dan ook.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Waarom respect naar zijn familie toe??? Omdat het mensen zijn die respect verdienen om het feit dat zij hun zoon verloren zijn, en daar mee hebben te dealen. JA! Daar zou je best wel eens respect voor mogen opbrengen. Maar ik begrijp het wel hoor. Daarom is er tegenwoordig totaal geen respect meer, nergens voor met zo een waardeloze ikke, ikke, ikke, mentaliteit.
@Renemar Ik heb een diepe afkeer voor jouw zienswijze, en manier waarop jij schijnbaar in elkaar zit. En daar laat ik het maar bij.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je moet terug naar school en het verschil tussen respect en medeleven leren. Ik heb duidelijk gezegd dat ik meeleef met die familie maar dat heeft niks met respect te maken. Blijkbaar ben je niet verder gekomen dan de kleuterschool.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En ik zeg dat ik respect heb voor mensen die een dergelijk kruis moeten dragen.
Medeleven is sowieso vanzelfsprekend.
Dit is zo een kinderachtige reactie van jouw kant, dat ik me afvraag of jij het kleuterschool niveau ooit zúlt ontstijgen.
I rest my case.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Slaat natuurlijk weer nergens. Kleuterschool sloeg op het feit dat jij niet weet wat respect is. Respect is eerbied of waardering. Waarom eerbied of waardering?
Dus jij waardeert het dat de familie dat kruis moet dragen. Of je hebt eerbied daarvoor. Vreemd.
Je zou waardering kunnen hebben als ze anders met het drama zouden omgaan.
En dat heb ik in dit geval juist niet. Ze willen geld zien. Het ongeluk van hun zoon te gelde maken. Er voordeel uit peuteren. Is juist pervers.
Er zijn helaas legio mensen die te maken krijgen met zo'n dramatische gebeurtenis. Niet alleen de familie Nouri. Nog nooit heb ik zoveel ophef gehoord.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Al die situaties zijn niet te vergelijken. Dit was een topsport-situatie, waarbij professionele medische zorg aanwezig moet zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
We weten niet hoe de gesprekken hierover lopen en wie er zichzelf wel of niet reëel opstelt. Hoe langer het loopt, hoe vaker het in de media blijft komen. Elke keer als het in de media komt is dit pijnlijk. Ik kan me moeilijk voorstellen dat Ajax na het nemen van de verantwoordelijkheid en de toezegging om financieel zorg te dragen, nu niet over de brug komt. Waarschijnlijk gaat het gewoon over de voorwaarden en hier mag Ajax best rationeel zijn, ze hoeven natuurlijk niet nu ineens dan ook maar alles op tafel te leggen wat er gevraagd wordt.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik wens iedereen die betrokken is bij deze verschrikkelijke situatie wijsheid toe. Shalom
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als dit om een miljoentje meer of minder had gegaan dan was het al lang opgelost door Ajax.
Dit verhaal schaadt Ajax enorm omdat de hele opinie schande spreekt over het stinkrijke en harteloze Ajax maar dat is emotie van de buitenwereld dat je toch uit moet schakelen hoe vervelend het ook is.
Het gaat namelijk niet meer over Nouri maar over advocatenkantoren en nabestaande die hier gewoon zoveel mogelijk geld aan willen verdienen.
Die jongen zelf heeft hier helemaal niks aan.
In een interview in de Volkskrant zegt zijn advocaat dat ze inzetten op tientallen miljoenen omdat Nouri de top had kunnen bereiken waar salarissen in omgaan van honderdduizenden euro`s per week.
Als Ajax ja en amen knikt en overal mee instemt dat kleden ze Ajax tot de laatste cent uit tot een straatarme club.
Al geef je ze 250 miljoen, het leed Nouri zal altijd blijven bestaan en gaat nooit meer weg.
Maar kijk er niet vanop dat ze dit bedrag in een rechtszaak die er zeker gaat komen gewoon gaan eisen.
In de basis blijft het een ongeluk, bij een ongeluk gaat altijd een fout vooraf maar dat doet niemand expres of bewust.
Ik vind dat het daarom redelijk moet blijven wat de opinie ook zegt.
+2/-1

1 jaar geleden
Waarom moet dit via de media worden gespeeld? Ajax heeft al gezegd dat ze volledig verantwoordelijk zijn, dus dat punt is gemaakt. Ook hebben ze hun medische staf herzien om toekomstige situaties te voorkomen c.q. beter af te kunnen handelen. En de titel van vorig jaar is inclusief huldiging een eerbetoon geweest aan Appie, om warmte en meeleven te tonen. Verantwoordelijkheid nemen betekent echter niet dat je in redelijkheid alles wat onredelijk is zomaar moet accepteren. Laten we hopen dat wijsheid en redelijkheid elkaar gaan vinden. Mediastilte hoort daar simpelweg bij.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Klopt.. En dat laatste.. precies 2 jaar na wat er gebeurt is zo naar buiten brengen vind ik gewoon smakeloos en schandalig. Verder wil ik als buitenstaander niet al teveel over oordelen. Hopelijk komen alle partijen er op een nette manier uit, want dit verdient Nouri niet.
+1/-1

1 jaar geleden
Ik vraag me af hoeveel schadevergoeding mijn vrouw krijgt wanneer ik wat later dan gewenst gereanimeerd word op de werkvloer. Ik denk dat ze helemaal nergens aanspraak op krijgt, behalve dan dat mijn hypotheekdeel verzekerd is en ze allicht vanaf haar 70e nog wat pensioen van mij ontvangt (tegen die tijd is er vast nog maar aan habbekrats over). Oh, en geloof me maar wanneer ik stel dat ik “iets meer” (60/70 uur p/w) werk geleverd heb voor mijn baas dan in deze situatie het geval is. Klote wat er is gebeurd, voor iedereen, maar ik vat deze “ruimhartig” iets anders op dan de meesten hier denk ik…. Zo van: maak de hele familie maar eens financieel onafhankelijk. Zit ik mis, dan wijt ik dit aan deze heel specifieke woordkeuze.
+3/-3

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Er is een afspraak gemaakt door Ajax met de familie, waarin de toestand van de situatie van Appie in de gaten zal worden gehouden en zo nodig naar behoefte zou worden aangepast. De verzorging en huisvesting van Appie gaat Ajax betalen. De eis van de familie is een schade vergoeding vragen voor de hele situatie, terwijl Ajax terecht alleen Appie van dienst wil zijn.
+1/-0


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aanwezigheid alonso alvarez antistoffen bizot blijvende blind bloedonderzoek cavani dembele donvito fier jeroene koen laudrup luigitentorioabc marin onana overmars potter promes renemar robben schuurs silva suarez tadic thiago verheijen ziyech