Transparent
Inloggen
Sluiten

'De Graafschap - Ajax mogelijk op vrijdagmiddag of zelfs verboden'

17 april 2019 08:58
Foto: Pro Shots

"De Graafschap - Ajax mogelijk op vrijdagmiddag of zelfs verboden"; image source: Pro Shots

Het is nog onzeker wanneer de uitwedstrijd van Ajax tegen De Graafschap gespeeld gaat worden. Dat weet De Gelderlander te melden. De KNVB heeft eerder al bekend gemaakt dat de wedstrijd zou gaan verhuizen naar vrijdag 26 april op moment als Ajax de halve finale van de Champions League zou bereiken. Organisatorisch zorgt dat in Doetinchem echter voor hoofdbrekens en vraagtekens.

In verband met koningsnacht is het de vraag of er voldoende veiligheids- en horecamensen beschikbaar zijn. Mogelijk wordt het duel om die reden al 's middags gespeeld, maar het is ook niet uit te sluiten dat burgemeester Mark Boumans het duel zal verbieden. Waarschijnlijk zal de KNVB woensdag al bekend maken op welk tijdstip de wedstrijd zal worden gespeeld.

Al weken is De Graafschap in gesprek met gemeente, veiligheidsinstanties en de KNVB in gesprek, maar is er nog geen overeenstemming bereikt. "Alle alternatieven die voorbij zijn gekomen, zijn voor ons niet wenselijk", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. "In de middag voetballen is voor ons helemaal geen optie, want dan zijn veel mensen nog aan het werk. Maar als club hebben wij uiteindelijk niets te zeggen. De KNVB bepaalt het programma. Maar de gemeente kan er wel een stokje voor steken."

Het speelschema van Ajax biedt verder geen enkele ruimte om het duel op een andere dag te spelen. Tot en met de laatste speelronde staat er er zowel ieder weekend als ook midweeks een wedstrijd op het programma.


Tags

graafschap knvb gemeente verboden boumans doetinchem gelderlander hans hoofdbrekens horecamensen koningsnacht middag organisatorisch ostendorp speelschema stokje veiligheids veiligheidsinstanties verbieden verhuizen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Zijn nog aardig wat wedstrijden in korte tijd. Laatste speeldag is 12 mei en als Ajax evt in de finale CL komt dan is deze op 1 juni. 3 weken later. Lijkt me niet echt handig. Smeer die competitie dan wat verder uit, net als de andere competities in het buitenland. KNVB is toch ook echt zo'n amateur zooitje.
+2/-1

 
11 maanden geleden
Tuurlijk, dieharddirk, de knvb is een amateurzootje, dat ze niet hebben zien aankomen dat Ajax de halve finale CL zou halen. Al ruim voor aanvang van het seizoen, toen het wedstrijdschema gemaakt moest worden, was toch duidelijk dat die treble wel ging lukken en dat het hele seizoen wel schriftelijk afgedaan had kunnen worden...
+1/-0

 
11 maanden geleden
De KNVB is idd een amateur zooitje dat ze niet zien aankomen dat een nl's team een finale kan halen. Als de competitie 2 weken langer duurt, net als in de rest van Europa, dan zit je niet 3 weken vliegen te vangen voordat je een finale speelt. De finale datum CL en EL is ruim van tevoren bekend, dus kan je prima je speelschema erop aanpassen. Ben bang dat op deze manier een NL's team wel een finale kan halen, maar onmogelijk kan winnen. Hoe gaat Ajax 3 weken in topvorm blijven. Kan Ajax niet meedoen in de nacompetitie ????
+1/-0

 
11 maanden geleden
Ben het met je eens, maar het probleem zit hem in de nacompetitie. Daar doen heel veel ploegen aan mee. Daarnaast heb je de bekerfinale nog, die moet voor de laatste competitieronde ivm de play off voor Europees voetbal. Als Ajax de beker wint, hoeft de nr 4 niet te spelen. De ellende is dat de knvb er geen rekening mee houdt dat een Nederlandse club zo ver komt in Europa, ze gaan er van uit dat je kan overwinteren, maar that’s it. Mocht de wedstrijd van Ajax op 1 mei zijn, laat dan in godsnaam die competitiewedstrijd staan. Dan speel je maar zo-wo-za-di. Dan is alleen de bekerfinale nog een struikelblok ivm de rustperiode tussen 2 wedstrijden. Die moet dan naar zaterdag 4 mei. Ik geef toe, niet ideaal, maar het is niet anders.
+1/-0

11 maanden geleden
Eigenlijk best leuk wat er gaande is in het Nederlandse voetbal land, en als ik van de KNVB zou zijn dat had ik Ajax een brief gestuurd met de mededeling "Ajax wat flikt je ons nou" De Graafschap -Ajax is voor psv de belangrijkste wedstrijd van het jaar geworden.
+1/-0

11 maanden geleden
Ajax zet het complete Nederlandse voetbal op de kaart. Kijk alleen al hoeveel punten Ajax heeft weten te halen voor Nederland, dat alles daar voor moet wijken is meer dan terecht. Ze zorgen maar dat ze het regelen bij de KNVB. Of bij de Uefa vragen of ze de halve finale willen verschuiven omdat het de 26e niet uit komt voor de graafschap...wie ?? De graafschap :) :)
+1/-0

11 maanden geleden
De bekerfinalene wordt ook zo'n probleem. Gelukkig is het tegen Willem 2 mochten we die door omstandigheden laten lopen. Gun het ze wel als ze PSV verslaan :o)
+2/-0

11 maanden geleden
Het zit dus iets anders... De KNVB moet botweg het schema omgooien, UEFA regels.. Twee 'lege' dagen voor een Europese wedstrijd in de kalender, punt. Dus laat Ajax dan gewoon De Graafschap helpen bij de organisatie van de wedstrijd, trek een blik security en horeca-personeel open, regel extra politie-inzet, wat dan ook. Kost een keer een paar ton maar dat moet kunnen, met bijna 100 miljoen inkomsten uit de CL dit seizoen. Zie het als bijkomende kosten van het enorme succes. Niet lullig doen, Graafschap uit naar zaterdag of vrijdag (wat ook maar kan i.v.m. Koningsdag en -nacht) en Spurs op 30 uit en 8 thuis. Kan de bekerfinale ook gewoon op 5 mei en de rest van de wedstrijden kan blijven staan. Ajax kan hier niet zoveel aan doen, KNVB evenmin. Dit is een positieve verrassing, waar we samen het beste van moeten maken..
+1/-0

Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez babel beek blind burzlew centrumverdedigers dwtk eiting element fier finidi frustreren gejank george getafe hag heracles jeroene jong koen luigitentorioabc oliedomme quido renemar schone schuurs valencia varela veltman ziyech