Transparent
Inloggen
Sluiten

Siem de Jong: 'In de zomer bespreken we wat mijn rol kan zijn bij Ajax'

7 februari 2019 11:44 - Elf Voetbal

Dit seizoen speelt Siem de Jong op huurbasis voor Sydney FC. In gesprek met Elf Voetbal geeft hij aan nog niet te weten of hij komend seizoen weer terugkeert bij Ajax. "Mijn ambitie blijft om weer basisspeler te worden bij Ajax, maar ik ben reëel. Er lopen nu veel goede spelers rond bij Ajax en het is niet voor niets dat Frenkie de Jong naar FC Barcelona gaat en veel Europese topclubs worden genoemd bij spelers als Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech", aldus De Jong. "Het is voor mij interessant om te zien wat er op de transfermarkt gaat gebeuren. Wanneer Ajax veel geld voor een aantal spelers krijgt, zullen ze dat ook weer voor een deel investeren in nieuwe spelers. We gaan in de zomer bespreken wat mijn rol kan zijn bij Ajax. Ik ben niet iemand die zomaar opgeeft, ook omdat Ajax mijn club is en blijft."

De Jong gaat verder: "Ik heb er veel bijzondere herinneringen liggen. 15 mei 2011 tegen FC Twente blijft mij altijd bij: scoren in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente en die derde ster veroveren. Met een aantal jongens uit die ploeg heb ik nog steeds contact. Daley Blind is een goede vriend geworden, net als Jan Vertonghen. Ik spreek hem nu alleen iets minder vaak. Ook door het tijdsverschil. Misschien keert Jan ooit terug naar Amsterdam en spreken we elkaar weer vaker. Iedereen zit toch in zijn eigen flow in de voetbalwereld."

Voor de middenvelder is het vanwege het tijdsverschil wel lastig om wedstrijden van Ajax te volgen. "Als een Champions Leaguewedstrijd om zeven uur ’s avonds begint is het bij ons vijf uur ’s nachts. Als een wedstrijd om negen uur begint, moet ik om zeven uur ’s ochtends klaar zitten. Niet ideaal", zo geeft hij aan. " Maar ik kijk wel samenvattingen en lees de berichten op internet. Ik volg Ajax dus zeker. Mooi om te zien dat ze het zo goed doen in Europa. Ook heel knap. Gezien de loting waren er kansen om door te gaan naar de achtste finales, maar je moet het ook nog maar laten zien tegen grote clubs als Bayern München en Benfica. Ik ben benieuwd hoe Ajax het tegen Real Madrid gaat doen. Ik heb geen spijt dat ik ben weggegaan nu Ajax het zo goed doet in Europa. Ik gun Ajax het beste."

Meer op Elf Voetbal


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
7 maanden geleden
Heel veel blessures gehad helaas.
 
7 maanden geleden
Maar er zijn er meer met blessures and die komen 100% terug, Siem niet... toch iets mentaals volgens mij... Ging er niet echt meer voor.
7 maanden geleden
Beslist niet bij de selectie nemen en veldman ook niet meer die kan alleen maar naar links en rechts en terug spelen. En kans op vele kaarten ook rode DUS NIET MEER BEIDE BIJ DE SELECTIE VOEGEN ZEKER NIET DOEN.
 
7 maanden geleden
Veltman, die laten ze wel gaan denk ik, genoeg jong talent.
7 maanden geleden
Zou het in de spits niet slechter doen dan Dolberg, sterker nog..
 
7 maanden geleden
Hahaha de reactie van de week. Hilarisch. Siem beter dan Dolberg??? Als Dolberg zijn vorm weer vindt, en dat is aanstaande, dan zul je zelf zien dat deze opmerking kant noch wal raakt.
 
7 maanden geleden
Ik denk dat hij het in de Huntelaar rol niet zo slecht zou doen achter Dolberg.
Is geen spits maar scoort heel gemakkelijk en een goede kopper.
 
7 maanden geleden
Als, als..Dolberg loopt er bij als n oud wijf, als hij meedoet spelen we met 10.
Gelukkig zit zn haarbandje wel altijd goed.
Zelf vindt hij dat hij in n flow zit volgens een bericht op Ajax showtime.
Hoe beroerd is t als hij niet in n flow zit ?
 
7 maanden geleden
Dolberg zijn vorm terug vinden? Nog steeds? Is al anderhalf jaar op zoek naar zijn 'vorm'.
Een enorm gehyptte speler die nu een dan eens technisch hoogstandje laat zien met 0,0 rendement. Als die jongen zo extreem getalenteerd is zoals wordt beweerd, waar zijn dan de Engelse en Spaanse topclubs voor hem?
Van mij mag ie op de transferlijst van de zomer.
7 maanden geleden
Een rol bij Ajax ok maar niet in het elftal, kan echt niet. Veel te traag en trage handelingssnelheid, gebrekkige techniek en geen tactisch vermogen voor het huidige systeem. Veel tikkie breed en tikkie terug. Hij is een korte periode belangrijk geweest voor ons in de NL competitie maar zowel Europees als in het NL-elftal minimaal gepresteerd. Aardige vent wel.
7 maanden geleden
Terug komen in vorm en je hebt er een neusje voor de goal bij.HELD! 1 minpunt zijn tussenjaar bij PSV blijf ik vreemd vinden.
 
7 maanden geleden
Ja, maar hij vroeg eerst Ajax! Die lieten hem gaan. Hij kan nog van betekenis zijn voor Ajax. Ik vind Dolberg echt te weinig laten zien. Huntelaar werkt tenminste. Siem kan dat ook nog.denk ik.
moderator 7 maanden geleden
Gewoon opvulling voor de selectie. Heeft ervaring en kan op verschillende posities worden ingebracht.
7 maanden geleden
Ik gun Siem het allerbeste, ik heb ook echt van hem genoten in zijn toptijd, maar dit wordt nu bijna zielig.
7 maanden geleden
Voorop staat dat Siem het beste aan Ajax heeft gegeven, maar niet meer in aanmerking kan komen voor de selectie. Ik wens de directie veel wijsheid toe om Siem te helpen om zijn voetbal loopbaan netjes af te sluiten.

Laatste nieuws