Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax onderuit tegen PSV en verliest koppositie

15 december 2002 14:53

Verslaggever: RvN

Ajax heeft de koppositie in de Eredivisie moeten afstaan aan PSV. In een rechtstreeks duel in de Arena ging Ajax met 2-4 onderuit. Ajax heeft daardoor nu 2 punten achterstand op de Eindhovenaren. Met PSV-Vitesse en Excelsior-Ajax nog voor de boeg hebben de Eindhovenaren nu de beste kans op de herfsttitel. Door de nederlaag in de klassieker is de opmerkelijke situatie ontstaan dat alle drie de topploegen hun thuiswedstrijd tegen een andere topploeg verloren (Ajax tegen PSV, PSV tegen Feyenoord en Feyenoord tegen Ajax).

Ajax begon te voorzichtig aan de wedstrijd en zag een veel scherper PSV. Dat leidde tot een vroeg doelpunt van Arjen Robben. Ajax werd daardoor wakker geschud en schroefde vervolgens het tempo op. De ploeg nam de controle in de wedstrijd over en forceerde de gelijkmaker. Waterreus werkte een afstandschot slecht weg en Zlatan profiteerde op uitstekende wijze. Voor die tijd werd een treffer van Zlatan al ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak na rust was het opnieuw PSV dat scherp begon en via een doelpunt van Kezman weer op voorsprong kwam. 6 minuten later stond Ajax al weer op gelijke hoogte. Van der Meyde troefde Waterreus af op een voorzet van Galasek.

Het juichen voor Ajax duurde slechts kort. Een minuut later stond PSV alweer op voorsprong. Vennegoor of Hesselink hinderde bij een diepe bal naar het zich liet aanzien keeper Stekelenburg maar Bossen besloot in een chaotische situatie de treffer toe te kennen. Ajax vond dat het recht had op een vrije trap. Het nam die bal snel en zag Galasek vervolgens scoren. Bossen zag echter niets fout in de actie van Vennegoor of Hesselink en keurde het doelpunt van de Eindhovenaren goed, 2-3 dus ipv 3-2.

Ajax zette vervolgens nog maar eens aan onder leiding van de felle Zlatan. De Ajax spits was dichtbij de 3-3 maar trof de paal. PSV kon daarna de wedstrijd uitcounteren en deed dat ook. Vennegoor of Hesselink tekende voor de vierde en beslissende treffer.

Ajax kwam vanmiddag in de Arena tekort tegen de Eindhovenaren. In een bizarre wedstrijd waarin het geluk Ajax niet meezat betaalde de ploeg de tol van een zware periode.

[Wedstrijdverslag volgt later op deze site]

Meer op




Tags

hesselink vennegoor zlatan arena bossen feyenoord galasek waterreus afstandschot arjen boeg chaotische eredivisie excelsior forceerde geschud herfsttitel hinderde keurde kezman klassieker meezat meyde robben scherper schroefde stekelenburg tol topploeg topploegen troefde uitcounteren vitesse wakker wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos