Zeer overtuigende 5-0 zege Ajax op NAC

25 augustus 2012 22:38

Ajax heeft zaterdagavond in de Arena een uitstekende zege behaald op NAC. Ajax had geen kind aan de Brabantse tegenstander. De ploeg was met 5-0 veel te sterk. Bij rust was de stand al 3-0 voor Ajax.

Ajax kwam al na twee minuten op voorsprong. Siem de Jong liep simpel door de verdediging van NAC en rondde het vervolgens mooi zelf af. Na elf minuten was het al 2-0. Moisander kon bij een corner in de verre hoek inschieten en daarmee zijn debuut al vroeg luister bijzetten. Ajax bleef daarna voetballen en gaf eigenlijk zo goed als niets weg. Op doelpunten was het wachten tot de 40ste minuut toen publiekslieveling Sana al zijn derde goal maakte in drie wedstrijden.

Na rust ging Ajax vrolijk door. Het was Serero die vrij voor de keeper werd gezet en werkelijk schitterend over de keeper stiftte voor de 4-0. Gedurende de tweede helft nam Ajax wat gas terug en werd de ploeg onzorgvuldiger. Dat bood NAC mogelijkheden, waar de ploeg neit echt zorgvuldig mee omsprong.

In de tweede helft maakte De Boer gebruik van de gelegenheid om Boerrigter weer 45 minuten te laten spelen. In het laatste deel van de wedstrijd mocht ook Sulejmani zijn rentree maken. Hij verving Sana en maakte zo zijn eerste speelminuten.