Van Basten: deze overwinning geeft heel veel vertrouwen

1 november 2008 21:52

Marco van Basten liet na afloop weten dat de overwinning heel veel vertrouwen en rust geeft aan het elftal. 'Iedereen is heel blij en heeft er een goed gevoel aan overgehouden. Ik ben trots op de ploeg. Als team heeft het getoond met elkaar te kunnen vechten voor de overwinning.'

Van Basten liet weten dat hij vooraf lang met de ploeg heeft gesproken over de speelwijze van FC twente om zich daar op in te stellen. 'Als het bij hen van achteruit gaat draaien heb je het als aanval en middenveld heel erg moeilijk. We hebben zelf ook geprobeerd te voetballen van achteruit. Dat is in de eerste helft een aantal keer goed gelukt, al hadden we het soms ook moeilijk. We hadden het geluk dat we uit de paar kansen de 0-1 maakten. Dat hielp ons moreel wel. We wilden in de tweede helft doorgaan op dezelfde manier en niet te veel terug gaan. Maar Twente bleek te sterk, waardoor we naar achteren werden gedwongen.'